Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 23:45, 19 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Witaj Donia, wreszcie mam neta.
Jałowiec pięknie przystrzyżony, a żurawki w doniczkach odbiją, postaw je tylko w cień, aby było im łatwiej. Ja kończę moją rabatkę, posadziłam tam iryski syberyjskie, szałwię, marcinki i hortensje. Wszystko w tonacji biało - fioletowej. Wg moich obserwacji, roślinki kwitły w tym roku po sobie, więc na rabatce w przyszłym roku powinno się dziać.

Iwonko, żurawki stoją w cieniu, ale nie wiem, czy coś z nich będzie. Jestem niecierpliwa i chciałabym, żeby już się ukorzeniły i pięknie rosły. A one jakieś takie zwiędłe i oklapłe
Biało-fioletowa rabata jest super

Donia72 23:49, 19 cze 2014

polinka napisał(a)
Doniu smaragdy możesz opryskać pinivitem, to taki nawóz dolisty. Sprawdzony, polecam A przed hortkami może carexy biało-zielone? Za hortkami ładnie wygląda gracilimus,tylko nie wiem ile tam masz miejsca?

No właśnie, ta rabata nie jest zbyt szeroka Jak hortensje się rozrosną, to nie będzie za nimi miejsca Na pewno posadzę tam gdzieś budleję. Miałam kiedyś wsadzoną w hostach i przylatywało dużo motyli
Donia72 01:15, 20 cze 2014

Moje nowe nabytki
Abraham Darby. Pięknie pachnie

A to nie wiem, jaka to odmiana
zawitka 07:15, 20 cze 2014

Witaj Doniu Widzę że u Ciebie sekatorek też w ruchu .Pięknie podgolone iglaczki i rabatki coraz piękniejsze Ta różyczka ostatnia nn to zdrowa chyba stara róża Szukam jej nazwy a jest u nas ponad 40 lat będziesz miała z niej piżytk A czy pachnie ??????Pozdrawiam i będę zaglądać
Margarete 11:09, 20 cze 2014

Witaj Doniu, chyba pozyczę sobie twojego męża..........ale w zboznym celu przycinania poduch na moim "bonsai dla ubogich", tnę sama ale jakos słabo sie zagęszczaja albo ja nieierpliwa jestem i chciałabym już miec efekt podobny do twojego.
Ogród masz piekny, zadbany, kolorowy, cudnie skomponowany, lubie go ogladac. Opuchlaków współczuje, musze sprawdzic u siebie bo w ubiegłym roku posadziłam obok siebie w rzedzie 3 zurawki (ma w kilku miejscach róże kolory ale tu pisze o jednym z gatunków) ale tylko jedna z nich jest, duza, piekna, kwitnie - pozostałe 2 sa liche - moze i u mnie sobie opuchlaki w nich zaamieszkały
Pozdrawiam wekendowo !
Donia72 16:51, 20 cze 2014

zawitka napisał(a)
Witaj Doniu Widzę że u Ciebie sekatorek też w ruchu .Pięknie podgolone iglaczki i rabatki coraz piękniejsze Ta różyczka ostatnia nn to zdrowa chyba stara róża Szukam jej nazwy a jest u nas ponad 40 lat będziesz miała z niej piżytk A czy pachnie ??????Pozdrawiam i będę zaglądać

Zawitko-Halinko, Ta różyczka co nie wiem jaka to odmiana, bardzo ładnie pachnie. Liście są matowe, a kwiaty raczej mniejsze. A czy ona duża rośnie?
Donia72 16:55, 20 cze 2014

Margarete, męża mogę pożyczyć, tylko czy on będzie chciał się wypożyczyć.
A poduchy na iglaczkach zagęszczą się, bądź cierpliwa. Chociaż wiem jak to jest, chciałabym żeby wszystko szybko urosło A żurawki lepiej sprawdź
Sebek 17:03, 20 cze 2014

Dorodne te róże i to bardzo
Donia72 17:27, 20 cze 2014

Sebek napisał(a)
Dorodne te róże i to bardzo

Taaa, Sebek dorodne. wsadzę w ziemię i ledwo widać
Donia72 17:59, 20 cze 2014

A to już za domem, wszędzie łąki i pola Sielsko, wiejsko