Piaskownia na zakręcie
20:08, 20 cze 2014
Kasiu, bardzo fajny plan. Jednak to wszystko się tam nie zmieści. Rabata ma szerokość
3 m. Koniecznie muszę zmienić świerka na co innego ze względu na system korzeniowy.Resztę raczej zostawię bez zmian. Brzozę i wierzbę hakuro będę ciąć, żeby nie były olbrzymami. Jeżeli kiedyś dla róży będzie za mało słońca to wtedy ją zamienię na coś innego. Chyba kupię jodłę koreańską. Jest u nas w co dość spora za przystępna cenę. Wiesz, musi być iglak taki większy bo ma dać trochę cienia i to miejsce będzie widoczne z pokoju dziennego, więc chcę, żeby było coś zimozielonego. Pozostanie tam jeszcze trochę miejsca i po zakończony pracach budowlanych będę mogła coś dosadzić.
Większość tych roślin o których piszesz mam i będą rosły w innym miejscu gdzie będę mogła na nie przeznaczyć więcej miejsca.
Kasiu, bardzo dziękuję Ci za sugestie żeby rh wymienić na hortki.
Uparłam się na wierzbę hakuro bo w zimę koło iglaka będzie forma, na której będzie mogła utworzyć się czapa śnieżna. Łatwo jest stworzyć ogród, który jest atrakcyjny wiosną i latem, gorzej potem z zimą. Zastanawiam się też, czy nie powinnam była oprzeć tej części na większej ilości roślin zimozielonych różniących się kolorem i kształtem. To jest miejsce, które często będę oglądała zimą z okna pokoju dziennego.