Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:57, 29 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Słuchajcie, kupiłam dziś w sklepie Tchibo formy do strzyżenia bukszpanów i jestem baaaaardzo rozczarowana . Po pierwsze bardzo trudno je dobrze założyć i zapiąć (nawet M. próbował, bo myślałam, że tylko ja nie umiem), a po drugie - tak jak się obawiałam, gałązki się zaginają do wewnątrz, żadna nie wystawała... A przecież moje kulki nie są idealne... Nie polecam, szkoda 60zł .
http://www.tchibo.pl/Formy-do-bukszpanow-2-sztuki-p400013128.html

to dobrze, że nie kupiłam, dalej ciacham nożycami i sekatorem!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:21, 28 mar 2012

Do góry
Jolu, nie mieszasz - każda podpowiedź się liczy! Pozdrawiam cieplutko i... sennie...
Żywopłot strzyżony z cisa 23:20, 28 mar 2012

Do góry
OOOO jaka super ściąga! Dzięki Danusiu!!!
Przydałaby się taka w wątku o "żywopłotach iglastych innych niż cis", bo wiele osób wciąż ma problem ze szmaragdami - przycinać czy nie - jest wiele sprzecznych informacji...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:17, 28 mar 2012

Do góry
Zgadza się Jolu tylko nasze krzaczory mają dołem mnóstwo cienkich gałązek, nie pojedynczy pieniek, i w sumie nie mieszczą się w ten specjalny otworek, a jak się nie mieszczą, to nie można spiąć razem dwóch połówek stelaża... Uwierz mi, próbowałam na kilku sztukach bukszpana
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:13, 28 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jolu, no właśnie problem jest z prawidłowym ustawieniem i zapięciem tej formy... Noemi tak to sobie wymysliła, żeby w ogóle cokolwiek przyciąć

Im dłużej patrze na zdjęcie formy do kulkowania, tym bardziej jestem przekonana, że mam rację. Bo z jednej strony jest wycięcie - zapewne przeznaczone na pieniek
Ogród Magdalenka 23:12, 28 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Wieloszka bo ja chciałam żeby były takie jak u Danusi ale już wyluzowałam i wiem , że musimy poczekać na taki efekt, ale się uda

Każdy by chciał takie jak u Danusi i można je mieć od razu - tylko trzeba słono zapłacić . Zawsze jak nachodzi mnie chęć ponarzekać sobie na te moje pożal się Boże kulki to myślę sobie: tylko 8zł . Pomaga !
Ogród Magdalenka 23:08, 28 mar 2012

Do góry
Wieloszka bo ja chciałam żeby były takie jak u Danusi ale już wyluzowałam i wiem , że musimy poczekać na taki efekt, ale się uda

Syla huuurraaa dziękować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:05, 28 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aga to miły dzień będzie ... jak będziesz w stefanogród zapytaj o cene wiśni umbrculifery ... z góry dziękuję

Nie ma sprawy, cała przyjemność po mojej stronie . Jak nic tam nie kupię, to w piatek jadę do Kulasa - będę mieć porównanie .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:04, 28 mar 2012

Do góry
Jolu, no właśnie problem jest z prawidłowym ustawieniem i zapięciem tej formy... Noemi tak to sobie wymysliła, żeby w ogóle cokolwiek przyciąć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:02, 28 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Wieloszka nie podawaj się z tymi formami ... ja też je kupiłam , mała forma jest faktycznie za mała na te nasze krzaki, ale może do lawendy się przyda, albo innych roślin , np. trzmieliny ??
tu poprawiałam swoja kulke, nie mogłam tego zapiąć , bo ziemia mi przeszkadzała , ale przyłozyłam jedną cześć i wygląda to tak :

faktycznie gałązki się wyginają, probowałam je wydłubywać , ale może by je skrócic, zeby były takie sterczące i wtedy to nałożyć to nie powinny się wyginać - to po pierwsze, po drugie ,myślałam żeby gdzieniegdzie usunąć te cienki druciki i zostawić sam ten stelaż ??

A czy ta forma nie powinna być w innej pozycji??? tzn postawiona, a nie położona ...

Mądralińska jestem choć nigdy takiej nie używałam i nigdy nie cięłam bukszpanów. Ale tak mi się skojarzyło
Ogród Magdalenka 23:01, 28 mar 2012

Do góry
Przed stelażem było dobrze, po lepiej A tak narzekałaś, że Ci kulki nie wyszły ładnie, a tu proszę !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:58, 28 mar 2012

Do góry
Magda, jak dla mnie do cięcia kulek to te stelaże się nie nadają - chyba, że tak jak mówisz rozmontować je trochę i pousuwać część drucików. Twoja kulka i bez tego "kosmetycznego" cięcia jest bardzo ładna, a na taki super kształt musimy cierpliwie poczekać jeden-dwa sezony (wg Marzenki - a ona jest specjalistką). Pomysł na dekorację bluszczową bardzo dobry -gorzej u mnie z wykonaniem. Jak już coś zaaranżujesz wstaw fotki to może uda mi się odgapić .

Jutro mam wolne w pracy. Z tej okazji wybieram się do multiflory i do stefanogrodu. Dam znać co tam mają ciekawego
Ogród Magdalenka 22:37, 28 mar 2012

Do góry
Marzenka u moich sąsiadów rosną bez palików i sobie dobrze radzą , u Danusi też ładnie wyglądają bez ... będę polować na nie na szczęście potrzebuję 1 sztukę

Wieloszka już odpowiedziałam u Ciebie ... też nie jestem aż tak super zadowolona z tych stelaży , ale opanuję jakąś metodę , daj mi chwilkę
tak wygląda ze stelażem, też nie mogłam tego zapiąć , bo musiałabym trochę wbić w ziemię i założyłam tylko jedną połówkę :

gałązki też mi się zawijały, ale może by je najpierw podciąć , skrócić, żeby były sztywniejsze i wtedy powinny się przebić przez te druciki, albo częściowo usunąć te druciki?

po cięciu kosmetycznym , bo wcześniej sama ją cięłam i według mnie przypomina kulkę

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:20, 28 mar 2012

Do góry
Wieloszka nie podawaj się z tymi formami ... ja też je kupiłam , mała forma jest faktycznie za mała na te nasze krzaki, ale może do lawendy się przyda, albo innych roślin , np. trzmieliny ??
tu poprawiałam swoja kulke, nie mogłam tego zapiąć , bo ziemia mi przeszkadzała , ale przyłozyłam jedną cześć i wygląda to tak :

faktycznie gałązki się wyginają, probowałam je wydłubywać , ale może by je skrócic, zeby były takie sterczące i wtedy to nałożyć to nie powinny się wyginać - to po pierwsze, po drugie ,myślałam żeby gdzieniegdzie usunąć te cienki druciki i zostawić sam ten stelaż ??

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:00, 28 mar 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Ja mam 6 bukszpanów do uformowania i tak mi się wydawało, że te formy trochę małe.
Szkoda kasy, bo miałabyś za to roślinki...

Noooo
Jeśli Twój M. Ma pomysł na samoróbkę takiej formy, to wykorzystaj to - wydaje mi się, że te które ja kupiłam mają za gęsto druciki, i gałązki przez nie nie przechodzą...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:51, 28 mar 2012

Do góry
Beatko, dziś już nie zrobię zdjęcia bo z nerwów zostawiłam to g...o w garażu zewnętrznym. Wygląda to dokładnie tak jak w linku w moim poprzednim poście. Na większośc moich bukszpanów też za małe .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:49, 28 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sebek, ale który wygląda nieładnie? bo nowy to ten zieloniutki, a żółty- sadzony w ubiegłym roku... Już podlane wszystko, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy...

No żółty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:32, 28 mar 2012

Do góry
Słuchajcie, kupiłam dziś w sklepie Tchibo formy do strzyżenia bukszpanów i jestem baaaaardzo rozczarowana . Po pierwsze bardzo trudno je dobrze założyć i zapiąć (nawet M. próbował, bo myślałam, że tylko ja nie umiem), a po drugie - tak jak się obawiałam, gałązki się zaginają do wewnątrz, żadna nie wystawała... A przecież moje kulki nie są idealne... Nie polecam, szkoda 60zł .
http://www.tchibo.pl/Formy-do-bukszpanow-2-sztuki-p400013128.html
Ogród Magdalenka 20:29, 28 mar 2012

Do góry
Magda, nie wiem, czy już wypróbowałaś swoje formy do strzyżenia bukszpanów. Ja kupiłam je dziś w sklepie Tchibo i jestem bardzo rozczarowana Po pierwsze bardzo trudno je dobrze założyć i zapiąć (nawet M. próbował, bo myślałam, że tylko ja nie umiem), a po drugie - tak jak się obawiałam, gałązki się zaginają do wewnątrz, żadna nie wystawała... A przecież moje kulki nie są idealne
Pszczelarnia 14:48, 28 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
A to Twoje Jest tego trochę, na foto nie widać...

Oj Pszczółko, będziesz miała co robić, ale jaka to przyjemna będzie praca sadzić takie cuda !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies