Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:33, 26 maj 2014

Do góry
Pomidorki koktajlowe dostaly tyczki

A wysokie, zolte, prowizoryczny daszek (tyczki pod daszek nie wejda..

Bratki samosiejki szaleja

Bodziszek wspanialy tez

Ostrogowiec

Zurawki lubie - rozmnazam i bedzie wiecej

Ogorki, siane 3ci raz, wreszcie wychodza

Beda kwiatki na hortensji ogrodowej:

Rugosa tez niedlugo zakwitnie, a za plotem widac jak wspina sie wysoko groszek - niedlugo mozna bedzie skubac

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:26, 26 maj 2014

Do góry
Aniu Monte - tym razem nie będę pocieszać... powiem krótko.. żałuj.... bo spotkanie było pod hasłem Wielki Banana na Ryjoku... i Gierczuś niech też żałuje... CFH niech sie schowa przy tej imprezie Ciekawe jakie hasło ma Gierczuś po swojemu na odwrotność banana?

I mam foto w cudownym oknie

Edit, bo zapomniałam o bezku napisać..
Palbina nie posiadam. Miss Kim mam i ma wielkość już ponad 1,5 metra.. i w tym roku odmówił współpracy i raczy nie zakwitnąć jak trzeba... a ten mój co kupiłam to Lilak Anna Amhoff

I jeszcze raz edit... Miss Kim może jeszcze zakwitnie, bo w zeszłym roku kwitł na przełomie maja i czerwca.. foto z zeszłego roku
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:23, 26 maj 2014

Do góry
Ciociu Gosiu - pranie na imprezie... to tylko mi się może przytrafić.. i te pranie zabrało mi godzinę...godzinę z tak krótkiego spotkania..
A teraz wyjaśnienie dla pozostałych co się mi przytrafiło...
Siadłam moimi czterema literami na konarze sosny.... jakbym była większa to moje cztery literki by sie nie zmieściły pod ten daszek z konarem.... a tak sobie przycupnęłam... i sie przykleiłam na amen... do żywicy.... potem przykleiły mi się do tego łapki.... Na szczęście wzięłam zapasowe spodnie... bo majtusie dało sie wysuszyć suszarką do włosów Bogdzi, a eMuś Bogdzi jak to facet techniczny posiadał na stanie różne rodzaje rozpuszczalników.. Jakby tego nie miał, to impreza dla mnie dobiegłaby w połowie do końca.... Zasmrodziłam Bogdzi łazienkę rozpuszczalnikami.... oj tylko mi się mogą przytrafić takie przygody..... ale się okleiłam w żywicy...masakra... ale rozpuszczalnik i suszarka do włosów mnie uratowały

Pamiątkowe zdjęcie pod Alfredem...

I mój Alfredzik dzidziuś..... mam nadzieję, że tak wielki nie urośnie...bo sie nie zmieści na rabacie.. rośnie sobie tu 4 lata.. wiec w tym tempie....za mego żywota chyba nie osiągnie monstrualnych rozmiarów . Ale tak czy siak, trzeba zedrzeć kostkę i powiększyć rabatę.... znów demolka w ogrodzie. Bo na razie jest do pół uda.... czy 1/200 tego co u Bogdzi

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:10, 26 maj 2014

Do góry
Mariusz - wracaj do sił...czekam A rodonek będzie zadbany.... postaram sie jak tylko umiem najlepiej

Basiu - fajnie, fajnie, tylko dlaczego tak krótko??? Te spotkania maja jedną wielką wadę...są za krótkie. I szaleńców na zorganizowanie spotkań mało....wiec niedosyt jest ciągle.... i obejrzenie ogrodu Bogdzi to jedno, ale możliwość spotkania ludzi to drugie.. i sama nie wiem za co bardziej być wdzięczna Bogdzi.

Kasik - małe to zakompleksione i musi być widoczne Coś jak mały piesek, czym mniejszy tym bardziej hałaśliwy..

Marek - dzięki za komplement ....... ale ojciec zawsze mi mówił, że diabłu z patelni uciekłam... ale od Eli (Elizy) dostałam ślicznego aniołka z masy solnej... na drugi raz zamówiłam diabełka I licho mnie nosiło i mam wrażenie, że z nikim nie pogadałam.. i zastanawiam sie cały czas co ja tam robiłam na spotkaniu, że dzień zleciał, a ja mam same zaległosci w gadaniu.. I dlaczego mnie gardło boli od gadania????

Alinak - z Tobą też nie pogadałam..... ale obiecałaś przyjechać do mnie.. nadrobimy
Upchałam trochę dobra, jak zobaczyłam ile tego obiecałam zabrać na spotkanie to mi ręce opadły. Jak sobie to stało w ogrodzie tu i tam to nie było widać ile tego....

I tu dziękuję moim towarzyszkom podroży, że ze zrozumieniem do chabazi podeszły i jechały jak przysłowiowe śledzie w beczce. Ale te moje śledziki były tak wesołe, że droga minęła szybciutko... i nie mogłyśmy sie nagadać.. wiec na drugi raz możemy jechać i do Szczecina Pasażerki nie marudziły, wytrzymały, zagadywały, wiec nawet nie miałam czasu pomyśleć, że jestem ciut niewyspana Renia, Magda i Agata dziękuję wam za miły dzień A rekordem było..że Magda, zabrała od Bogdzi naparstnicę która oddałam do roślin do oddania w dobre ręce i nikt jej nie przygarnął.. ale za to ta naparstnice to będzie wyjątkowy egzemplarz... i najprawdopodobniej będzie śnieżno biała, bo to w tym rejonie kopana

Rabata pod ścianą...od nowa 08:05, 26 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Jeśli słoneczna rabata to hosty odpadają.
A to jest rabata która ma zdobić cały rok czy tylko w sezonie?
Ja ostatnio jestem fanką konsekwencji. Zobacz na te fotki, później skasuję, bo nie moje...
Tu masz roże, szałwię lub lawendę i przywrotnik

To jest z hostami, ale można je czyms zastąpić

A zobacz tu na połączenie wierzby hakuro z berberysami- cudo!

Anita to pierwsze super..róże jak wiesz uwielbiam je..
Rabata ma zdobić raczej cały rok...no i chciałam wykorzystać ten bukszpan, a może zostawić go w spokoju?
Może faktycznie pójść dalej w róże ..kurde sama nie wiem
Chelsea Flower Show 2014 08:03, 26 maj 2014

Do góry
Na początek

ze specjalną dedykacją fanów Luciano
Rabata pod ścianą...od nowa 07:56, 26 maj 2014

Do góry
regli napisał(a)
Takie coś mi się nabazgrało Może będzie nad czym dalej dyskutować

Dzięki....też przez myśl przeszła mi obwódka z lawendy...ale jeżówki raczej do mnie nie przemawiają...dumam dalej
Rabata pod ścianą...od nowa 07:46, 26 maj 2014

Do góry
Jeśli słoneczna rabata to hosty odpadają.
A to jest rabata która ma zdobić cały rok czy tylko w sezonie?
Ja ostatnio jestem fanką konsekwencji. Zobacz na te fotki, później skasuję, bo nie moje...
Tu masz roże, szałwię lub lawendę i przywrotnik

To jest z hostami, ale można je czyms zastąpić

A zobacz tu na połączenie wierzby hakuro z berberysami- cudo!
Przyjazny ogród 07:39, 26 maj 2014

Do góry
motylla napisał(a)
Jestem zachwycona irysami. Boskie.

Dziękuję

Z porannego spaceru ...

Na rabatkach jeżogłówki, rudbekie, żeleźniaki, werbeny, naparstnice i trawy; kwitnące krzewuszki i kosaćce; w tle przedszkole - mam wesoło

Wiciokrzew japoński

Co się stało kwiatom ... 07:27, 26 maj 2014

Do góry
Takie widoki na Dzień Dobry. przyroda Tatr.

Zagospodarowanie rabatki 06:27, 26 maj 2014

Do góry
Lilie pasują ale powinny rosnąć pomiędzy różami, a tu gdzie lilie posadź coś wyższego na pniu, żeby korony górowały nad różami. Ogród nie będzie pusty i nudny.

Wokół rabatki posadź obwódkę z bukszpanu.

Przepraszam za krzywy rysunek, ale coś ręka mi drży

1. Lilie przesadzone w róże (najlepiej białe wszystkie
2. Trzmielin na pniu (żółte)
3. Lawenda Hidcote
4. Obwódka z bukszpanu gęsto posadzona i ładnie przycięta

Dodaj też jeszcze jedną różę. Obok tych.
Ogrodnik Mimo Woli cd 02:08, 26 maj 2014

Do góry
Aniu, fajnie, że mogłyśmy sobie pogadać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 01:38, 26 maj 2014

Do góry
Łukaszu, i ja Ci coś dorzucę

Mój 4 arowy azyl... 01:26, 26 maj 2014

Do góry
Gocha, nie skacz! Głęboko jest!

Renata - Rench i Krysia - Krys

Wszyscy, prawie...
Mój 4 arowy azyl... 01:16, 26 maj 2014

Do góry
Coś by przekąsić

piesek Kondzia też głodny

Mój 4 arowy azyl... 01:10, 26 maj 2014

Do góry
W cieniu, ale na ławeczce wygodniej

Chwila wytchnienia
Mój 4 arowy azyl... 01:03, 26 maj 2014

Do góry
Pamiątkowe zdjęcia z Bogdzią

Co się stało kwiatom ... 00:58, 26 maj 2014

Do góry
Mirella, nie było mni ejeden dzień a u Ciebie 100 - gratuluję
Mój 4 arowy azyl... 00:55, 26 maj 2014

Do góry
Pomysłów nie brakowało

Aż Kindzię 'zatkało'
Ogród cichy i przytulny 00:55, 26 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
ja tak cichutko przycupnelam...i doczekalam sie kolejnych fotek

Kasiu resztkami sił wrzucam , bo dość wcześnie wstałam a położyłam się zbyt późno. Zresztą jak zwykle

To jeszcze specjanie dla Ciebie

Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies