Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

justi 23:27, 12 cze 2011

SEBEK znalazłam tę stronę przypadkiem, może Ci się przyda http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100
justi 23:30, 12 cze 2011

Ja mam też bukietowe, ale nie wiem dokładnej nazwy. Kwiaty lekko przebarwiają się na różowo. Jak zakwitnie zrobię fotki. Kupowałam jedną rok temu, jedną teraz, nieduże po 12 zł.
Martek 23:33, 12 cze 2011

Seba te bukietowe były coś koło 40 zł ...Te niebieskie i różowe co mnie ujęły 70 zł
Straszny mech bukietowe miały w donicy ,ale to akurat się da zlikwidować
Kasia na moje oko kosmos ma rzadziej płatki,a to jest mi znany kwiatek tylko wypadła mi nazwa ,ale mogę być w błędzie musiałabym widzieć liście .
KasiaWB 23:34, 12 cze 2011

justi napisał(a)
SEBEK znalazłam tę stronę przypadkiem, może Ci się przyda http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100

O, fajnie, że podałaś stronkę, przyda się do poczytania o roślinkach już nawet widzę jak wygląda Vanille Fraise, która była ale której nie kupiłam, bo kolorystycznie jest mi nie po drodze ale Silver Dollar - chętnie bym nabyła
Martek 23:34, 12 cze 2011

justi napisał(a)
Ja mam też bukietowe, ale nie wiem dokładnej nazwy. Kwiaty lekko przebarwiają się na różowo. Jak zakwitnie zrobię fotki. Kupowałam jedną rok temu, jedną teraz, nieduże po 12 zł.
To też piękne .
Matka 23:34, 12 cze 2011

a to nie jest czasem osteospermum?
KasiaWB 23:36, 12 cze 2011

Martek napisał(a)
Seba te bukietowe były coś koło 40 zł ...Te niebieskie i różowe co mnie ujęły 70 zł
Straszny mech bukietowe miały w donicy ,ale to akurat się da zlikwidować
Kasia na moje oko kosmos ma rzadziej płatki,a to jest mi znany kwiatek tylko wypadła mi nazwa ,ale mogę być w błędzie musiałabym widzieć liście .

Marta, nie ma się co przejmować specjalnie tym kwiatkiem jest poprostu ładny i do tego jednoroczny w przyszłym roku nie planuję już tego kolorku ))
KasiaWB 23:37, 12 cze 2011

Bogda napisał(a)
a to nie jest czasem osteospermum?

a kto go tam wie )))
bogumila 23:38, 12 cze 2011

KasiaWB napisał(a)
Dzisiaj posadziłam też małe sadzonki hortensji Limelight (3 szt.) i jedną Great Star (1 szt.) zdjęcia nie mam, bo nie ma co pokazywać. Obcięłam im trochę pędy, bo podobno lepiej się rozkrzewią... Dobrze zrobiłam czy popełniłam błąd? .... i tak już za późno ;(

Limelight kwitnie na pędach jednorocznych.
KasiaWB 23:40, 12 cze 2011

bogumila_bienko napisał(a)

Dzisiaj posadziłam też małe sadzonki hortensji Limelight (3 szt.) i jedną Great Star (1 szt.) zdjęcia nie mam, bo nie ma co pokazywać. Obcięłam im trochę pędy, bo podobno lepiej się rozkrzewią... Dobrze zrobiłam czy popełniłam błąd? .... i tak już za późno ;(

Limelight kwitnie na pędach jednorocznych.

.............czyli za późno............. (( dobrze, że to małe sadzonki są, to mniej boli ...