Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród, który ciągle zmieniam 17:01, 16 maj 2014

Do góry
rh Helsinki

irga ma jeszcze czerwone korale z ubiegłego roku
Kondziowy ogrod cz II 17:00, 16 maj 2014

Do góry
Dziękuje za miłe wpisy zachecające mnie do powrotu nie które dały mi do myślenia przepraszam za moje zachowanie ale powód chcę zostawić dla siebie i nie chce wracać do tego tematu na przeprosiny trochę fotek hi hi hi

Moja bajka 16:59, 16 maj 2014

Do góry

Bożenko w takim razie dla Ciebie więcej kamyczków
Nadzieja na piękny ogród 16:59, 16 maj 2014

Do góry
Tak wygląda mój dzisiejszy ogród przez okno jadalni, smutno, ponuro, wieje i leje.

Wczoraj udało mi się przeprowadzić czerwonego i żółtego berberysa na rabatkę koło huśtawki ( która jest w renowacji )
Przed nimi posadziłam goździki kropkowane, mam nadzieję że zakwitną.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:58, 16 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gupie czapirzoki

Ale Adiantum czapirzok jest piękny i ten jeden i ten drugi... wiec zanudzam Was na amen.. obowiązku oglądania nie ma.. ..

Adiantum imbrcatum... wyczytałam, że liście zachowują sie jak lotos...tzw efekt lotosu... wiec próbowałam w kropelkach go zmęczyć

to paproć??????????
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:54, 16 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na to wygląda, że pokazą moje krzywaki i mój misz-masz..

I miałam wczoraj pokazać, że nie trzeba 3-4 lat, by ogród sie zmienił...
to lipiec 2013

a to maj 2014... i dopiero byliny ruszyły z kopytka

wymskło mi się niecenzuralne słowo
Makowo na Kociewiu 16:44, 16 maj 2014

Do góry
Musze powtórzyć Cudnie !

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Wybrane cuda

Boskie te buksy ? czy to jest ta słynna podwrocławska plantacja z której kupuje pół ogrodowiska ?
Daj namiar na pryw gdzie i co i po ile ?
Dziekuje z góry za info.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:35, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Wiśnia idzie dzisiaj pod sekatorek

a co to jest za wiśnia ? ja ma jedną z czasów przedogrodowiskowych nn, wiem tylko że wiśnia japońska ozdobna i nie wiem kiedy ja ciąc a słabo kwitnie........a twoja to jaka ?
Ogród, który ciągle zmieniam 16:29, 16 maj 2014

Do góry
i pomyśleć że tu posadziłam 3 szt nieźle się rozrosły

kalina Buldeneż

kwitnący kiścień wawrzynowy

bez Palibin

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:24, 16 maj 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Dzięki Aniu za szybką odpowiedź Tak, to prawda jestem nowa i wątku jeszcze nie założyłam, bo jak tu się chwalić ogrodem, jak Wy takie cuda pokazujecie! Nie dziwię się, że nie mogłaś znaleźć pytania, bo u Ciebie w wątku ludzi jak mrówek Tym bardziej dziękuję, że znalazłaś czas, aby mi odpowiedzieć.

Prawdę mówiąc chodzi mi chyba o to drzewko, które widać na tym zdjęciu za skyrocketem. Czy ono się przebarwia jesienia, czy coś pomyliłam? Nie wygląda na duże...

Tak w sumie, to przepraszam, że Ci zawracam głowę jakimś drzewkiem, jak u Ciebie taka szalona pogoda. Myślę, że masz już dość tego deszczu i wiatru...jak my wszyscy zresztą Po niedzieli zapowiadają 26 stopni. huraaa!

Pozdrawiam
Kasia z Podlasia

Jak Podlasianka z krwi i kości może nie odpowiedzieć Podlasiance????

To Red Sunset.... posadzony w grudniu 2007

Kupiony nie taki malutki...to kwiecień 2008 (pierwszy z brzegu, a po lewej jałowiec ) Rośnie najwolniej z wszystkich moich klonów... I jak każdy klon może być cięty... możesz go korygować w wysokosci i szerokości... latem wygląda jak zwykły klon, ale jesienią, jak jeszcze jest tak co nie uwali od razu liści.. jest bajkowy. Na razie tylko jednego roku był słaby w kolory..
Tak kwitnie wiosną, bardzo wcześnie..

A jesień należy do niego... kolory na foto nie oddają tej palety odcieni.... bo on ma różne odcienie..

Ogród, który ciągle zmieniam 16:23, 16 maj 2014

Do góry
azalie Klondyke(żółte) i Sarine

zakątek z paprociami

dereń Kousa

jedna z moich ulubienic
W krainie gliny i jaskrów 16:14, 16 maj 2014

Do góry
Najpierw muszę się odnieść do moich wcześniejszych wpisów i już dokonać w nich pewnej korekty. Otóż po przestudiowaniu dokładniejszym tych niewielu zdjęć z historii mojego ogrodu okazuje się, że to moje w nim gospodarowanie rozpoczęło się w nim w 2004r. W tym roku wypada więc mały jubileusz
Jakieś party trzeba byłoby zorganizować
...ale teraz wracam do historii.

Nie zostało mi nic innego jak tylko wpaść w ten busz i próbować zrobić w nim czystkę.

... a tych kilka zakupionych roślinek udało się jakoś zmieścić w "części wejściowej"
Nabyte rododendrony, azalie i iglaki dołączyły do tych, które w tej części rosły już wcześniej i zastąpiły te, które z powodu wypadnięcia trzeba było usunąć

Świerk małe sadzonki - problemy po posadzeniu 16:08, 16 maj 2014

Do góry
Dzień dobry proszę o radę . 3tyg temu posadziłam 45szt sadzonek świerka pospolitego zakupionego w szkółce, podlewałam co 3 dni pierwszy tydzień potem przestałam bo co drugi dzień padał deszcz ,wczoraj zauważyłam ze kilka z nich ma brązowe końcówki - pąki nie wiem jak to nazwać a większość ma zielone co to może być czy coś jest nie tak ?Proszę o radę . Ewentualnie co mam teraz zrobić. Majka11

Rododendronowy ogród II. 16:08, 16 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki za foty piwonii. Żółta mnie bardzo interesuje. To dopiero będzie cudo.

To zdjecie z tamtego roku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:08, 16 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
No to Ci narobiło. Obejrzałem fotorelację. U nas było spokojnie na szczęście i nie widzę zniszczeń. A wysoki jałowiec podobnie się rozczapierzył. Mam zamiar go miotłą przyklepać do środka. A z tymi basenami to uważajcie. Nasza wnusia po pływaniu na Węgrzech i tu w kraju nabawiła się jakiegoś wirusa z wody w basenie i nawet odwiedziła szpital. Nie ma takiej pewności że użytkownicy tam nie sikają. Na razie nie będzie pływania niestety chyba że w wannie.

Zbyszek, dlatego ja mam swój basen, może nie mistrzostwo świata absolutne, ale nikt nie sika.. dlatego trochę zachodu jest z jego odkurzaniem i zwijaniem, bo rozstawia sie szybko, ale mam swój .. Kiedyś mi nic nie przeszkadzało, a z wiekiem jakoś wyobraźnia mi bardziej pracuje
A do wychowania sie nie mieszam... mówię i nie dyskutuję, nie przekonuję.... ale pływać dziecko musi umieć, bo tak najłatwiej ustrzec sie przed utopieniem.

A teraz co tego co ładne A jałowca potraktuję miotłą.. tylko nie sięgnę do góry, do połowy co najwyżej

Nowa Zembla zaczyna.. od słoneczka..

Przesadzony tydzień temu Eskimo ma sie dobrze I pomyśleć, że będzie biały

Rododendronowy ogród II. 16:05, 16 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Mój Boże! My już tak się przyzwyczajamy, że po naciśnięciu kontaktu światło JEST, że w ogóle tego nie zauważamy. Rzeczywiście tak było i ja niczego nie zauważyłam, nie skojarzyłam. Zresztą, jak u mnie nie ma prądu, to i tak jak wchodzę do kolejnych pomieszczeń, odruchowo "włączam" wtedy światło.
No ale skoro jest jedna faza, to chociaż można to co najważniejsze podłączyć w domu i jakoś przeżyje się te kable na podłodze. Mam nadzieję, że dzisiaj wszystko wróci do normy, pozdrawiam.

Acha, liliowiec kwitnący do mrozów nazywa się Final Touch, to zdjęcie zrobiłam 28 sierpnia 2011 r, sprawdziłam. Nawet widać w tle zimowity.

Dzięki za zdjecie i nazwę, mam nadzieję ze u mnie też tak bedzie kwitł a u mnie nadal nie ma trzeciej fazy , tak mam poprowadzoną elektrycznośc.

Okazuje się ze mają urzadzenia na prywatnej działce a nie chcą płacic włascicielowi ani od niego kupic tego kawałka ziemii to on nie chce ich wpuścic na działkę i kto wie kiedy bede miała normalny prąd.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:02, 16 maj 2014

Do góry

Dzięki Aniu za szybką odpowiedź Tak, to prawda jestem nowa i wątku jeszcze nie założyłam, bo jak tu się chwalić ogrodem, jak Wy takie cuda pokazujecie! Nie dziwię się, że nie mogłaś znaleźć pytania, bo u Ciebie w wątku ludzi jak mrówek Tym bardziej dziękuję, że znalazłaś czas, aby mi odpowiedzieć.

Prawdę mówiąc chodzi mi chyba o to drzewko, które widać na tym zdjęciu za skyrocketem. Czy ono się przebarwia jesienia, czy coś pomyliłam? Nie wygląda na duże...

Tak w sumie, to przepraszam, że Ci zawracam głowę jakimś drzewkiem, jak u Ciebie taka szalona pogoda. Myślę, że masz już dość tego deszczu i wiatru...jak my wszyscy zresztą Po niedzieli zapowiadają 26 stopni. huraaa!

Pozdrawiam
Kasia z Podlasia

Leśne Wzgórze 16:01, 16 maj 2014

Do góry
Pod oknem sypialni

begonie

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:01, 16 maj 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Dziekuję, wełnistego nie chcę mama moja ma...zresztą
A pokaż przy okazji jak wygląda ten bodziszek u Ciebie

mam biały i fioletowy.... foto stare ... ale tak wygląda, i na jesień piękny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies