Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały skrawek ziemi 09:05, 01 cze 2014

Do góry
Wczoraj bardzo był pracowity dzień, rozkładanie kory i kamyczków, sadzenie roślinek. Po południu zaczęło niestety padać ,więc prace zostały wstrzymane.
Moje hakome , nie wiadomo co to za odmiana ,może ktoś rozpozna
Aneczkowe marzenia 08:35, 01 cze 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Niektóre moje maleństwa nadal czekają na przesadzenie:

Część hortensjowych badylków puściło piękne korzonki więc te mocniej ukorzenione wsadziłam już do ziemi. Dwie już nawet kwitną

Piekne sadzonki, jak ze szkółki

Pozdrawiam,
k
Ogród z tatarakiem w tle 08:31, 01 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Hej Kasiu!

Twój ogród ma olbrzymi potencjał Trawniki ładnie przystrzyżone Fajna obwódka przy bramie z bukszpanów Nawet szambo ładnie zagospodarowałaś Musisz się jeszcze zastanowić co byś chciała w swoim ogrodzie Dobór roślin jest bardzo istotny Prawie w ogóle nie masz drzew liściastych Nie bój się ich bo formy szczepione na pniu ładnie wyglądają i nie są kłopotliwe Polecam również byliny które nadadzą kolorów i ładnie będą się prezentować na tle zielonych ścian z żywotników

Ta rabatka i zakątek najbardziej mi się podobają

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Przemku
Fajnie, ze mnie odwiedziłeś.
Masz racje, brakuje u mnie dużych drzew liściastych no i cienia

Właściwie to za zmiany w ogródku wziełam się w tym roku. Ta rabata z różami i półkolem z bukszpana powstała w kwietniu tego roku.
Chciałabym zrobić więcej, ale i czas i kasa ograniczają...

Rabate z szambem zaprojektowała mi Danusia , za co jestm Jej ogromnie wdzięczna.
Brakuje jeszcze tam trawek hakonechloa, ale myslę, że niebawem uda mi sie je tam wsadzić.

To pierwsze zdjęcie jest z rabatą w tle, którą chce zmienić. Obecnie to taki misz-masz i busz . Zima z kolei pustkowie. Może masz jakis pomysł?

Na tle szmaragdów bedą rabaty, ale najpierw musze pozbyć się tej trawy :-/

pozdrawiam,
k
To tylko początek...drogi do marzeń 08:15, 01 cze 2014

Do góry
olga_ napisał(a)
O jak tak to prosze...

Super wyszło

Olga co to za drzewko rośnie na skarpie?
Wypatrzyłam jeszcze przepiękne donice z kulkami bukszpanowymi i też takie bym chciała. Zdradzisz, gdzie mozna takowe nabyć?
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 08:14, 01 cze 2014

Do góry
Czemu schować? Jak kompostownik jest ładny, nie trzeba chować natomiast należy zasadzic krzewy bo jak przestanie być ładny to krzewy go zakryją
Ogródek Ewy 08:10, 01 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Kasiu czasami trzeba zerknąć na stare zdjęcia aby dostrzec zmiany, jeśli jest się w ogrodzie na co dzień jakoś tego nie widać, albo nie myśli się o tym jak było kiedyś.
Ślimaków nie truję za względu na psa który biega luzem po ogrodzie. Większość środków do zwalczania tej plagi jest szkodliwa, muszę pomyśleć o jakimś sposobie walki z nimi.

U mnie to samo-psisko biega i wącha co tylko wlezie, więc takie środki odpadają.
Jakbyś znalazła jakiś sposób na te paskudztwa-ślimaki to daj znać.

Masz racje, jak się robi zdjęcia ogródka na bieżąco, a potem za jakis czas się je ogląda, to już widać po roku zmiany, a co dopiero dłużej.

Ogród z widokiem na jezioro 08:08, 01 cze 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Niedokończone dzieło ostatnich dni

To też fajne

Zaglądam co kilka stronek.... byłam u Ciebie na samym poczatku bo też wprowadziliśmy sie na beton... i początki były podobne
Cholerka za dużo wątków i nie da się być wszędzie...
Ogród ogrodniczki 07:57, 01 cze 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 07:54, 01 cze 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 07:51, 01 cze 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 07:48, 01 cze 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 07:45, 01 cze 2014

Do góry
Kilka nowych zdjęć.
Nareszcie trochę niebo się przejaśniło.

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 03:35, 01 cze 2014

Do góry
Roman_73 napisał:
...skoro pokazujemy zdjecia aktualne, wrzuce i moje..

Roman.
Życzę Tobie, sobie i innym użytkownikom forum posiadania przez lata takich właśnie trawników.
W zależności od potrzeb i własnych upodobań mogą one oczywiście przybierać różny kształt i formę.

Mój też świeżo po koszeniu i wachlarzowaniu (oczywiście bez chemii).

Biały domek pod lasem 01:12, 01 cze 2014

Do góry
Moje niezapominajki, tórych już nie ma:

I wyjątkowe stokrotki. Kupione jeszcze przed świętami, jako lekko zabiedzone, szybko rozkwitły dużą ilością kwiatków i bardzo długo się trzymały
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 31 maja 2014 01:12, 01 cze 2014

Do góry
Prawie każde z nas zainteresowało się tą nowością:

Co prawda zdania różnych osób na temat koloru kwiatów były bardzo podzielone - od żółtego, przez niebieski do fioletowego - ale wygladał tak super, że trzeba przetrzymac go w doniczce do czasu zakwitniecia i potem wsadzić tam gdzie będzie pasował - a ile będzie radości z czekania na ten kolor.
Ciekawe komu pierwszemu zakiwtnie...

Dalej oczywiści przebój tegorocznej Chelsea

Poza tym z bylin zabrakło na placu czarnych orlików, szałwia Cardonna tez cieszyła się powodzeniem bo były naprawdę ładne sadzonki ( i po co było tachać z Anglii ze trzy lata temu?), różne klony, trochę traw.

Koniecznie musimy się tam spotkać latem - wtedy ogród zmienia swoje oblicze a na placu są zupełnie inne rośliny.

Dwa ogrody 00:54, 01 cze 2014

Do góry
Zaglądam co ogródkowo słychać i podziwiam przepiękną rabatę hostową ...Ja w tym roku już o 12 nowych odmian host się wzbogaciłam (1szt. od ciebie, 3 szt. od Caroli i 8 nowo kupionych).
Mariolko będę próbowała zdekonspirować nazwę tej hosty od Ciebie...napisz mi proszę jaka jest teraz duża ta twoja i jeśli pamiętasz to na jaki kolor kwitnie i kiedy...chyba, że znasz nazwę tej odmiany.

paniprzyroda napisał(a)

A co to za śliczności ???
Pozdrowienia przesyłam wieczorową porą.
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 31 maja 2014 00:52, 01 cze 2014

Do góry
Dla tych bardziej zmęczonych przygotowane miejsca odpoczynku (ale muszę Wam powiedzieć, że chyba nikt tam nie usiadł tyle się działo)

Ogród jak zawsze perfekcyjny

Z mnóstwem ciekawych roślin (Dziewczyny oczywiście od razu zapakowały tego klona do samochodu)

Nam z Izą rzuciły sie juz w oczy z drugiej strony stawu te pierwiosnki - miały niesamowity kolor

Moja bajka 00:39, 01 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
A co powiecie na takie śmieszne żabki? Chyba nie sposób się nie uśmiechnąć patrząc na nie

Kapitalne! Prześmieszne są
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 31 maja 2014 00:35, 01 cze 2014

Do góry
Leida napisał(a)
W sumie pojechała nas tam niewielka garstka w porównaniu do lat poprzednich, chociaż Justynka przyjechała aż z Wrocławia.
(Nie mogłaś Pszczółko mnie poinformować, że będzie Justyś, dałabym jej te lilaki dla Ciebie).

Pakowności samochodu Justyny raczej też nie można nic zarzucić. Pan za szkółki wnosił do niego i wnosił te rośliny. Nie wiem czy jeszcze coś by tam weszło.

Miło Was wszystkich widzieć Gosia w okularach? czekałam na te fotki wielkie dzięki, pokażcie zakupy, idę po fajkę bom się wnerwiła
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 31 maja 2014 00:31, 01 cze 2014

Do góry
Leida napisał(a)
A potem rozważania co kupić i ile.

Ana jak zobaczyła jak wypasione są sadzonki Tojeści w tej szkółce zredukowała swoje zamówienie o połowę.

Mnie prawie zabrakło miejsca w samochodzie - a miało go być tak dużo....

przepiękne te sadzonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies