Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:31, 29 maj 2014

Do góry
A tera wypadam z forum na jakiś czas...
Na miły dzień Pan Lang

I pierwszy Cover

Znalazłam, że mam 2 kolory zawciagów.. ale siedzą pod czosnkami i nie widać zanim liści nie utne Coś trzeba wyeksmitować..

Dziękuję, że zaglądacie, chociaż ja do Was nie zaglądam.. ale nie mam czasu....

Buziaki i do usłyszenia..
Ogród... reni 09:31, 29 maj 2014

Do góry
wiejski

Ogród do kwadratu 09:30, 29 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Eglantyna Rose

Louise Odier

Stipy pięknie kwitną... teraz czekam tylko na czosnki główkowate...

wiem że zazdrość to brzydkie uczucie, ale nic nie poradzę.... jest pięknie, bardzo pięknie... z moich doświadczeń wynika że najdłużej kwitną gigantusy.
Wiem że pisałaś o tych czarnych metalowych liściach ale nie pamiętam (soory) co to i skąd.
Róże zjawiskowe, ach...

edit. doczytałam w kolejnych postach o liściach, piękne są ile za nie płaciłaś?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:30, 29 maj 2014

Do góry
Irenko gratulacje i

Na bieżąco jestem, jest zachwycająco
Ogród... reni 09:30, 29 maj 2014

Do góry
A tu moje zakupione róże na nową rabatę

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:29, 29 maj 2014

Do góry
Basiu ja się nie opalałam tylko pracowałam w ogrodzie

Jakaś siewka.. ale co to?.... jeżówka, rudbekia, ale jakiś ogromny mutant.. ot fachowiec.. nie wiem co..

Matylda wybieraj... tylko ze mnie taka kiepska encyklopedia..

Baptysja w pełnej okazałosci

Ja kocham niebieskie kwiaty

Agata - u mnie czosnki rosną w tym samym miejscu już 4 lata..

Renia pisała, że ślimaki nie lubią naparstnicy.. lubią, lubią.. zjadają liście, kwiaty i łodygi..
Ogród... reni 09:28, 29 maj 2014

Do góry
róże i clementis

Miejsko & sielsko 09:28, 29 maj 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Gdzie chcesz drzewka posadzić ? trzy bordowe buczki fajnie by wglądały miłorzęby zresztą też

Olcia,

po prawej stronie zdjęcia, około 3 m od donicy kończą się tuje sąsiada a zaczyna urokliwy widok szklarni ...

do końca ogrodzenia mam do zagospodarowania 12 m ... długości ...

Ogród... reni 09:27, 29 maj 2014

Do góry
Deszczowy ogród..wszystko się pokłada

Ogród do kwadratu 09:26, 29 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Po deszczu...

Tym razem to już przesadziłaś...
Idę zaorać swój ogródek
Ogród niby nowoczesny ale... 09:25, 29 maj 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

I wszystko jasne...przesadzalam w zeszlym roku trawy z innego miejsca...tę z prawej wywaliłam ale pewnie jak zobaczyłam zółte male obok to sądziłam, ze to hakone...więc sobie sadzonki porobiłam. Wyczyńca ha ha ha... a tak się cieszylam...

Tak więc na dzień dzisiejszy (wrr....jak zimno i wietrznie jest teraz na dworze) wygląda Hakone aureola:

Moja ma dwa źdźbła na krzyż Twoja do mojej to potwór
U Ciebie eligancko, tylko czosnków żal
ściskam
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:24, 29 maj 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Cudne zdjęcia pokazujesz nie wiadomo co chwalić
U mnie leje od godziny i to bardzo mocno.... oby do jutra przeszło

To zaraz zacznie u mnie.. buuuuuuuu

I len, codziennie pełen kwiatów, a wieczorkiem opadają i tak codzienie, są i nie ma, są i nie ma..
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:23, 29 maj 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Arabella to to na pewno nie jest.
Zupełnie inny kwiat.
Drugiego nie znam.

Anabela nie jest. a ja jak nie odejdę od kompa to goście będą o suchym pysku siedzieć..

A to Multi Blue.. uwielbiam go

Funkie - Hosta 09:22, 29 maj 2014

Do góry
Celestyna napisał(a)
Witam, wczoraj na mojej, kupionej niedawno sadzonce hosty, zauważyłam jasno brązowe plamy.

To jest odmiana Morning Light, ma dwa listki i obydwa są w plamach. Czy to choroba grzybowa, jeżeli tak to czy Topsin da radę? Może to od slońca? Sadzonka jest w doniczce i stała na wschodniej stronie, slońce miała do godz. 10.30. Bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam

IMHO, to nie jest rdza liści, a wspomniany nadmiar słońca. Wiele odmian host cierpi na wrodzoną przypadłość zwaną wiosennym wysuszaniem liści (spring desiccation) - Frances Williams, Samurai, Emerald Ruff Cut. Przypadek tej ostatniej hosty można sobie dokładnie obejrzeć tutaj http://forums.gardenweb.com/forums/load/hosta/msg051331501842.html?11 . I inny http://www.plantsgalore.com/care/hostas/Hosta-pests-desiccation.htm
Inne hosty może to spotykać w zależności od wiosny, a ta w tym roku nie dość że zaczęła się wcześnie to jeszcze w maju mamy bardzo wysokie temepratury. W czasie wzrostu hosty są tak samo niezwykle wrażliwe na przymrozki jak i nadmiar ciepła. Latem, kiedy już są dorosłe i ustabilizowane znoszą wysokie temperatury znacznie lepiej. I jeszcze, jeśli jest to wysuszenie tkanki liści to nie powinno sie ono powiększać. Choroby grzybowe rozwijają sie i zwiększają swój obszar.

Mam nadzieję, że Administracja nie pokaże mnie za te linki , wstawiłem je w dobrej intencji.

Pozdrawiam,
Piotr
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:21, 29 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Irysek w agreście, mniam

czosnki mi się też podobają zielone-nie zielone i te małe ...wszyskie.

U nas pada, jakby dawno nie padało i do końca tyg. tak będzie dziś słońca brak.

Zła pogoda i do mnie dolazła..... grrrr

I moja nowa róża..... pierwszy kwiat... śliczny

System automatycznego nawadniania 09:20, 29 maj 2014

Do góry
Czy może ktoś znający się na "rzeczy" spojrzeć na ten "projekt" i sprawdzić, czy prawidłowo udało mi się rozplanować zraszacze?
Na czerwono zraszacze statyczne, a na niebiesko zraszacze rotacyjne.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:20, 29 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Nadrobiłam u Ciebie, czeka nas już wkrótce szał bylinowo-różany na Twoich fotkach Pozdrawiam z deszczowego dzisiaj jurajskiego

Będzie szał..

Ups.. na foto nie widać ile jest pąków
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:18, 29 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jaką masz pogode ? Pozdrówka dla Mamy .

Pogoda do dup.... pochmurno.. i nie pada... i niech wytrzyma do jutra, bo jak pochwalę sie ogrodem w deszczu???? To tylko ogrodomaniacy będą w deszczu podziwiać, a pozostali wolą siedzieć w domciu....

Bogdzia, chyba pani się ukopała ta jaśniejsza piwonia.... a nie ta super ciemna Ale i tak zachwyca, kwiaty ma ogromne, pachnie i ciemna.. jak piwonia KARL ROSENFIELD... warta i tak byłazachodu z pozyskaniem.. mi sie bardzo podoba. W pełni rozwinieta ma jaśniejsze końce..

A to Karl.. kolor maja podobny, ale to różne piwonie.

Kraina Czarów w fazie projektów 09:18, 29 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Przodu z płytami i niszczycielem chyba nie pokazywałam

Docelowo chciałabym, żeby był tam karmnik ościsty, w tym roku jest karmnik w części dziurek, a w pozostałych zasiane są różniaste kwiatki Zobaczymy jak w tych dziurkach karmnik przetrwa zimę

Witaj Alu dawno mnie nie było, ale wchodziłam od czasu do czasu Zmiany u Ciebie ogromne.. Cudownie zagospodarowałaś ogród, ale Twoim tarasem jestem oczarowana zwłaszcza te doniczki turkusowe Pozdrawiam cieplutko
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:14, 29 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Poklikałam trochę wstecz Ale masz tego dobra, i pięknie skomponowane! Zachwyciłam się piwoniami, naparstnicami, ognikiem (nie wiedziałam że to takie wielkie rośnie!) chodniczkiem przy bramie - szacun
pozdrawiam!

Karola, mój ognik ma ponad 3 metry... a raczej obstawiam 4... na wysokość, bo szerokość.. to .szok... zawsze mi wymarzały, miałam ich dużo, ale tylko ten przetrwał... i ostatnie dwie łagodne zimy i posadzenie do kąta pomogło... w mieście u nas są ogniki na ileś metrów wysokie i całe szpalery i zawsze sie głowiłam jak one rosną i nie marzną, a u mnie je trafia.. jak już sie zrob łstarszy to możę będzie mniej delikatny
Cała wsiowa... to Twoje klimaty.. czyli bylinówki Po uporządkowaniu cieszy jak cholera . ..warto było powalczyć...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies