No i powoli zaczyna się to na co czekam najbardziej... lilie i liliowce.
Lili w tym roku u mnie ubyło przez przeóbke rabaty i nornice, ale będę to naprawiał
Liliowce zaczęły obficie wypuszczać pędy kwiatowe... niestety opóźnione tegoroczne nowości nie zakwitną, ale nawet tego nie komentuje.
To już 3 rok mojej fali.. miała wiele kombinacji, ale w tym roku podoba mi się najbardziej i najefektowniej się prezentuje rabata za nią troszke gorzej.
W ubiegłym roku ,po przekwitnięciu,obok krzaka róży wcisnęłam do ziemi grube patyczki .Niczym nie przykrywałam.teraz widać jak po przemarznięciu odrasta obok-z prawej strony-stary krzak cięty do ziemi.Z lewej wypuszczają na patyczkach nowe odrosty i są dużo większe...Może warto pobawić się w ukorzenianie patyczków róż?
Witam Cię
dziękuję za wizytę miłe słowa o rabacie. No cóż, nie mogę się nie przyznać, że jest to rabata inspirowana Danusiową realizacją po lekkim tunningu O, tą!
Trawy do zamaskowania "tajemnych kręgów" nadają się świetnie. Ja właśnie też teraz planowałam skupić się na dokupieniu trawek i zakończyć sprawę wrzosowiska na oczyszczalni, ale mam chwilowo inny dylemat.
A mój rh jako jedyny przetrwał te deszcze z kwieciem na łodygach. Fakt, że wygląda teraz jak wielki mop , ale twardy jest.
Kasiu czasami trzeba zerknąć na stare zdjęcia aby dostrzec zmiany, jeśli jest się w ogrodzie na co dzień jakoś tego nie widać, albo nie myśli się o tym jak było kiedyś.
Ślimaków nie truję za względu na psa który biega luzem po ogrodzie. Większość środków do zwalczania tej plagi jest szkodliwa, muszę pomyśleć o jakimś sposobie walki z nimi.
Irenuś 80 limek potrzebujesz?ja w tym sezonie już tyle ukorzeniłam tz.w ziemi patyki są od wiosny i żyją,wiec i ty wiosną tak zrób natnij lub niech ci ktoś patyki przyśle i po kłopocie linki są.Wieczorkiem dam fotki ile mi się udało sadzonek pozyskać z patyków.Z zeszłego roku mam 19 i ładnie się rozrastają a ty rękę do robienia sadzonek masz