Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:49, 13 cze 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
no nieżle, Sebek, nieżle...

już nie pokazuj mi hortensji!

Taka fajna jest że codziennie będę nią Was męczyć
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:49, 13 cze 2011

Do góry
No właśnie - mam kupić nawóz niebieska hortensja - tak?

Aha - zadzwoniłem do Pisarzowic i się pytałem o hortensje bukietowe. Mówi mi tak : Mamy anabelle, paniculata i czju szju. Na "paniculata" to jej nic nie mówiłem, bo wszyscy wiemy co to znaczy
Anabelle wiem jak wyglądają. Ale co z tą czju szju - bo tak nazwę zrozumiałem? Jechać czy nie?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:47, 13 cze 2011

Do góry
no nieżle, Sebek, nieżle...

już nie pokazuj mi hortensji!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:44, 13 cze 2011

Do góry
masz rację Sebek, co ona taka skromna?) a jak nam pstryknie rabatkę w końcu , to ślinka mam pocieknie, piękna niebieska, ale trzeba będzie zakwaszać)
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:31, 13 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)

Nie szkodzi - miło się czyta. Pochwal się zakupami. W Obi jak dla mnie to trzeba trafić na dobry towar bo inaczej rozpacz bierze.

Ciekawym tej hortensji, ale poszukuję limelight...

Sebastianie nie ma się czym chwalić ,żeniszkami czy żurawką ?Jestem zaniepokojona czy będzie czym się chwalić jak mi zakwitnie jednoroczna rabata ...

Najlepiej tym i tym. Rabata na pewno będzie fajna, choć późno będą posadzone te jednoroczne. W sumie już miesiąc mogły rosnąć bez obaw.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:29, 13 cze 2011

Do góry
No i wróciłem z ogrodniczego
Kupiłem hydrocomplex (choć teraz ma inną nazwę), cukiereczki dla ślimaków, nasiona trawy na łyse place i suuuuuuuuuuuper niebieską hortensję!!!!

A balkon hmmm - oblężony hortensjami całkowicie

Zlot Ogrodowiska w ogrodzie Gramy "Zielono mi" - maj 2011 09:23, 13 cze 2011

Do góry
Podsumowanie.
Ale się czyta! To spotkanie, te Wasze wpisy, to nagroda za tworzenie ogrodu, za trud, pot, zwątpienia w to, czy warto, czy to ma sens. Warto! I ma sens.
Wielką prawdą jest to, co powiedziała mi kiedyś moja Przyjaciółka, że drzewa należy sadzić, kiedy ma się 20-30 lat, żeby móc długo cieszyć się nimi, patrzec jak rosną i dojrzewają z nami. Sęk w tym, że w tym wieku jeszcze się o tym nie wie. To taka uwaga dla najmłodszych z naszego klanu.
Grzesiu, ale wzruszające słowa, dziękujemy...
Martek, też byłam przekonana, że Grześ to facet sporo starszy, a tu chłopię trakie z begonią ogromniastą, nie mogłam uwierzyć, że to TEN Grześ.
Każdy ma jakieś wyobrażenia, nie wiadomo skąd, a potem się nadziwić nie może.
Danka, Hania, Genia, Agnieszka i Martynka; tu zaskoczenia nie było, zresztą Dankę każdy zna z telewizji, ale już Witek, też widziany nie raz na ekranie, zskoczył mnie bardzo. Wydawało mi się, że jest taki poważny, niedostępny, zamknięty, a jest miły, ciepły, bezpośredni, w dobrym tego słowa znaczeniu, i bardzo "dopasowany" do Danusi. Świetny duet.
Małgosiu, z netu, z realu, to nie jest ważne. Ale historia może być fascynująca, też bym chętnie posłuchała... A zresztą, tak jak Grześ napisał, niemożiwe staje się możliwe. Przecież myśmy się też tak poznali, a potem z Forum do realnego ogrodu.
Przyłączm się do apelu Danki - spotykajmy się dalej, poznawajmy się. Sebek napisał, że tu są normalni ludzie, chyba ma rację. Do takich "normalnych", klanów dodałabym jeszcze leśników i weterynarzy. Może to łączy miłość do przyrody?
Jagna, cegły leżą na geowłókninie, która jest pod całą rabatą. "Trzyma "je trawa. Nie są klejone, murowane. Nie wiem, czy to się sprawdzi w warzywniaku, chyba nie. Musiałoby być coś solidniejszego.
Agnieszko, dziękuję Wam za przyjazd, tyle kilometrów... A Buraś dziękuje specjalnie!
Sosnowo 02:39, 13 cze 2011

Do góry
Sebek ma racje koło aktualnie kwitnących i pachnących roślin)
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:34, 12 cze 2011

Do góry
justi napisał(a)
SEBEK znalazłam tę stronę przypadkiem, może Ci się przyda http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100

O, fajnie, że podałaś stronkę, przyda się do poczytania o roślinkach już nawet widzę jak wygląda Vanille Fraise, która była ale której nie kupiłam, bo kolorystycznie jest mi nie po drodze ale Silver Dollar - chętnie bym nabyła
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:27, 12 cze 2011

Do góry
SEBEK znalazłam tę stronę przypadkiem, może Ci się przyda http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:13, 12 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie szkodzi - miło się czyta. Pochwal się zakupami. W Obi jak dla mnie to trzeba trafić na dobry towar bo inaczej rozpacz bierze.

Ciekawym tej hortensji, ale poszukuję limelight...

Sebastianie nie ma się czym chwalić ,żeniszkami czy żurawką ?Jestem zaniepokojona czy będzie czym się chwalić jak mi zakwitnie jednoroczna rabata ...
W cieniu - zacieniona 23:12, 12 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
A u mnie nigdy nie rozkwitły.Nawet fajne mają kwiaty

Niemożliwe, u mnie zawsze kwitną.Kwiatostany utrzymują się dosyć długo.
W cieniu - zacieniona 23:08, 12 cze 2011

Do góry
A u mnie nigdy nie rozkwitły.Nawet fajne mają kwiaty
W cieniu - zacieniona 23:05, 12 cze 2011

Do góry
A to już w ogóle super
W cieniu - zacieniona 23:04, 12 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Śliczne są

Cenię je za cudowny,lekki zapach.
Mój mały raj na ziemi :) 22:53, 12 cze 2011

Do góry
Szkoda
Mój mały raj na ziemi :) 22:51, 12 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Farciara z Ciebie, masz rację
A nie macie tam jakiejś wolnej działki?

hehe, trzebaby się rozejrzeć
czasem są jakieś ogłoszenia na płocie za...niewyobrazalne pieniądze!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:47, 12 cze 2011

Do góry
A u mnie w ogóle dostać ich nie idzie. Obdzwonię jutro szkółki i się popytam - jak nie to jadę o ile cena i jakość są dobre.
W cieniu - zacieniona 22:45, 12 cze 2011

Do góry
Śliczne są
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:44, 12 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Bukietowe były - jak tak to jutro jadę!!!!!
A po ile i w jakiem stanie?

Sebek, ja nie kupuję w obi bo tam sprzedają jakieś chore rośliny i to za straszne pieniądze. Ja u hodowcy za moje Limelight i Great Star (sadzonki ok. 20 cm wysokości) płaciłam po 8,00 zł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies