A proszę
Basen został przez wnusia odebrany... jak dla mnie woda zimna.. bo było do południa tylko +26.. jednak rekin nawet sie nie skrzywił..w odróżnieniu od mamy i babci. MY wydałyśmy okrzyk przez zanurzeniem, a Muminek.. nawet nie pisnął.. Nie mogę sie powstrzymać by nie wrzucić fotki.. rekina w wodzie I od razu prostuję... to to nie ja... Było fajnie Tu tło to już ja
Dzięki kochani za wszystkie wpisy. Na początku fotka specjalnie dla Bogdzi, coby sobie nie myślala, że u mnie chwastów nie ma i zawsze jest super, bo nie jest...ale...chwast to też pojęcie względne, bo dla jednych pokrzywa jest chwastem, dla innych ziołem, to samo z perzem i właściwie z każdą dziką roślinką... tu wrzucam wszystko to, co nie jest mi potrzebne w ogrodzie, a więc są tu wyrzucone kiedyś uschłe pędy naparstnicy, jakieś irysy, dorodny ziemniak, kocimiętki, liliowiec rdzawy, budleja, która na rabacie nie chciała kwitnąć, skoszona trawa, ścinane suche pędy bylin i jeszcze wiele, wiele innych 'skarbów' natury takie miejsca też są bardzo potrzebne w ogrodzie, a wręcz niezbędne, szczególnie w większym. Jesteś Bogdziu usatysfakcjonowana? Agnieszka jeszcze w życiu nie widziałam tak kolorowego "śmietniska" jak ja coś wykopię to tego już nie ma usycha gdzieś w zapomnieniu a u Ciebie nawet w tym kącie jest ładnie a i orginalnie przy okazji Pozdrawiam w chłodną noc
Basiu nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin. Pozdrawiam Jasia
New Down..........kwitnie jak prawdziwa dama " target="_blank" rel="nofollow">https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/62/625137/original.JPG[/img] [img size=640x480]
Kondzio szczęściarz 1,5 godziny tylko aby oglądac cudeńka ja mam całą Polskę do przejechania Jasiu piękne byliny wszystkie siedzę oglądam i wzdycham pozdrawiam serdecznie
tak to wyglądało w kolejnym sezonie po posadzeniu ...sadziłam co 30-35cm teraz wygląda tak Anita ale poszukaj dla niej stanowiska z cieniem . Będzie miała intensywną zieleń ... Ja mam posadzoną na stanowisku słonecznym (południowa strona ogrodu) ...Te upały jej nie sprzyjają niestety ... Nie żeby się coś z nią złego działo ale ten kolor ! Lata mamy coraz bardziej gorące i nie wiem czy wytrzyma takie warunki ekstremalne pomimo podlewania ... Do tej pory dawała radę ale temperatury coraz wyższe .... tu jeszcze kilka ujęć z dzisiejszego dnia ... słońce praży niemiłosiernie ... Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienia. U mnie część runianki rośnie też na południowej wystawie i faktycznie też taka jakaś żółta . I wolniej rośnie. Chyba ją właśnie podzielę i posadzę pod umbrami. Tam jest zdecydowanie więcej cienia. Podziwiam kolejne zmiany w Twoim ogrodzie. Świetny pomysł z tym basenem i trampoliną. Stożki cisowe też dorodne. U nas takich nigdzie n i e widziałam. Macie dobrze zaopatrzone szkółki. pozdrawiam
pisałam ostatnio, że dużo pracowałam w ogrodzie ... ]