Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:26, 16 maj 2014

Do góry
I tu ukrył się mój klon japoński ....
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:24, 16 maj 2014

Do góry
Tu hortensje posadzone za kołem żwirkowym i żywopłotem cisowym. Kupowałam jako Anabelle ale nie wyglądają mi na tę odmianę . Te moje się nie pokładają, mają duży kwiatostan i zdecydowanie mi się bardziej podobają
Leśne Wzgórze 11:23, 16 maj 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:14, 16 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
hortensje Vanille Fraise

Oooo - ja wpadłam na pomysła że podsadzę hortkę żurawkami - Marmoladkami właśnie - ale potem uznałam że nie będzie mi to pasowało kolorystycznie... dobrze że tu zajrzałam Buziaki Syla
Kubusiowo II 11:06, 16 maj 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
No to teraz trochę Kubusiowa...... w zasadzie u nas sie nic nie zmienia na razie Wszystko dopiero teraz się rusza bo susza była okropna.....
Miałam zaplanowane pielenie wszystkiego, dosadzenie paru roślin, uporządkowanie przechowalnika i takie tam drobne rzeczy....

Musiałam zakupić ziemię i trochę kory więc pojechałam i kupiłam. Jednak kręgosłup mi nawalał i tak się zaczęłam zastanawiać co tu zrobić, żeby tego wszystkiego nie nosić. Rozejrzałam się a po placu jeździł sobie Kubuś quadem...... zawołałam więc moje dziecię, obejrzałam pojazd, poszłam po przyczepkę od starego traktorka Kuby i sznurek do bielizny..... Zamocowałam przyczepkę do quada, naładowałam worki z korą i ziemię i placem pokazałam gdzie trzeba zawieźć.....

Kosztowało mnie to "mambę" ale warto było

Gosiak, dobre Ja bym nawet 2 mamby dała za to!
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:50, 16 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Pięknie wszystko rośnie i się rozrasta Sylwia u Ciebie w porządku z deszczem? nie podtapia mam nadzieję, dobrze,że miłorząb się nie złamał, u mnie wczoraj wiatr złamał najładniejszą sadzonkę pomidora pozdrówka

Deszcze w nadmiarze !!!.... Mam ogród ze spadkiem a tam gdzie woda mogłaby się zbierać , co metr mam porobione odwierty zasypane żwirkiem tak żeby świerkom było dobrze.

Moje sadzonki pomidorków jeszcze w domu ale pomalutku je hartuję . Oto one Dostałam od koleżanki malusie siewki różnych odmian ale nie zapisałam sobie choć mus to zrobić

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:38, 16 maj 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Agatko,wystartowały Ci już lilie wodne ? moje słabo się zbierają.

Renatko, lilie tak, już w liściach i jest już jeden kwiat

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:33, 16 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Przed hortensjami żurawka Marmalade - mojej produkcji

Pięknie wszystko rośnie i się rozrasta Sylwia u Ciebie w porządku z deszczem? nie podtapia mam nadzieję, dobrze,że miłorząb się nie złamał, u mnie wczoraj wiatr złamał najładniejszą sadzonkę pomidora pozdrówka
Leśne Wzgórze 10:29, 16 maj 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

A te rudzielce widzę nawet nie wstając z łóżka, jeszcze harce odstawiają, ale pewnie niedługo skończą

Były trzy, ale w kadrze zmieściły się tylko dwie

Ale fajne futrzaki miło popatrzeć, a widok z sypialni cudowny, gdybym miała takie widoki .............. ech, dobrze że mogę gościć w tak pięknym ogrodzie.
Mój skrawek zieleni 10:27, 16 maj 2014

Do góry
Wczorajsza wichura odłamała jedną z gałęzi w koronie wiązu Camperdowni buu.. i trochę skrzywiło świerka conica. Ale na szczęście mój prowizoryczny ratunek czyli przywiązanie pnia wiązu do ogrodzenia pozwolił mu przetrwać Chyba muszę wymienić tą bambusową tyczkę na coś solidniejszego.

W cieniu - zacieniona 10:23, 16 maj 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...trochę koloru też się znajdzie...

Bogusiu co na ostatniej fotce kwitnie, bo ostatnio zapomniałam zapytać host masz sporo, wszystkie wysokie?
Kubusiowo II 10:17, 16 maj 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ucieszona faktem pozbycia się niechcianego "sąsiada" zaczęłam porządkować rabaty, na których narozrabiał. (na pierwszym zdjęciu widać gdzie ugniatałam korytarze)

Radość moja trwała całe dwa dni.... Po dwóch dniach o poranku, wychodząc z kawą na taras poczułam się jak w horrorze! Zobaczyłam nowe korytarze i kopce..... a właściwie to były one dokładnie w tych samych miejscach co poprzednio.... Pierwsza myśl, że krecisko wróciło ale przecież chyba taki kawał by nie przelazł..... Faktem jest, że mamy znowu kreta i znowu muszę Ema na obchody wysyłać.....
...jak złapiemy tego dziada to go zaobrączkuje normalnie.... przynajmniej będę wiedzieć czy to stary czy nowy "sąsiad"

Krety dbają żebyś miała stale zajęcie powodzenia w polowaniu
Leśne Wzgórze 10:17, 16 maj 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Nadal wieje masakrycznie
Ale mam dla Was dziś widoczki z mojej sypialni

Matylda piękny widok z sypialni ,a jak dojdzie rabata w lesie to z sypialni nie będziesz wychodzić
Piękny kolor azalii i klonik super
Twoje ozdoby ogrodowe ,wiewiórki, przebijają wszystkie inne
Trudne początki 10:13, 16 maj 2014

Do góry
I po Zimnej Zośce

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:08, 16 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Taki obrazek zastałam o poranku ..... Na szczęście miłorząb cały , jedynie paliki do wymiany bo połamało.

Witam,

Dziś oficjalnie się przywitam. Prześledziłem wątek od początki części drugiej. Ogród coraz ładniejszy. Piękna wiosna. Pękne nasadzenia ale to juz od wielu osób "słyszałas"
Piękne też te Twoje żurawki. Szkoda tylko, że wszędzie gdzie czytam te opuchlaki w żurawkach. Strach kupować bo wiem, że czasu mieć nie będę tak się nimi zajmować.
Twojej produkcji Marmalade bardzo ładne. Nie myślałaś zająć się masową produkcją zdrowych żurawek dla Ogrodowiskowiaków?

Jak widzę co porobiło z tymi podporami to aż boję się do siebie jechać na działkę i zobaczyc jakie spustoszenie jest u mnie.

Jeszcze raz dzieki za pomoce na priv (long time ago..)

Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:05, 16 maj 2014

Do góry
Kwiatostan? na kosodrzewinie ....
W cieniu - zacieniona 10:05, 16 maj 2014

Do góry
Witam wpadłam się przywitać i zaznaczyć wątek. W wolnej chwili postaram się przestudiować chociaż pismo obrazkowe. Na przywitanie :
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:04, 16 maj 2014

Do góry
Tojeść rozesłana Aurea - przywieziona od Ani Monteverde
Co z tym ogródeczkiem począć 10:03, 16 maj 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
...

zdjęcie do prasy fachowej!
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:02, 16 maj 2014

Do góry
Szałwia łączna zaczyna pokazywać kwiatuchy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies