Przebarwienie liści (nietypowe dla gatunku) wskazuje na brak fosforu w glebie.
Pterostyrax hispida lubi nieco kwaśną glebę, wymaga osłoniętych miejsc sadzenia i może być podatny na choroby grzybowe. Nie można przesadzać z podlewaniem i nawożeniem
Zastanów się w jakiej glebie sadziłaś.
Asiu u Ciebie deszczowo a u mnie 30 kresek na plusie Wszedłem do domu bo nie da się wytrzymać w tym słońcu Wszelkie prace ogrodowe odpadają Pozostaje lenienie się
Pozdrawiam
Pod drzewem posadziłem żurawki własnej produkcji. Wiosną rozsadziłem 4 krzaczki żurawek i teraz mam ich chyba 30 sztuk. Nie mam gdzie ich już sadzić, chyba mus robić nowe rabatki
Jestem jestem, mam nareszcie nowe zdjęcia. Dzieję się u mnie, ciągle się nie wyrabiam z pracami ogrodowymi, na szczęście już jest po maturze więc mam czas na przyjemności
Bluszcze i winobluszcze w końcu zakrywają tą paskudną ścianę
Mój M nie mógł przepatrzeć na tego naszego niedokończonego grill i w końcu sam sie za niego zabrał Niestety okazało się że majster dobry byl jedynie w piciu piwa i część jego pracy trzeba było skuć poki co roboty są na takim poziomie póki co humor nam troszkę wrócił bo w przyszłym tygodniu powinno sie udać skończyć pra e budowlane
Dla was biała pachnąca piwonia och i to jak pachnie, stara odmiana, dostałam ją
i mój nowy klon palmowy JORDAN
biały dywan goździkowy ruszył
i uciekam, pozdrawiam zaglądających, dziś u Bogdzi spotkanie, mus jakoś popatrzeć