Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 19:34, 02 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Z zachwytem oglądam tę feerię kolorów. A to dopiero początki kwitnienia większości róż i pozostałych roślin
Moje - Twoje przywrotniki rozrosły się tak, że zagłuszyły cały rząd bukszpanów. Będzie przesadzanieBukszpanów oczywiście

Bo te przywrotniki, które Ci podarowałam są duże i szerokie, ale są i inne odmiany, mniejsze, delikatniejsze, z ciemnozielonymi liśćmi, także takie z liśćmi obramowanymi srebrzystą ramką.

Ogród w budowie - nieustającej 19:33, 02 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

To dorzucam zdjęcia z "biżuterią".
Doniczki na patykach

Wysokie obeliski są w stanie surowym, mają być podporami dla róż Giardina i powojnika w typie Betty Corning.

Kulki na patykach

Obeliski

Donice z terakoty

Ale kolorowo Gabrysiu moje jeszcze się ociągają.Jaka to róża lewy górny róg.Taka podobna do mojej nn.

Kondziowy ogrod cz II 19:30, 02 cze 2014

Do góry
prymule zaczynja kwitnać

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:27, 02 cze 2014

Do góry
przetacznik Christa i białe coś (haaa kiedyś u Ciebie go przez tysiąc stron szukałam ! ) to krwawnik kichawiec mają już miejscówkę w kubiku z Leonardo ... i jak się rozrosną na różankę z austinkami co to mi za kolana sięgają i taka dumna z nich jestem )))) ...

rozwary są bossskie ... kop ... miałam i mi znikły ??? ... ale moje pełzały jakby ... no chyba, ze to rozwar nie był

to żółte to potem ma takie zwisające płatki ... śliczne ... a kiedyś zastanawiałam się z ubolewaniem czemu ludzie sobie takie coś sadzą )))) ... nigdy nie mów nigdy

plan na żółty na części rodziców jest ... a bo ja już tam subtelnie wnikam

zresztą ten plan inspirował się u Ciebie ... kiedyś mnie zachwyciło zdjęcie

wtedy jeszcze myślałam, że nie lubię żółtego ... ale na obu zdjęciach (Twoich zdjęciach) ten żółty z mocnym akcentem ma coś w sobie takiego, że chce się mieć szansę na kawę z widokiem na ... ...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:27, 02 cze 2014

Do góry
Lewkonie

Jakie masz już duże a moje takie malutkie buuuu
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 02 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
porcelanowa lala brzmi ok ja muszę sobie nową posadzić tak żeby była sama bo w tłumie to ginie a rose de Rescht pięknie też pachnie i może warto dać jej szansę

Czytam u Pani Przyrody, że nadaje się na nalewki. A nalewki lubię, wiec może i ja ją polubię

Jak i te ogóki... co miały być do marynaty.. a mam szklarniowe.... czekam ile takich mam, jak więcej niż ten to sie chyba załamię.. ale za to jeść się już dają

Kondziowy ogrod cz II 19:26, 02 cze 2014

Do góry

Dwa ogrody 19:25, 02 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Oba piękne
Podoba mi się też różowa szałwia

Basiu, to dla Ciebie, jeszcze inny czosnek, zdaje się że Schuberta

Aganiu, biała piwonia spłatała nam psikusa Mam jeszcze inne białe, ale w pąkach, bo sadzone wiosną.
I dla Ciebie coś, co chyba lubisz, niestety, nie nad wodą

Zakochana w ogrodach 19:24, 02 cze 2014

Do góry
Jagoda dziękuję.
Nie mogłam się oprzeć, zielona granica z sąsiadami. Mam od nich te bzy, moje jeszcze malusie.
Co się stało kwiatom ... 19:24, 02 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Czytałam troszkę, ale im więcej czytam tym większy bałagan mam w głowie.
Nadal jestem w czarnej dziurze aby nie powiedzieć brzydziej.
U nas też leje, wyjść domu się nie da. brr, łee

A z czym masz problem? może wyprowadzę Cię z tej czarnej dziury.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:24, 02 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No tak, jak pacjent chce żyć to i służba zdrowia nie da rady

Małgoś...... leżę, ze śmichu leżę.. dobre...

Za to mój M dał mi dziś zagadkę...

"Jakie zwierze jest najgroźniejsze??"

odp prawidłowa

"Kobieta, na diecie, przez okresem lub podczs mendopauzy, rzucająca palnie"

Z tą dietą to chyba przesadził.. bo moja dieta kończy sie na gadaniu

Pacjent żyje.. a miałam ochotę na zgon..

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:22, 02 cze 2014

Do góry
Padnieta czeresnia

Niestety padla mi czesc frosted curls. Niby ruszyly, ale niepokoil mnie ich kolor. Podgnily Troszke poczyscilam, poobcinalam , ale wyglada to makabrycznie i na mojego nosa nic z tego nie bedzie. Zastanawiam sie tylko co sie stalo, bo akurat w tym miejscu jest raczej sucho...

W zamian wzbogacilam moja kolekcje o cudnie zolta prosownice rozpierzchla Aurea Bardzo jestem ciekawa jak bedzie sie sprawowac. Na razie kolor ma jak hakone All gold, ale z czasem bedzie bardziej limonkowa No coz, zobaczymy czy sie polubimy

Niepokoi mnie rozwniez kolor tej koniki, cosik my wyglada jakby miala ochote uschnac. Przedziorka nie stwierdzilam, niby przyrosty sie pokazaly, ale ten kolor cos za bardzo oliwkowy... W razie czego przylookalam zamiennik

Ogród to życie 19:21, 02 cze 2014

Do góry
Co Ty na to Aniu? Karmnik powstał ze starego świecznika.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:19, 02 cze 2014

Do góry
Spójrz na moje żurawki, są w pełnym słońcu. Przesadzić?
Co z tym ogródeczkiem począć 19:18, 02 cze 2014

Do góry
Mnie też wypłakanie pomaga...Trzymaj się Ewcia.
Masz na poprawę nastroju, pachnidełka

Kondziowy ogrod cz II 19:18, 02 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
No to daje fotki najpierw z mojego ogrodu przepraszam odrazu ale trawa nie skoszona bo pada i nie mam kidy skosić

Kondziu ,ale z Ciebie artysta piękne widoki
Kondziowy ogrod cz II 19:17, 02 cze 2014

Do góry
Peonia biała

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:16, 02 cze 2014

Do góry
I z drugiej manki. Tu sie waham co do najnizszego pietra pomiedzy hostami a trawkami bialopaskowanymi. Na pewno nie chce zurawek. Macie jakies inne pomysly moze?

Kwiatki

Hortusie sie szykuja

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:15, 02 cze 2014

Do góry
Dużo jeszcze zostało do posadzenia. Ciągle dumam co. No i koniecznie żwirkowe półkole pod huśtawką.
Lawenda po prawej stronie. Przed nią będzie żurawka Marmalade. Dalej derenie Ivory Halo, werbena jak urośnie i cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana, chyba...

Ktoś ma pomysł co posadzić w te wolne miejsce?

Przy żywopłociku (marniutkim z własnych zeszłorocznych sadzonek) planuję żurawki Obsidian. I dalej nie wiem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies