Mary Rose - mimo majtkowego koloru zostaje, bo wiecej jest kwiatow niz lisci
Wichester Cathedral - cudne kwiaty, ale maczniak i plamistosc:/
NN miniaturka
Tu myslalam ze rosna Eden Rose, ale to na bank Bonica albo cos w tym stylu - w takim razie zle je przycielam, cielam slabo, myslalam ze to pnace Eden. Gdzie sa moje Edenki w takim razie??
Dziś zdejmowałam darń pod nowe rabaty. W ziemi znajdowałam bardzo liczne mrowiska ze złożonymi mrówczymi jajami. Przy tych mrowiskach natomiast krewetki Nie mam wątpliwości że służyły za pokarm dla mrówek . Kilka było właśnie konsumowanych. Inne znajdujące się pod ziemią miały inny wizerunek niż zazwyczaj. Ich ciała nie były takie giętkie i sprężyste , tylko takie jakby sflaczałe. Bardzo często w kolorze mocno kremowym albo nawet żółtawym a nie białym. Przy lekkim dotknięciu skórka sama pękała na takiej krewecie. Nie będę pisać co wypływało.
Jak wydaje Ci się ogromny to fajnie, więc zrozumiesz, że pracy mi nie brakuje, mam przed sobą przedogródek do obsadzenia i inne zakątki w ogrodzie, ale maj się się już kończy......... piękny to miesiąc dla naszych ogrodów
To jest zdjęcie z przedogródka z przekopaną gorczycą, takich fotek nie lubię pokazywać, ale tylko tak mogę wzbogacić i rozluźnić glinę, nie posadzę roślin w połozu, które jest ciężkie i jałowe, dzięki temu zabiegowi wiem, że w tym miejscu rośliny bujnie wystartują
a to moja ulubiona żurawka ..........ta o czerwonych kwiatach, zwana krwistą