Agata to tylko tak wygląda z tyłu jest specjalny zagonek zabezpieczony przed kretem i tam posadzone są zdobycze z ostatnich 2lat a z przodu trwa reanimacja i apel prawie poległych starowinek bo wstyd przyznać ale zaniedbałem , wciąż nie mogę doliczyć się paru okazów ale jak stan posiadania się wyklaruje i umocni to
zaginieni w boju
Co może dolegać mojej horti? [anabelle] Ma takie brązowiejące obrzeża. czym to potraktować?
a pomalutku, cichutko, z boczku....
a klon od słońca się wybarwia w rudy kolor, super, a myślałam że będzie zielony latem a dopiero na jesień będzie się wybarwiał. Oby to nie oznaka choroby. Info na necie co do kolorystyki jest mieszane... może to wpływ słońca, bo niby zielony w pół cieniu ma być.
ale ja się nie śmieję z Ciebie, naprawdę super cięcia Tobie wyszły
nie mam robaka dla Ciebie
to chociaż różyczką pogratuluję 10o stron
a jak tylko znajdę jakiś okaz to nie omieszkam wstawić
Dzisiaj głównie plewiłam i dosadziłam 4 lawendy, oraz majstrowałam przy linii rabaty.
I tak. Jeśli zrobię prostą linię na wysokości końca tarasu to zostanie bardzo mało miejsca między rabatą i basenem, a sama rabata będzie miała 3 metry głębokości.
Co myślicie o tej linii. Łuk przy tarasie (powiązanie do ćwierćkoła) i łuk na końcu. Na zdjęciu wygląda to trochę kanciasto
Agato mam jeszcze trzecią ( inna odmiana niż pozostałe dwie)rosnącą przy warzywniku , ale nie zrobiłam jej zdjęcia gdy kwitła. Wisterie są cudne gdy kwitną. Tylko jedna powtarza kwitnienie.
Z ruin to malowniczo wyglądają mury, dach wygląda okropnie.