Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pokażę nasz ogród 21:51, 19 maj 2014

Do góry
Taka mała nowość w moim ogródku: brzózka - kupiona kilka tygodni temu, już zmieniła miejsce, mówiłam że mój ogród jest bardzo przypadkowy, choć staram się zakupy robić rozsądnie

i powojnik montana:

Pszczelarnia 21:50, 19 maj 2014

Do góry
A teraz o pożytku z deszczu. Miałam sposobność i łapałam deszczówkę.

Ogród niby nowoczesny ale... 21:49, 19 maj 2014

Do góry
Trochę warzywnika.., który troszkę zostal zaniedbany i zagracony przez prace na tarasie.

pomidory posadzone, ogórki posiane, kalarepki też rosną...
czosnek, salaty, rukola...

Szmaragdowy Zakątek 21:49, 19 maj 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Syla – Sylwia, moje żurawki czekają grzecznie na weryfikację oryginalności.
Pierwsza i druga kupione w jednaj szkółce jako „Marmalade”….jak na mój gust można im dać certyfikat autentyczności.

Natomiast za tą trzecią (kupiona gdzie indziej) już nie dam sobie uciąć głowy….podobno też „Marmalade”. Jak myślisz Sylwia oryginał czy falsyfikat….???

Kształt liścia identyczny .... ale dlaczego wybarwiła się na żółto czy wyblakła ??? Poczęstuj ją za dwa tygodnie od posadzenia florowitkiem lub biohumusem ....Może nabierze kolorków .... Nie umiem Ci pomóc
Ogród niby nowoczesny ale... 21:48, 19 maj 2014

Do góry

Ogród... reni 21:48, 19 maj 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:47, 19 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dziękuję za identyfikację azalii u Danusi Mam same japońskie i teraz takie wielkokwiatowe mi się zaczynają podobać...tylko gdzie to wszystko sadzić??? One duże rosną, prawda?
I za doradzenie Haagi przyszłam podziękować Jesienią sadzona, a już czadu daje I żadne deszcze jej nie szkodzą, jak Alfredowi Teraz czekam na Purple, po tak łagodnej zimie też pokaże

Muszę z tulipanami stamtąd uciekać

Pozdrawiam Bogdziu

Wielkokwiatowe potrafia wysokie urosnac,. tak na wysokośc człowieka. Gdzie sadzic ? -to pytanie bardzo czesto sobie zadaje i trudno znaleźc odpowiedz wiec i Tobie nie doradze.A dlaczego deszcze szkodzą Alfredowi? Co sie stało?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:45, 19 maj 2014

Do góry
W końcu linkowanie owocego a konkretnie śliwy - ale jeszcze nie skończone...na balagan w nogach nie patrzymy...tam się teraz przechowalnik zrobil...
niestety...ze dwa lata za późno się za to wziełam...i nie wszystkie gałązki udało się wyprostować...ale śliwa wypuszcza nowe więc za 2-3 lata liczę , że będzie ok.. U góry będą jeszcze dwa rzędy linek...dziś eM nie zdążył zamocować.

tak było po zdjęciu konstrukcji bambusowej:

a tak z linkami...

Ogród... reni 21:45, 19 maj 2014

Do góry

Ogród pod trzema dębami 21:43, 19 maj 2014

Do góry
Dzisiaj zakwitł i jest fioletowy

I choć sie powtarzam, to jeszcze raz rodki.

Dzisiaj już w pełni rozkwitu. Na szczęście te ulewy ich nie zniszczyły.

Za to ślimaki mają używanie. Hortensje pod drzewami solidnie ogryzione, liatrie łyse, sałaty znikają jedna po drugiej. Ale co tam najważniejsze, że w końcu można poczuć zapach prawie letniego wieczoru.
Ogród, który ciągle zmieniam 21:42, 19 maj 2014

Do góry
mieszanka bluszczu i runianki japońskiej

bluszcz na ścianie domu

bluszcz z jałowcem

urokliwy tamaryszek
Pszczelarnia 21:40, 19 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ładnie w warzywniku i dookoła.
A żywopłot grabowy fajnie rośnie

To teraz warzywnik.
Eksperyment pomidorowy pod kloszami. Wysadzone wcześnie, przetrwały ochłodzenie:

Kolejne już nie potrzebują kloszy.

Ale ogórki w kubeczkach jeszcze pod tunelikiem.

A żywopłot grabowy został zasilony kupą obornika końskiego. Obornik poleży do jesieni, chyba. Grabom też się coś dostanie z podsączania.
Trwa (ten żywpłot) wbrew naturze graba: posadzony na samych kamieniach i głazach (ciągle je wydobywam spod korzeni), w pełnym słońcu i na patelni wietrznej.

Ogród niby nowoczesny ale... 21:40, 19 maj 2014

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 19 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I przy okazji fotka z gór zapłakanego ogrodu

nawe zapłakany cudnie się prezentuje...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 19 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

hahahaha dobre

Aniu moje miniaturowe jeżówki wyszły na innej rabacie mam sporo różnych siewek, tylko ja nie wiem co jest co...

Pokaż siewki będziemy rozszyfrowywać Ale odmiany jeżówki nie rozpozna.. w zeszłym roku pierwszy raz próbowała zakwitnąć jeżówka z tych odmianowych... i kolor miała ... jak pies kundel..... żadnego z rodziców nie przypominała... ale przymrozek przyszedł i nie wiem jaka w końcu miała to być wielorasa.

Dla zainteresowanych różnica w wysokosci pomiędzy Gladiatorem (wysokosć 1,20 m) a Purple Sensation (jeszcze w pąkach, ale maja ok 60cm)

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:37, 19 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
A teraz plagi egipskie u Bocka:

Wszyscy sie przejmuja opuchlakami, a ja mam jeszcze jednego zurawkowego podjadacza. Nalisciak drzewoszek Grasuje, spolkuje i zzera mi zurawki

Eliminuje jak tylko je widze, ale strasznie sie namnozyly

I jeszcze cos mi naplulo na szalwie

moje tak robily chwile po oprysku mospilanem
najskuteczniejsza jednak eliminacja reczna

a to drugie to wiesz co to ?

bo tez widzialam na jakiejs roslince...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:36, 19 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
I moje wypietrzone zurawki - tak jakby jedna rosla na drugiej. Pietrowo... Nie wiem czy tak ma byc...
Moze trzeba je podzielic...

Moje Lime Marmalade wyglądają identycznie ale ja swoich jeszcze nie dzielę .... One Ci po prostu mega urosły możesz dzielić jak tylko znajdziesz czas

Ostatnio wymyśliłam ale jeszcze nie próbowałam , żeby na rabacie nie było łyso jak odmładzam żurawie to próbuję w tym buszu obcinać sadzonki tak aby nie było widać skąd ciacham i do małej doniczusi z ogrodniczą ziemią ..... Podlewać i czekać aż się ukorzeni ....Chyba miesiąc .... Zrobić sobie w ten sposób ilość aby zastąpić mamusię .... Potem wysiudać mamusię i posadzić dzieci te ukorzenione a mamusię podzielić na kolejne .... itd.

Nie lubię pisać bo czasami taki bełkot wychodzi jak powyżej .... Daruj !
Rododendronowy ogród II. 21:35, 19 maj 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Bożenko Twoja recepta na opryski podziałała, bo zobacz jak kwitnie mój rh, a wiosną taki słabiutki był. jeszcze tylko czekam na jednego i do następnego roku trzeba będzie czekać na piękne kwiaty

Miłego tygodnia

Szkoda ze one nie kwitną ze dwa miesiące ale przez to sa bardziej wyczekiwane. Cieszę sie ze tak ładnie zakwitł i niech dalej zdrowo rośnie a jak trzeba to znów opryskaj najlepiej wiosną.
Pomysł na ogród 21:35, 19 maj 2014

Do góry
Skula napisał(a)
i moja lawenda pozazdrościła pąków

Normalnie pozazdrościła mojej i puściła sie że hej
Teraz czekamy na obfite kwitnienie. Po ostatnich deszczach rosliny bardzo ruszyły, za chwilę będzie busz!
Ogród niby nowoczesny ale... 21:34, 19 maj 2014

Do góry
No to lecimy...czosnkowo? No ta...bo szaleją a ja z nimi ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies