Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

ewsyg 22:11, 07 lip 2014

Piękne zdjęcie.

Śliczne masz liliowce
paniprzyroda 23:17, 07 lip 2014

Milka - dzięki za radę, dalia dostała gnojówkę z pokrzyw, teraz mogę podlać ją florowitem. Sama jestem ciekawa, jak się spisze Z tego samego źródła mam jeszcze cynie, też już w pąku.

Kindziu, lawendę cięłam do ususzenia. Drugą odmianę, kompaktową zetnę dopiero jak przekwitnie na dobre Obydwie powinny jeszcze raz powtórzyć kwitnienie, ale nie będzie tak obfite.
Też lubię tę masę kwiecia Dziękuję.
Najstarsze z powojników u mnie, rosną raz lepiej, raz gorzej, czasem zamierają i odbijają na drugi rok, wszystkie do przesadzenia

yolka 23:20, 07 lip 2014

może jeszcze dobranocka dla tych, co późno zaglądają lub rano wstają

Zachwacajace połączenie. Pozdrawiam i udanego jutra życzę
paniprzyroda 23:38, 07 lip 2014

Vivo, dzięki za dobre chęci, krzew na razie malutki, zobaczymy w przyszłym roku. Niech tylko zdrowo rośnie
Część czosnków sadziłam w koszyczkach. Ale nornice potrafią wejść górą, na wiosnę, gdy rośliny wypuszczą liście. Tak zjadły mi wiele tulipanów botanicznych i narcyzów kilka lat temu.
Ogrody nie są takie duże, razem to jak u Małej Mi. Ale przez lata nazbierało się roślin. Z obawą myślę, gdzie ja to wszystko zmieszczę w nowym, a przynajmniej to, co chciałabym jeszcze przesadzić
Jeżówki siałam i sadziłam w ubiegłym roku wiosną, a rosną na górce kompostu z gliną. Posadzone w tym roku do samej gliny już tak nie bujają, chociaż też zaczynają kwitnąć.
Liliowce z mieszanki, dwie sadzonki dostałam od Gabrieli, jeden już zakwitł. Kilka miałam wcześniej. Nic nie szkodzi, że nie znasz nazw, ważne, że mogą się podobać. Zresztą pan uprzedzał, że mogą być trudne do zidentyfikowania.

Jest mi bardzo miło, że podobają Ci się moje roślinki
paniprzyroda 23:50, 07 lip 2014

ewsyg znasz się na liliowcach, tym bardziej cieszę się, że Ci się podobają.

yolka dziękuję

viva 00:01, 08 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)

Czosnki kwitną, a wokół nich owadzie szaleństwo, właściwie to na wszystkich kwitnących buczy i bzyczy

I ja zacytuję to zdjęcie Bardzo uruchamia we mnie chęć posiadania takiej ilości jeżówek i w takim właśnie kolorze Mogą być bez czosnków Wiesz jak to odmiana?
Możesz mi podać namiary gdzie kupowałaś liliowce?
paniprzyroda 00:15, 08 lip 2014

Vivo, jeżówka to prawdopodobnie Granberry Cupcake, ustalenia własne W pierwszym roku niska, po posadzeniu na komost dorównała reszcie.
Próbowałam ją rozmnożyć z nasion, nie powtórzyła cech matecznych
liliowce na pw
popcorn 08:42, 08 lip 2014

Też zebrałam nasionka tej jeżówki, ale nic z tego chyba tylko przez podział zostaje...
pięknie u Ciebie, uprasza się o więcej zdjęć!!
EPODLAS 17:23, 08 lip 2014

Mnie podobają się te różowe języczki, a najbardziej podoba mi się twój nick. Pozdrawiam paniprzyrodo.
popcorn 12:38, 09 lip 2014

Zaglądam, nowych fotek brak! :/ no wiesz, przecież wakacje!
pozdrawiam!!