Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Leśne Wzgórze 10:28, 27 maj 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Spójrzcie na to zdjęcie

troszkę ten pomarańcz Gibraltara (3szt niestety już przekwitnięte) gryzie mi się z "czerwienią" a raczej różem Novej Zembli
na prawo od Gibraltara są posadzone hortensje..... i tak sobie myślę czy może na miejsce Gibraltara wsadzić jakieś RH (o białych kwiatach) a Gibraltar może wyglądałby lepiej tutaj za berberysami

nie będzie to zbyt duży kontrast między berberysem a pomarańczowymi kwiatami azalii?

Matylda ja tez bym przesadziła te Gibraltary a tam dosadziła rh Nona Zemble miałabys ładna plamę a dal Gibraltarów stwórz nową rabatę bo z tym berberysem to moze nie być za fajny duet
Rabata pod ścianą...od nowa 10:23, 27 maj 2014

Do góry
reni napisał(a)
Asiu dzięki serdeczne....
Wiesz ta propozycja Anity z różami powaliła mnie super jest...
Róża jest różowa, a ketmia biała..tu fotki z tamtego roku

Po przemyśleniach z obwódki bukszpanowej zrezygnuję

Wymyśliłam coś takiego
Róże na pniu za nimi bukszpan dalej róże,ketmia i róże...za różami trawy,a na brzegu lawenda z przywrotnikiem na zmianę

Ta Twoja propozycja przynajmnie dla mnie jest ładniejsza i bukszpan dobrze "siedzi" i jest porządek
Tylko przewrotnik przynajmniej u mnie to bardzo ekspansywną jest rosliną i czy nie zagłuszy lawendy?
Może zamiast przewrotnika żurawkę w kolorze różowo-bordowym ?
Chelsea Flower Show 2014 10:20, 27 maj 2014

Do góry
Bea napisał(a)

Podoba mi się to zestawienie szałwii omszonej (?) z tymi różowymi kwiatuszkami. Czy to orliki? Chyba nie...
Rabata pod ścianą...od nowa 10:11, 27 maj 2014

Do góry
lub
róże,trawy.lawenda...bukszpan podsadzony żurawkami i dalej ketmia,róże i lawenda

żurawki mam takie 8szt trochę mniejsze od tej..jeszcze w doniczkach

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 10:09, 27 maj 2014

Do góry
Jeszcze chwila i tawułki będą miały swój czas. Pięknie rozrosły się od zeszłego roku. Dosadziłam jeszcze dwie parę dni temu i mam nadzieję na uzyskanie ciekawego efektu.

Żurawki rosną w towarzystwie tawułek i bukszpanów pod starą jabłonką i najwidoczniej dobrze im tam. Za rok będzie co dzielić.

Kubusiowo II 10:05, 27 maj 2014

Do góry
No tak się kurowałam, że lepiej nie gadać..... Od środy brałam leki, w piątek było już lepiej, więc postanowiłam z chłopakami do Kubusiowa pojechać. W drodze zrobiło mi się duszno więc nastawiłam sobie nawiew od klimatyzacji prosto w paszcze na kilka minut..... po dwóch godzinach nie mogłam, przełykać, jeść i mówić..... czułam każdą kosteczkę, z której krtań się składa. Piątkowy wieczór przepłakałam z bólu i faszerowałam się lekami i rosołem, w sobotę mogłam przynajmniej powiedzieć jedno słowo na godzinę, a w niedziele miałam już dość wszystkiego i rano wróciliśmy do Wawy....
Dzisiaj już lepiej, bez temp, i gardło w miarę oki
Jedyne zdjęcia jakie zrobiłam w Kubusiowie to takie dwa.....

A tak to siedzę na Bogdowym ogrodem...... ale nie nadążam normalnie.....
Rabata pod ścianą...od nowa 10:01, 27 maj 2014

Do góry
Asiu dzięki serdeczne....
Wiesz ta propozycja Anity z różami powaliła mnie super jest...
Róża jest różowa, a ketmia biała..tu fotki z tamtego roku

Po przemyśleniach z obwódki bukszpanowej zrezygnuję

Wymyśliłam coś takiego
Róże na pniu za nimi bukszpan dalej róże,ketmia i róże...za różami trawy,a na brzegu lawenda z przywrotnikiem na zmianę

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 09:52, 27 maj 2014

Do góry
Poziomki trafiły na swoje miejsce

To najdłużej u mnie kwitnące tulipany. Ten fioletowy osiągnął wyjątkową wysokość ok. 1,40m
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:36, 27 maj 2014

Do góry
Niestety nie udało się wczoraj posiać, ale już jest zgrabione, więc jak nie będzie padać to po powrocie z pracy trochę poleję wodą i rozsypuje nasionka (niestety Teść robi dzisiaj po godzinach, więc działam sam, ale to na szczęście tylko sianie. Kupiłem taki siewnik http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-reczne/grabie-motyki-aeratory-walce-siewniki/siewniki/siewnik-uniwersalny,p49035,l2215.html.
Powiedzcie, czy grabienie przed sianiem musi być głębokie, czy wystarczy tylko trochę pograbić po wierzchu?
Trochę martwią mnie jeszcze ptaki chodzące po działce, czy nie ma ryzyka, że wydziobią mi nasionka i robota pójdzie na marne?
A tak wyglądają efekty mojej pracy z teściem

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:23, 27 maj 2014

Do góry
Witaj kalendarzowa siostro Wszystkiego naj..... w tym szczególnym dniu Niech będzie dla Ciebie wyjątkowy Dużo radości i spełnienia wszystkich marzeń, zwłaszcza tych ogrodowych

Pozdrawiam serdecznie
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:20, 27 maj 2014

Do góry
DZIEŃ MAMY w przedszkolu

Ogród Eli 09:18, 27 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ela pozdrawiam cieplutko
ja też mam starszą córcię i synka ....7 lat różnicy....

chyba w tym samym czasie się odwiedziłyśmy
śliczny goździk, ja mam tylko te blade
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:14, 27 maj 2014

Do góry
miłego dzionka Aniu

Ogród Eli 09:14, 27 maj 2014

Do góry
Ela pozdrawiam cieplutko
ja też mam starszą córcię i synka ....7 lat różnicy....

Chelsea Flower Show 2014 09:01, 27 maj 2014

Do góry
Noo... I to na co tygryski czekają najbadziej

Best Show Garden
The Laurent-Perrier Garden
Designed by Luciano Giubbilei

A to rośliny zastosowane w ogrodzie...

Zakochana w ogrodach 08:54, 27 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
]

świetny pomysł
powojniki masz cudne, znasz odmianę tego rh bo mam podobny ale nazwy nie znam
Mój skrawek zieleni 08:53, 27 maj 2014

Do góry
Hortensje Anabell Strong mają już pączki

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:53, 27 maj 2014

Do góry
Agata trudno wybrać a moje w porównaniu z ostatnimi "wynalazkami" to szare myszki ale tyz pikne
ten pierwszy jest znacznie ciemniejszy -aparat rozjaśnia i wiem gdzie rośnie jeszcze starowinka

syberyjskie stare i niezawodne

kolkwicja chińska pięknie pachnąca

niedobitki kwiatów azalii

tyle z porannego spaceru
Nasz przydomowy ogródek 08:52, 27 maj 2014

Do góry
Haniu dziękuje w imieniu Krysi.

Beatko dzięki a żonie to tak delikatnie gratuluję aby się nie zbiesiła. To super, potrzymaj go dobę w wodzie, podlej rośliny z konewki. Wrotycz nożem na deseczce pociachaj na drobne kawałki i na rabatkę rozsyp. Efekty sama zobaczysz. W tym miejscu w tamtym roku padły wszystkie żurawki. Na wiosnę z podziału posadziłem na nowo i zobacz- już kwitną. Są podlewane wrotyczem.

Rododendronowy ogród II. 08:52, 27 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

]

Skoro dostałaś garnek do rumtopfu, to musisz go teraz koniecznie zrobić. Duży jest? Bo musi być duży, a i tak żałuje się co roku, że dobroci za mało było.
Rumtopf robi się już za chwilę - truskawki wsypujemy do naczynia, zasypujemy cukrem i zalewamy dobrym, prawdziwym, mocnym i ciemnym rumem, tak żeby pokrył owoce. Naczynie uzupełniamy wg. kolejności pojawiania się: wiśnie, śliwki, brzoskwinie, morele, gruszki. Wszystko przesypuje się cukrem i zalewa rumem wg. zasady by owoce zawsze były przykryte. Przyrządzanie nalewki trwa więc do późnego lata. Zapominamy o niej do świąt Bożego Narodzenia, ale do Wielkanocy już jest po wszystkim.
Można dodawać inne owoce, moim zdaniem zestaw podany wyżej jest the best.
Nie mam takiej kamionki do tej nalewki, więc robię ją w coraz większych słojach.

Prezenty dostałaś piękne a najważniejsze że z serca podarowane, pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies