A pierwszą robótką dzisiaj było posadzenie anabelek. Tak było
Tak jest
Pozostaje tylko dosypanie kory i codzienne całowanie sposobem Bogdy co by dobrze rosły
Ostatnio w moim ogrodzie dużo się dzieje, zapowiadają się duże publikacje w prestiżowych pismach.
"Dobre Wnętrze" trafiło do mnie (coś się szykuje), ale wcześniej pracowałam dla specjalnego lipcowego numeru "Claudii" o ogrodach, który opubikuje dwa ogrody z realizacji Gardenarium
Znacie je jako Ogród nie tylko bukszpanowy u nas na Ogrodowisku, a drugi to Ogród Moniki w realizacjach Gardenarium.
Pewnie "Claudia" - numer specjalny o ogrodach już jest dostępny w Empikach.
Jeśli wypatrzycie, wklejcie do wątku. Pierwsza osoba, która zeskanuje mój ogród w Claudii w tym wątku, otrzyma ode mnie specjalną nagrodę przywiezioną z Anglii
Na tę okoliczność wklejam dla Was plan ogrodu i wizualizacje.
Rysunki Joanna Tworek
Ahhhh - nie mogę się napatrzeć na te rysunki.....
Wreszcie zobaczyliśmy także projekt ogrodu - bo chyba pokazywany nie był
Sebek ,napisałeś u Ani, że nie chcesz więcej powojników ,bo są kłopotliwe,dlaczego?Tzn. na czym polega ich kłopotliwość?
Mi chodzi o to, że na początku trzeba je przywiązywać i to dość mocno. Przy tym są bardzo łamliwe i już ułamałem kilka pędów. No i chyba niezbyt długo kwitną....
Sebek w wolnej chwili M. przysiądzie i jeszcze połupie kostkę . Jestem bardzo niezdecydowaną osobą i tak do obłożenia ciurkadełka kupiliśmy pare worków drobnych kamyczków , na razie zastanawiam się dosypać czy zamieniać
jeszcze wór białych okrąglaków , te chyba wykorzystam przy oczku wodnym
To jaką masz tą odmianę tytoniu - zadziwiaczogrodnikówawszczególnościsebka??
Sebastian, nie mam pojęcia, co to za odmiana, nie zwracałam uwagi na to, miał tylko jeden sprzedawca i wzięłam....
Tytoń się tak rozhulał jakieś dwa tygodnie temu...... na początku stał w miejscu i nie chciał rosnąć....
Syla - na skarpie chciałabym kolory czerwony i zielony Będzie tam na pewno klon palmowy i berberysy
Sebek - dzięki Ostatnio blog i wykańczanie domu leżą odlogiem na rzecz ogrodu Choć w głowie mysli i pomysłów sto!
Lila - a dlaczego nie bonsai? Ja chcę tam takie małe, mąż też, bukszpany już kupione...nie wiem czy jeszcze zmieniać koncepcję...teraz to mam zagwozdkę...