Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Ewa 15:53, 27 mar 2012

noemi napisał(a)
taka też fajna, ale tylko jedna sztuka

i jeszcze jedna

Takie mi się marzą właśnie
No niesamowity wybór!!! Szkoda , ze to tak daleko
noemi 23:35, 27 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Magda jak jeszcze raz zamieścisz ten projekt to się zastrzelę
Donicę pure masz, kula Twoja pewnie ładniejsza, wiśnię widziałam u Kulasa! Wiśnie były po ponad 200 zl a ja takie same jesienią dwa lata temu u nich na wyprzedaży za 120 zł kupiłam.

Marzenko dzisiaj dotarła kula ma 80 cm wysokości trochę jest jednak za niska do tej donicy, ale na razie może być, jak już sezon się w szkółkach rozkręci to może coś mi wpadnie w ręce... wiśnie za 120 zł to super cena, ale ponad 200 zł to chyba bardzo podrożały ? ... będę szukać okazji
noemi 23:41, 27 mar 2012

Syla napisał(a)
No to super , będzie pięknie , inspiracja z linku również przyciągnęła moją uwagę .... mocno...mocno
Pracuj intensywnie ale bez przesady i pokazuj efekty powodzonka

tak zrobię
noemi 23:42, 27 mar 2012

Takie mi się marzą właśnie
No niesamowity wybór!!! Szkoda , ze to tak daleko

Ewo szkoda , bo donice są super a wybierasz się na spotkanie na Dolnym Śląsku ? może wtedy uda się podjechać ???
Ewa 07:29, 28 mar 2012

Neomi to dobry pomysł! Czy termin jest aktualny 16-17 czerwca?
Wieloszka 08:13, 28 mar 2012

Ewo, zmieniliśmy termin na 23-24 czerwca, ze względu na to, że 16 czerwca jest we Wrocławiu mecz EURO 2012 i będzie duuuże zamieszanie...
Madzenka 16:11, 28 mar 2012

noemi napisał(a)

Magda jak jeszcze raz zamieścisz ten projekt to się zastrzelę
Donicę pure masz, kula Twoja pewnie ładniejsza, wiśnię widziałam u Kulasa! Wiśnie były po ponad 200 zl a ja takie same jesienią dwa lata temu u nich na wyprzedaży za 120 zł kupiłam.

Marzenko dzisiaj dotarła kula ma 80 cm wysokości trochę jest jednak za niska do tej donicy, ale na razie może być, jak już sezon się w szkółkach rozkręci to może coś mi wpadnie w ręce... wiśnie za 120 zł to super cena, ale ponad 200 zł to chyba bardzo podrożały ? ... będę szukać okazji

Madzia wiśnie byly takie takie bo przed samą zimą kupilam, a raczej standardowo są po ok 200 zł. I już rosna u mnie od listopada 2010 r. Tydzień temu wyciagnęłam im paliki, a co niech walczą z wiatrem
Wieloszka 20:29, 28 mar 2012

Magda, nie wiem, czy już wypróbowałaś swoje formy do strzyżenia bukszpanów. Ja kupiłam je dziś w sklepie Tchibo i jestem bardzo rozczarowana Po pierwsze bardzo trudno je dobrze założyć i zapiąć (nawet M. próbował, bo myślałam, że tylko ja nie umiem), a po drugie - tak jak się obawiałam, gałązki się zaginają do wewnątrz, żadna nie wystawała... A przecież moje kulki nie są idealne
noemi 22:37, 28 mar 2012

Marzenka u moich sąsiadów rosną bez palików i sobie dobrze radzą , u Danusi też ładnie wyglądają bez ... będę polować na nie na szczęście potrzebuję 1 sztukę

Wieloszka już odpowiedziałam u Ciebie ... też nie jestem aż tak super zadowolona z tych stelaży , ale opanuję jakąś metodę , daj mi chwilkę
tak wygląda ze stelażem, też nie mogłam tego zapiąć , bo musiałabym trochę wbić w ziemię i założyłam tylko jedną połówkę :

gałązki też mi się zawijały, ale może by je najpierw podciąć , skrócić, żeby były sztywniejsze i wtedy powinny się przebić przez te druciki, albo częściowo usunąć te druciki?

po cięciu kosmetycznym , bo wcześniej sama ją cięłam i według mnie przypomina kulkę

noemi 22:45, 28 mar 2012

Tak wyglądały bukszpany z plantacji , przywiezione w sobotę :

a tak wyglądała kulka , którą sama cięłam na oko :

zdjęcia słabe, bo robione były jak już było ciemno ... chyba po stelażu wygląda lepiej ?