Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 08:41, 28 maj 2014

Do góry
Gabrysiu, ten widoczek, możesz nadal mocno eksploatować

podziwiam twoje róże, u mnie też zaczynają kwitnąć, podziwiam irysy masz ich całe łany, a żółte wyglądają bosko, jak prawdziwe królowe

Dziękuję za przypomnienie nazwy przetacznika pagórkowego, dostałam go jakiś czas temu, ale nazwa wyleciała mi z głowy

Mój przetacznik już zdominował rabatę, a twój spełnia swoje zadanie przy schodach
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:36, 28 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Anitko zapisałam sobie to zdjęcie na pulpicie i próbuję rozszyfrować co to za drzewo?

Jest piękne

Sebek mnie już wyręczył, tylko skąd on wie, gdzie co na której stronie jest, jak ja sama tego nie ogarniam w ogóle

Sumak octowiec odm. 'Tiger Eye'
Nasz przydomowy ogródek 08:35, 28 maj 2014

Do góry
Ewo, Irenko, Jolu bardzo dziękujemy za miłe słowa. Wczoraj przyniosłem ze spaceru z pieskiem polne kwiatuchy. Tak wszystko pięknie kwitnie.

ogrodoweimpresjejolki 08:18, 28 maj 2014

Do góry
Jolu pozdrowienia zasyłam i trzymaj się na zakrętach. Upadek to ludzką rzeczą jest.

Przesyłam Ci polny mak - wczorajszy.

Ogród, który ciągle zmieniam 08:16, 28 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

hortki z hostami

jestem zachwycona hortensjami - jaka to odmiana?
moje Limki nie chcą stać, tylko się pokładaja na ziemi, nie wiem o co chodzi z nimi
dużo przycinałaś je wiosną?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:15, 28 maj 2014

Do góry

Ta zwykła choinka też jest ciachana jako eksperyment W tm roku jeszcze się do niej nie dobrałam bo nie mam czasu ale lada dzień to zrobię Tu mam dylemat bo mi ułamali dolne piętro z jednej strony i my=uszę wyciąć całe dolne piętro Bałam się o nią bo jak przyszły Panie w zeszłym roku sprawdzać czy mogę wyciąć drzewo /Ochrona Srodowiska/to przystanęły przy niej i coś szeptały ---no myslę że dołożą mi karę za takie traktowanie drzewa Zapytały mnie dlaczego ??/ Powiedziała sama choduję i eksperymentuję bo mam małą działkę a chcę mieć iglaki Pogadałam pokazałam te w uprzęży i nic nie powiedziały Pozdrawiam bojących się podcinania
Jurajski Ogród 08:12, 28 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Dla Was fotki "srebrno-brudnoróżowej" rabatki, którą bardzo lubię.

Agnieszko, tonacja kolorystyczna Twojego ogrodu jest cudowna. Ta rabata przy wjeździe piękna i taka "czysta", przejrzysta, świetlista.
Co rośnie za żurawkami i trawką - szałwia? Czy w tym miejscu pod sosnami musisz podlewać rośliny?
Kwiatki i rabatki u Elizy 08:11, 28 maj 2014

Do góry
Miłego dnia Elzko i powspominaj troszke.

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 08:10, 28 maj 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)

Fajne zdjęcia. Szczególnie te mrówki na pąkach. Jaki ekosystem !
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:04, 28 maj 2014

Do góry
Zajęłam się też w końcu moim przedogródkiem. Mam tam zakopane doniczki z różą sztamową i dwoma żurawkami. Docelowo jest zupełnie inna koncepcja, ale realizacja zaplanowana jest na przyszły rok, stąd te tymczasowe doniczki. Było też mnóstwo chwastów.

Wywaliłam chwasty a wsadziłam różne jednoroczne kfiotki

Mam tu niezawodne aksamitki. Kilka astrów, cynii i nawet wsadziłam surfinie do gruntu. Wszystko z własnego chowu .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:03, 28 maj 2014

Do góry
Już trochę ciachnęłam Pokażę jeszcze jedno ciachanie Ten buksik stoi od zeszłego roku ale małpiszon nie bardzo chce się poddać bo jest mały a gałęzie są twarde ,ale już lepiej wygląda on jest w doniczce wkopany w ziemie
Rododendronowy ogród II. 07:55, 28 maj 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Bogdziu cały czas mam wspomnienie Twoich cudnych rododendronów.

Pozdrawiam

Ewuś wcale nie były cudne w tym roku , nawet mi nie żal że je wczoraj burza ostro potraktowała bo i tak były byle jakie, ale spotkanie z Wami był ważniejsze i było cudne.Miłego dnia.
PS muszę przyznac że zdjecia zrobiłas piękne.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:52, 28 maj 2014

Do góry

Udało mi się oplewić przy różach, które mają już pierwsze pąki
Dosadziłam im też trochę lobelii i astrów miniaturowych- to już z myślą o jesieni...
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:44, 28 maj 2014

Do góry
Skończył się czas stokrotek przy tarasie

Teraz przysiadły lobelie

Lobelie z własnego chowu. Trochę trzeba poczekać na kwitnienie.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:40, 28 maj 2014

Do góry
Zaraz pokaze

Oto ono tylko brzydkie zdjęcie ale zrobię lepsze polecę zaraz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:20, 28 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kilka fotek z dzisiejszego buszu. Leje ale przelotnie więc u mnie nie jest żle, to zaleta tej częsci Wrocławia

Powojniki

mimo ze leje was ogrod wyglada slicznie hi hi hi
Wersja mini mini 06:59, 28 maj 2014

Do góry
Na początku jest biskupi fiolet, w późniejszej fazie robi się fioletowa

Wersja mini mini 06:57, 28 maj 2014

Do góry
No tak, to bym się nie rozczarowała ale i tak bardzo mi się podoba. Mam tylko nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie kwitła razem z Aspirinkami.
Po burzy

Pędzelki cisa pouginały się pod ciężarem wody
Rododendronowy ogród II. 06:53, 28 maj 2014

Do góry
Bogdziu cały czas mam wspomnienie Twoich cudnych rododendronów.

Pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:48, 28 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wersja dla M, że dostałyśmy w prezencie i na wymianę na spotkaniu To taki plan awaryjny, ja na szczęście jeszcze nie muszę sie czaić

Moje róże maja tyle pąków że szok.. chyba pasuje im teraz sypnąć papu..... specjalistki rózane..pytanie do was.. teraz nawozić???? Bo ja niczego nie nawożę, i tak za szybko wszytko rośnie..

Agata, Magda i Renia - nie wiem czy zrozumiałyście post..... zapisałam was na spotkanie do Wrocławia... jak będzie to ja już miejsce zaklepałam I nie krzyczeć, że daleko... w kilometrach tylko 110 więcej, a w czasie godzina szybciej.. damy radę.. Godzina jazdy mniej, wiec można nabrać więcej roślinek i na kolana

Edit.. do Wrocka jest autostrada, a do Łodzi nawet 2 pasów w jedna stronę nigdzie nie ma... obwodnica Kielc tylko.... kierunek do jazdy dużo lepszy

To co mam robić zlot? Bo na ciebie indywidualnie się nie doczekam!

Jak będziesz tak dalej trzaskać strony to tylko pismo obrazkowe dam radę ogarnąć...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies