Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 20:06, 27 cze 2014

Marta7 napisał(a)

Danusia jestem po "nocce"i spacer po Twoim ogrodzie od razu budzi mnie do życia,jest tak pięknie!A powiedz mi jak się nazywają te pomarańczowe kwiatuszki,właśnie wczoraj je kupiłam od takiej pani na bazarku i już zapomniałam nazwę,może coś więcej wiesz na ich temat,narazie posadziłam je do doniczki bo i tak nie mam gdzie ich wcisnąć
Hortensja boska,trawka Red Baron u mnie nie jest wogóle czerwona
Psiunia urocza,widać zawadiacki błysk w jej oczach,oj czekają Cię problemy-bo to dopiero szczenięce lata,a gdzie wiek dorastania! a jak zacznie Ci się puszczać!
No ale musisz to przeżyć!
Pozdrawiam serdecznie

Martus to sa dwa rozne pomaranczowe jeden to trojesc bulwiasta, lubi sloneczko i wskazane by go oslonic na zimę, a ten drugi to trytomia i tez lubi sloneczko i zaciszne miesce i jedno i drugie nie lubi stojącej wody. red Baron tez lubi slonce moze nie masz w pęlnym sloncu? Hortensje daja czadu mam trzy te niebieskie i wszystkie ładne kwitną, biała dopiero sie zbiera. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 20:11, 27 cze 2014

Urszulla napisał(a)

zdjęcia są po prostu rewelacyjne, a ja ciekawa jestem czy trawa Red Baron woli bardziej wilgotne czy suche miejsca. Sama nie pamiętam gdzie Ty ją masz.

Ula mam ją w pełnym słoncu na tej patelni co tak sucho pod drzewem co te rozchodniki mi proponowalas by posadzic. Wczoraj bylam w jednym ogrodniczym i piekny bordowy rozchodnik mieli ale jak zobaczyłm cene 45zl to sie przeraziłam. Pozdrawiam serdecznie
ewsyg 21:06, 27 cze 2014

Ciekawa jestem, czy niszczy roślinki w ogródku. Taka kruszynka to chyba nie

Bardzo, bardzo słodka
Kindzia 21:43, 27 cze 2014

Jak jeszcze miałam hortensje ogrodowe cuda robiłam żeby były niebieskie...zawsze różowe i malinowe były. Ciekawa jestem co robisz, że niebieskie są. A może to tylko zasługa kwasowości gleby?

Lilie już piękne pokazujesz, moje też kwitną, czekam na orientalne. Przeżyły tą pseudo-zimę bez okrycia i już wielkie są

Pozdrawiam Danuś
danuta_szwajcer 23:40, 28 cze 2014

ewsyg napisał(a)
Ciekawa jestem, czy niszczy roślinki w ogródku. Taka kruszynka to chyba nie

Bardzo, bardzo słodka

Taka kruszynka to nic nie zniszczy, zresztą ja uczymy i tylko jest na smyczy bo to szczeniak wiec by mogla się zgubic.
danuta_szwajcer 23:42, 28 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Jak jeszcze miałam hortensje ogrodowe cuda robiłam żeby były niebieskie...zawsze różowe i malinowe były. Ciekawa jestem co robisz, że niebieskie są. A może to tylko zasługa kwasowości gleby?

Lilie już piękne pokazujesz, moje też kwitną, czekam na orientalne. Przeżyły tą pseudo-zimę bez okrycia i już wielkie są

Pozdrawiam Danuś

Kasiu nic nie robie, mysle, ze to gleba. Twoje lilie sa cudne Kasiu, u mnie w tym roku malutko i poniszczone Pozdrawiam
danuta_szwajcer 23:57, 28 cze 2014

Zakwitły pierwsze liliowce, jarzmianka mnie bardzo zachwyca tak jak krwawnik, mus mieć inne kolory
Bea 09:28, 29 cze 2014

Danusiu pozdrawiam Was serdecznie.

Podziwiałam zdjęcia - ogród cudownie kwitnie.
Z pewną nieśmiałością chciałam prosić o zdjęcie tego miejsca w Twoim ogrodzie, gdzie jest oczko. Z brzozą i hortensją. Bardzo ciekawi mnie jak
to miejsce dzisiaj wygląda bo pewnie hortka już kwitnie.

Miłej niedzieli
danuta_szwajcer 10:05, 29 cze 2014

Bea napisał(a)
Danusiu pozdrawiam Was serdecznie.

Podziwiałam zdjęcia - ogród cudownie kwitnie.
Z pewną nieśmiałością chciałam prosić o zdjęcie tego miejsca w Twoim ogrodzie, gdzie jest oczko. Z brzozą i hortensją. Bardzo ciekawi mnie jak
to miejsce dzisiaj wygląda bo pewnie hortka już kwitnie.

Miłej niedzieli

Beatko zrobie zdjecie i pokaze tylko ciekawe jak ogrod po tej ulewie wczorajszej wygląda. Horti jeszcze nie calkiem kwitnie bo one sa bardziej w cieniu. Pozdrawiam i miłej niedzieli
bartek_luberda 10:25, 29 cze 2014

Też mamy 4 dzień szczeniaka Kropek fajny Pozdrawiam