Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:08, 30 maj 2014

Do góry
Wczorajsze skromne zakupy.. szałwia i ciemne rozchodniki, zdjęcie nie wyszło.

I kwiat fuksji na koniec
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:01, 30 maj 2014

Do góry
No i powoli zaczyna się to na co czekam najbardziej... lilie i liliowce.
Lili w tym roku u mnie ubyło przez przeóbke rabaty i nornice, ale będę to naprawiał

Liliowce zaczęły obficie wypuszczać pędy kwiatowe... niestety opóźnione tegoroczne nowości nie zakwitną, ale nawet tego nie komentuje.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:00, 30 maj 2014

Do góry
Skalniak dalej czeka na rewolucje i skomplikowaną operacje podnoszenia

Ten pełnik jes poprostu cudowny... muszę jeszcze dwa przytaszczyć na rabaty.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:54, 30 maj 2014

Do góry
Tegoroczne nowości żurawkowe i żuraweczkowe. Bardzo ładne pomarańcze weszły na rynek... posadziłem na patelni, zobaczymy jak będą rosły.

Honey Rose

Cooper Cascade

Buttered Rum

Fire Frost

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:47, 30 maj 2014

Do góry
To już 3 rok mojej fali.. miała wiele kombinacji, ale w tym roku podoba mi się najbardziej i najefektowniej się prezentuje rabata za nią troszke gorzej.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:41, 30 maj 2014

Do góry
Detale żurawkowe

Jedna z moich ulubionych żuraweczka Redstone Falls

Równie piękna Brass Lantern
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:33, 30 maj 2014

Do góry
Ostatnie tchnienie przemoczonych kwiatów

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:32, 30 maj 2014

Do góry
Ogród skąpany w deszczu..
Była rabata z góry to i z parteru będzie

Szkoda, że Prairie Fire prawie nie zimuje bo jest cudna, Amazon Mist musi podrosnąć.
Mój nowy stary ogród 17:23, 30 maj 2014

Do góry
Spojrzenie z innej strony

W cieniu - zacieniona 17:22, 30 maj 2014

Do góry
W ubiegłym roku ,po przekwitnięciu,obok krzaka róży wcisnęłam do ziemi grube patyczki .Niczym nie przykrywałam.teraz widać jak po przemarznięciu odrasta obok-z prawej strony-stary krzak cięty do ziemi.Z lewej wypuszczają na patyczkach nowe odrosty i są dużo większe...Może warto pobawić się w ukorzenianie patyczków róż?
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 17:20, 30 maj 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Witaj Marto,

Bardzo podoba mi się ta rabata z bukszpanem w kwadraty. Super pomysł.
Dzięki Tobie już wiem czym zasłonić ogromne koła od oczyszczalni ścieków - trawą ozdobną
Obsadzę je dookoła i powstanę wielkie kępy - a co tam. Przynajmniej zasłonią to paskudztwo, które szpeci niemiłosiernie.

A Twoje białe RH, to ma ogrom kwiatów - widać tylko kwiecie - super. Pozdrawiam

Witam Cię
dziękuję za wizytę miłe słowa o rabacie. No cóż, nie mogę się nie przyznać, że jest to rabata inspirowana Danusiową realizacją po lekkim tunningu O, tą!

Trawy do zamaskowania "tajemnych kręgów" nadają się świetnie. Ja właśnie też teraz planowałam skupić się na dokupieniu trawek i zakończyć sprawę wrzosowiska na oczyszczalni, ale mam chwilowo inny dylemat.

A mój rh jako jedyny przetrwał te deszcze z kwieciem na łodygach. Fakt, że wygląda teraz jak wielki mop , ale twardy jest.
Ogródek Ewy 16:50, 30 maj 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Witaj Ewo

Popatrzyłam na Twoje metamorfozy ogrodowe i aż mi dech zaparło. Świetne przemiany.

A te slimaczyska to i u mnie się panoszą i szkody wyrządzają. Pryskałaś czymś rośliny?

Kasiu czasami trzeba zerknąć na stare zdjęcia aby dostrzec zmiany, jeśli jest się w ogrodzie na co dzień jakoś tego nie widać, albo nie myśli się o tym jak było kiedyś.
Ślimaków nie truję za względu na psa który biega luzem po ogrodzie. Większość środków do zwalczania tej plagi jest szkodliwa, muszę pomyśleć o jakimś sposobie walki z nimi.

Mój mały skrawek ziemi 16:45, 30 maj 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Bogdziu to była tak wspaniała wycieczka z ogromem wrażeń i cudnych wspomnień ,za które będę Ci wdzięczna do końca życia
A teraz coś z mojego biednego małego skrawka ziemi
i

Madziu piękny łubin on jest jednoroczny czy wieloletni ,pozdrawiam cieplutko ,ale fajnie ze byłaś u Bogdzi ,szczęściara
Grubej dyni zmagania z naturą 16:45, 30 maj 2014

Do góry
W tak zwanym międzyczasie nadałam nowy look jednej z rabatek. Zamknęłam kwadrat i wysypałam żwirek. Jeszcze tylko bukszpany do przycięcia.

Było - lato 2013:

Jest:
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 16:45, 30 maj 2014

Do góry
a także

Dwa ogrody 16:44, 30 maj 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

I do Ciebie mus zajrzeć, ale staram się chociaż ogarnąć swój wątek Z różami to u mnie różnie bywa
Dla Ciebie barwinek, który sobie ostatnio przywiozłam jest dwa razy większy niż mój zwykły, a tajemnica uprawy polega na tym, że dostaje podobno papu z borowiny, jak zresztą wszystkie rośliny w owym ogrodzie

Papu z borowiny ? a co to jest ?
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 16:44, 30 maj 2014

Do góry
Moje świerki sadzone jesienią zeszłego roku także proszą o pomoc
Niepokoją mnie przebarwione igły

Leśne Wzgórze 16:30, 30 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Anek, wstawiłam u siebie fotki chrabąszczy, zerkniesz? Rabata ładnie zakomponowana, ale ten pomarańcz przesadź. Do pomarańczu pasuje granat i niebieski, do limonkowych berberysów choina - lubi półcień. Jeśli przed berberysami, to odmiana jeddedoch, jeśli za, to np. pendula szczepiona na pniu. może też być deren biały "Spaethii" albo kruszyna pospolita "Asplenifolia".

Aga odpowiedziałam u Ciebie tutaj moje niszczylistki;

Lecę w kulki... 16:07, 30 maj 2014

Do góry
Rusałeczko... jak miło było Cię znów ujrzeć Najwięcej fotek to mam Ciebie

I super, że mam też z Tobą

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:03, 30 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Chcę je mieć wzdłuż muru przed rh, liczyłam kroki i jak nic koło 80 trzeba
Kupić za drogo, muszę pasa zacisnąć więc będę powoli swoje rozmnażać
pracy w ogrodzie pełno, a tak naprawdę wszędzie jest i jak można, to robi się, a jak nie to co innego
pozdrawiam Marysiu

ostatnio chodziłam i fociłam foty, żeby zobaczyć jakie mam, ile odmian, nazw oczywiście nie pamiętam, bo kieruję się urodą
Irenuś 80 limek potrzebujesz?ja w tym sezonie już tyle ukorzeniłam tz.w ziemi patyki są od wiosny i żyją,wiec i ty wiosną tak zrób natnij lub niech ci ktoś patyki przyśle i po kłopocie linki są.Wieczorkiem dam fotki ile mi się udało sadzonek pozyskać z patyków.Z zeszłego roku mam 19 i ładnie się rozrastają a ty rękę do robienia sadzonek masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies