Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

barbara_kraj... 00:36, 20 cze 2014

asiach napisał(a)
Na dzień dobry do kawy ciasteczko
Naprawdę pyszne, dla każdego starczy zapraszam serdecznie do degustacji

Podjadłam i to sporo, ale o przepis proszę.

Edit: Asiu, doczytałam i przepis już znam, chociaż bardziej szczegółowy by się przydał
Magdalenka 13:20, 20 cze 2014

Asiu, ciasteczko piękne. Ja też poproszę o szczegółowy przepis. Lubię eksperymentować z wypiekami, ale w tym przypadku nie chciałabym niczego zepsuć.
Pozdrawiam ciepło.
Viola 13:36, 20 cze 2014

Ja też bym chciała przepis na to cudownie wyglądające ciasto prosiiiiiiiiiiiiimy
asiach 18:28, 20 cze 2014

Jestem po pracy i bardzo chętnie udostępnię ten przepis a ciasto godne polecenia
Napiszę co ja w nim zmieniłam:
- biszkopt robię wg swojego przepisu jeszcze od mojej mamy - zawsze wychodzi:
4 jajka , 4 łyki cukru (czyli mniej niż w przepisie), 8 płaskich łyżek mąki, płaska łyżeczka mąki. Jeżeli czekoladowy tak jak w tym przepisie 2 płaskie łyżki kakao (ciemnie, holenderskie nie rozpuszczalne)

- góra bezowa jak w przepisie

KREM ZROBIONY ZGODNIE Z PODANYM PRZEPISEM MNIE NIE WYSZEDŁ - DLATEGO POSTAWIŁAM NA SWÓJ SPRAWDZONY

- krem
serek Mascarpone 500g, 6 żółtek, 5łyżek cukru. Cukier miksuję z żółtkami na gładką masę i na koniec dodaje serek mascarpone az do uzyskania puszystego kremu.

Biszkopt nasączam kawą z likierem Amaretto , na to nakładam krem, a następnie bezę i wszystko polewam roztopioną czekoladą mleczną
SMACZNEGO
asiach 18:32, 20 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Podjadłam i to sporo, ale o przepis proszę.

Edit: Asiu, doczytałam i przepis już znam, chociaż bardziej szczegółowy by się przydał

Już podałam tylko proszę przeczytaj co ja zmieniłam albo co robię inaczej.
Życzę smacznego i miłego weekendu
asiach 18:38, 20 cze 2014

Magdalenka napisał(a)
Asiu, ciasteczko piękne. Ja też poproszę o szczegółowy przepis. Lubię eksperymentować z wypiekami, ale w tym przypadku nie chciałabym niczego zepsuć.
Pozdrawiam ciepło.

Już podałam tylko proszę przeczytaj co robię inaczej. Bo tak jak napisałaś ja też lubię eksperymentować i tu tak było

Ale krem wg załączonego przepisu, a mianowicie żółtka + cukier + niewieka ilość masła (bo tylko 100g) spłynęł mi z biszkoptu i leciał w lodówce po wszystkich półkach

Dlatego robię swój wypróbowany przepis z serka mascarpone . Uwierz tylko na plus
asiach 18:41, 20 cze 2014

Viola napisał(a)
Ja też bym chciała przepis na to cudownie wyglądające ciasto prosiiiiiiiiiiiiimy

Bardzo proszę - teraz mogę jestem już po pracy
Jag_58 23:11, 20 cze 2014

Asiu przepis już wydrukowany ,będę próbować ,zobaczymy jak wyjdzie miłego i radosnego wypoczynku z rodzinką
asiach 14:00, 21 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu przepis już wydrukowany ,będę próbować ,zobaczymy jak wyjdzie miłego i radosnego wypoczynku z rodzinką

Smacznego
Tobie również życzę samych radosnych chwil
asiach 14:30, 21 cze 2014

Teraz pogoda nie sprzyja pracy w ogrodzie ani spacerom. Zimno, pocgmurno i nieprzyjemnie, co kilkanascie minut opad, krótkotrawy ale w miarę intensywny .
Zdjęcia z wczorajszego dnia a właściwie jego końcówki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies