Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 13:12, 14 lip 2014

JulkAd napisał(a)
Miłego dnia wszystkim, uciekam do porządków...nie patrzeć proszę na linkę z klamerkami...trzeba było wczoraj większe pranie zrobić

nie patrzę u mnie częściej takie widoki

wspaniałe ujęcie, panoramiczne, ale się zmieniło, jest cudnie
JulkAd 17:24, 14 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Julcia odpoczywajcie, niespecjalnie lajtowy tydzień przed Wami...

Masz pachnidełko. Comte de Chambord, zapach znasz

Za różyczkę pięknie dziękuję, zwłaszcza pachnącą...i jak tu nie chcieć tych róż, jak Ty nimi zarażasz

Kasiu gość nie mój, po tym ostatnim pobycie teraz jakoś nie bardzo się spinam, żeby wszystko było na tip top. Ostatnio nagotowałam jedzonka i to pod kątem upodoban gościa,a ona nic specjalnie jeść nie chciała. Teraz razem z Kubą coś pichcą. Jutro mają Wrocław w planie, to też dzień z głowy, w środę nad jeziorko, w piątek chyba Karpacz, albo Szklarska, więc nie będzie tak źle
JulkAd 17:25, 14 lip 2014

Milka napisał(a)

nie patrzę u mnie częściej takie widoki

wspaniałe ujęcie, panoramiczne, ale się zmieniło, jest cudnie

Irenko, z bliska nie jest idealnie, ale wiadomo...co by robił ogrodnik, jakby miał ogród skończony?
malgorzata_s... 19:25, 14 lip 2014

Julitko po wizycie u Kasi to trudno będzie powiedzieć że jest idealnie
Zawsze jak wracam od niej to moje chwasty wydają się gigantyczne i rzucają się w oczy Kasia to perfekcjonistka i Rysiu też, dlatego taki tam porządek Ja perfekcjonistką bywam chwilami, tak zwany perfekcjonizm napadowyWidoczek piękny i z dobrej perspektywyBuziaczki
Kindzia 19:45, 14 lip 2014

Przestańcie Dziewczynki, bo jeszcze ktoś uwierzy, że to prawda.

Czytałam u Irenki, że nad liatrami się zastanawiasz. Mam i różowe, i białe. Dość szybko się rozrastają i tak z miesiąc kwitną. Śmiesznie, bo zaczynają od góry. Jak będziesz chciała, to wiosną podzielę i Ci wyślę. Tylko musisz mi przypomnieć.
Na pewno też będę dzielić te wysokie różowe tawułki, gdybyś chciała...

Tam Ci lilii brakuje, koloru byś teraz tam więcej miała. Widziałaś, nie zajmują dużo miejsca

Za Gierczusią widać zaczynające liatry różowe, białe jeszcze w pąkach i dalej te wysokie tawułki różowe, do podzielenia wiosną.
JulkAd 20:30, 14 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Przestańcie Dziewczynki, bo jeszcze ktoś uwierzy, że to prawda.

Czytałam u Irenki, że nad liatrami się zastanawiasz. Mam i różowe, i białe. Dość szybko się rozrastają i tak z miesiąc kwitną. Śmiesznie, bo zaczynają od góry. Jak będziesz chciała, to wiosną podzielę i Ci wyślę. Tylko musisz mi przypomnieć.
Na pewno też będę dzielić te wysokie różowe tawułki, gdybyś chciała...

Tam Ci lilii brakuje, koloru byś teraz tam więcej miała. Widziałaś, nie zajmują dużo miejsca

Za Gierczusią widać zaczynające liatry różowe, białe jeszcze w pąkach i dalej te wysokie tawułki różowe, do podzielenia wiosną.

No właśnie u Ciebie na nie z bliska się napatrzyłam i dlatego chciejstw mi się zachciewa i masz rację koloru mi brakuje, a lilie niedużo miejsca zajmują, zółte będą na pewno, przy pergoli z żółtą różą i tylko muszę poszukać fotki w zestawieniu z czymś wysokim, niebieskim....przetacznik mnie kusi, więc muszę poczytać czy się polubią nawzajem...zresztą jak przyjedziesz i swoim okiem na pewno doradzisz

...no jasne, że kcem na wiosnę, oczywiście jak na zbyciu będziesz miała
JulkAd 20:34, 14 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Julitko po wizycie u Kasi to trudno będzie powiedzieć że jest idealnie
Zawsze jak wracam od niej to moje chwasty wydają się gigantyczne i rzucają się w oczy Kasia to perfekcjonistka i Rysiu też, dlatego taki tam porządek Ja perfekcjonistką bywam chwilami, tak zwany perfekcjonizm napadowyWidoczek piękny i z dobrej perspektywyBuziaczki

Do Kasi to nawet się porównywać nie będę, bo choć każdy ogród jest inny to porządek idealny można mieć w każdym, ale niestety nie moim, a moje chwasty to już mi po nocach się śnią
Kindzia 20:43, 14 lip 2014

Dla Ciebie będą na pewno. Tylko w marcu się przypomnij. Jak tylko pokażą się gdzie są, podzielę.
Przetaczniki kombinujesz z żółtym? Ładne zestawienie!!! Ja poluję na Christę, gdzieś upchnę, jak znajdę One chyba nie lubią mokro, to u mnie ograniczenie miejsca do posadzenia
Jeszcze wiosną ogarnięcie buszu trawowego mnie czeka...widziałaś turzyce palmowe....szybko je widać, wczesna robota będzie wiosną A może je też chcesz? Dają radę w suchym i w wodzie do kostek
JulkAd 20:55, 14 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Dla Ciebie będą na pewno. Tylko w marcu się przypomnij. Jak tylko pokażą się gdzie są, podzielę.
Przetaczniki kombinujesz z żółtym? Ładne zestawienie!!! Ja poluję na Christę, gdzieś upchnę, jak znajdę One chyba nie lubią mokro, to u mnie ograniczenie miejsca do posadzenia
Jeszcze wiosną ogarnięcie buszu trawowego mnie czeka...widziałaś turzyce palmowe....szybko je widać, wczesna robota będzie wiosną A może je też chcesz? Dają radę w suchym i w wodzie do kostek

He, he w marcu się przypomnij...o ile sama nie zapomnę

No właśnie też myślę o Chriście, bo mało ekspansywna ponoć jest, u mnie sucho to wręcz podlewać będę musiała. Co do turzyc palmowych to przez zimę zaplanuję co i gdzie i jakie zmiany to jakby co to przypomnę, oczywiście jak sama nie zapomnę

Tak a propos pamięci... kiedyś (mając lat kilkanaście) w swoim pokoju, w domu rodzinnym, na ścianie miałam napisaną sentencję "Spróbuję zapomnieć, przypomnijcie mi tylko" ...u mnie powoli jest tak samo
Kindzia 21:13, 14 lip 2014

Dobre

Może będę pamiętała...wiosną łażę i oglądam co wylazło, mam nadzieję, że wtedy mnie natchnie.

Miałam nadzieję w Starczy kupić tego przetacznika, ale tam mi powiedzieli, że w tym roku jakoś mało udane te przetaczniki u nich i się wstrzymałam...nie mam parcia, ale jak spotkam, kupię