Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ania74 13:39, 18 lip 2014

Ja od pewnego czasu też bardzo je lubię, za ten intensywny kolor
kosolka 13:41, 18 lip 2014

Ja też je mam Mialam na mysli to konkretne miejsce i zestawienie
A_gawa 13:54, 18 lip 2014

Ania74 napisał(a)
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?
Może macie jakieś propozycje?
Ten czerwony kolor trzmieliny to oczywiście tylko jesienią, ale tak narysowałam żeby oko pocieszyć

Ania! Projekcik bardzo mi się podoba! Z tego co pamiętam hortensje były u użytkowników podsadzane też czerwonymi żurawkami.
Ale czy nie zamienić szmaragdów z miskantami miejscami zamieszkania?
A_gawa 13:56, 18 lip 2014

Aaaa...już rozumiem czemu tu te szmargdziska Nie obejrzałam jak należy.
14:04, 18 lip 2014
asiach napisał(a)

A ja mam do nich słabość tak zresztą jak do jałowców, hortensji .... i całego ogrodu

W tym roku wycięliśmy wielkiego kilkuletniego berberysa,ciągle walczyłam z mączniakiem.Żal mi było ale cóż...Inne rosną bez zarzutu a ten jeden jakiś uparty był.
Małe bordowe odmiany berberysów bardzo mi się podobają i jak tylko znajdę na nie miejsce to na pewno kupię.Przed limkami bardzo fajnie u Ciebie będą wyglądać,troszkę koloru wprowadzą na tę rabatę
Ania74 14:15, 18 lip 2014

no rosną sobie...
Ania74 14:16, 18 lip 2014

Aniulka napisał(a)

W tym roku wycięliśmy wielkiego kilkuletniego berberysa,ciągle walczyłam z mączniakiem.Żal mi było ale cóż...Inne rosną bez zarzutu a ten jeden jakiś uparty był.
Małe bordowe odmiany berberysów bardzo mi się podobają i jak tylko znajdę na nie miejsce to na pewno kupię.Przed limkami bardzo fajnie u Ciebie będą wyglądać,troszkę koloru wprowadzą na tę rabatę

No własnie! Miód na moje serce
tabliczkazna... 21:16, 18 lip 2014

Ania74 napisał(a)
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?

Obrazek bardzo mi sie podoba. Jest fajnie.
Jeśli chodzi o wątpliwości co do berberysow, to mam tylko te dziecięce, ze nogi podrapia.
A wpaść w nie zawsze mozna
Nie wiem jak bardzo wysoki chcesz mieć ten czerwony akcent, ale jeśli do 50 cm to ja limkom dałam w nogi trawy Red Baron. Zdecydowanie bardziej miękka. Ale czy sie tak pięknie wybarwi i przezimuje to "pozyjem, uwidim"
Rób po swojemu.
Ania74 21:46, 20 lip 2014

Przeglądając jakiś album ogrodowy natknęłam się na berberysy i hortensje

A dzisiaj u nas pięknie padało, ze 3 godziny , burza i deszcz, ale w miarę spokojny. Wszystko odetchnęło od upału i ogródek podlany z bani
Białe floksy zaczynają kwitnąć... Jeżówki się rozkręciły, rudbekie zaczynają popis. Obciełam dzisiaj szałwie, białą do zera reszta eksperymentalnie tylko kwiatostany. Zebrałam nasiona mojej wysokiej szałwi. Chcę ją powysiewać, bo jest naprawdę warta grzechu

Cały ogród zastawiony: 2 baseny, ślizgawka wodna, leżaki... materac do odpoczynku. No bajzlownik się zrobił
kosolka 21:57, 20 lip 2014

Oj Aniu! Deszcz Was zaszczycił? Zazdroszczę.. U nas zapowiadali burze. Od rana wokół kręciły się chmury - i nic.. Podlewanie musialam zaliczyć. Może w nocy coś przyjdzie.. Ale pracy mi nie ujmie, bo jutro znów 30st..