Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:58, 13 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Róża na łuku dech zapiera! Iryski piękne - jeszcze Ci kwitną?
Widoki bajeczne, zwłaszcza świata wodnego

Iryski ensata kaempferi jeszcze mi kwitną, ale już tylko one, japończyki na koniec

Moja codzienność - ogród Oli 08:46, 13 cze 2014

Do góry
Choina Jeddeloh dostała przebarwień... słońce ją przypaliło czy może grzyb ?
Ogród w skali mikro cz.II 08:41, 13 cze 2014

Do góry
Witajcie wybaczcie mi nieobecność , ale mam w robocie mega młyn . Zakończenie roku to zawsze prawdziwe szaleństwo . Mam nadzieję, że po tych magicznych 2 tyg wreszcie uda mi się do Was wszystkich zajrzeć. ...

I tylko na szybciora co u mnie..

Na górze drapieżne

Na dole Włochate

Hebe zakwitło po raz pierwszy

A powojnik Maria Skłodowska tez próbuje pokazać , że za darmo tej nagrody na Chelsea nie dostała

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:38, 13 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Lubię tu wpadać, nie tylko ze względu na piękny ogród i kwiaty, ale i ze względu na koty. Jeśli tak u Ciebie wyglądają przybłędy, to widać jak bardzo je kochasz.
Zachwycam się irysami - te niebieskie to są kaempferi?
I teraz widzę że New Dawn jest rozpięta na łuku, cudnie.

Dziękuję Ci Gabrysiu za miłe słowa, za nazwę iryska....i w końcu musisz do mnie przyjechać,zapraszam

Wczorajsza New Down, prawie wieczorkiem

Siedlisko na Podlasiu 08:37, 13 cze 2014

Do góry
Witam Bogusiu

Fajnie że wpadłaś do mnie

Tak posadzone na miejscu docelowym ale rabatka jeszcze nie wykończona z braku jak zwykle czasu tu ma byc na żółto zielono i obsypane korą zobaczymy

A wsadziłam juke 2 hosty jakiegoś jałowca ma być mały

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:31, 13 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
A, no tak myślałam; dostałam sadzonki od Justyny, bzu koralowego black i aurea, dmucham i chucham, aby się przyjęłyto super, ciekawa jestem czy w tym roku choć 1 kwiatek będzie

Irenko, na pewno ci zakwitną.....teraz kończą kwitnienie.....wiesz pyszny syrop można zrobić z kwiatów białego bzu.

Bzy czarne rosną bezproblemowo, wyglądają jak klony palmowe, a te mają już większe wymagania.

Kolorowy ogród na piasku 08:28, 13 cze 2014

Do góry
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
Deszcz do mnie nie dotarł, jest bardzo sucho ale przynajmniej ochłodziło się i będę mogła coś zrobić w ogrodzie.
Zostawiam obrazki, będę wieczorem

Miejsko & sielsko 08:19, 13 cze 2014

Do góry
KingaR napisał(a)

Przyszłam podglądnąć Twoją donicę z hortensją i dzikuską lawendą, czy to ta kompozycja? (albo ja ślepa albo lawendy nie ma )
Ewuś, mogłabyś zrobić takie zdjęcia z bliska dla mnie ?

hihihih

Jak dojrzałaś w tej donicy hortensje?
Masz sokoli wzrok.
Kwiatów nie widać a liście takie wszystkie do siebie podobne

…pisząc o donicy miałam na myślizdjęcie zrobię ciu później)

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:16, 13 cze 2014

Do góry

Nie wiem , co to za kwiatek ten fioletowy. Sadząc myślałam, że to jeżówka, ale wyrosło coś innego. Może ktoś wie, co to jest ?
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:14, 13 cze 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:14, 13 cze 2014

Do góry
yolka napisał(a)
U Ciebie wciąż wiosna, kwitną magnolie

Pojedyncze kwiaty będą się jeszcze pojawiać na magnoliach, ale teraz czas dla róż, ja zamiast podziwiać moją różową damę, to walczę z chwastami i ślimakami

Katalpy też już całe w liściach i czekam na kwiaty

Wszystkie wrzosy posadzone jesienią przyjęły się
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:13, 13 cze 2014

Do góry
Dziś trochę szersza perspektywa . Widoki z tarasu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:13, 13 cze 2014

Do góry
admete napisał(a)
Wczoraj nie pokazałam Wam jeszcze dwóch zdjęć.
Mój trawnik woła o pomstę do nieba.
Marnieje z tygodnia na tydzień .

Trzeba go nawieźć - mieliśmy kupować wózeczek do nawozu - ale kiedy ja miałabym to zrobić
Nie wyrabiam z tym co mam.

2 chwasty,te z zeszłego sezonu i nowe okazy .

Kwiaty mam teraz już tez na trawniku

I mój ulubiony kolor pojawił się też w trawie
Ciemne babki

Moi ogrodowi śpieszyli się już do kolejnego ogrodu.........więc chyba musimy kogoś wziąć do nawożenia i uporania się z chwastami - ja chyba nie dam rady...bo już pojawiają się pierwsze chwasty .

Mam jeszcze takie pytanie czy ściółkujecie czymś truskawki i poziomki????

ja wiosną spryskałam swój trawnik chwastoxem chyba [coś mi w sklepie poradzili na chwasty w trawach] i przyznam że działa zobaczymy ile sezonów się to utrzyma ale chwastów niet.

a chcesz iść w chemię czy przyjaźnie dla przyrody sprawę potraktować i biegać co 3ci dzień i wyrywać chwasty ?

rodzice ściółkują truskawki słomą ale chodzi o czas owocowania, przez resztę roku są bez ściółki. tyle że u nich to duża skala w porównaniu do Twojego warzywnika a i słoma tam może nie koniecznie dobrze wyglądać.
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 08:06, 13 cze 2014

Do góry
Tak to konkretnie wygląda:

Wczoraj wieczorem jak wyszłam kolejny raz przyjrzeć się tym biednym hortensjom odkryłam wreszcie co to jest. To są ślimaki te bez domków. W dzień ich nie było widać, tylko same skutki. Myślałam, że ślimaki zjadają same liście a okazało się, że lubią tez korę.
Ogród cichy i przytulny 08:00, 13 cze 2014

Do góry
Oj te twoje hortensje! Jak rozwiną kwiaty to dopiero bedzie szał! Zazdraszczam, ale pozytywnie!
I tu zostaje na poranną kawkę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:00, 13 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Okoliczne koty, się raczej do nas nie zapuszczają, bo moje własne pilnują swojego rewiru, przysposobiony jest, bo chce....pomimo tego ,że jest tłuczony na non stopie przez Grafita, kota łobuza

Różaneczniki - choroby i szkodniki 07:54, 13 cze 2014

Do góry
Witam o poranku
wczoraj zrobiłam kilka zdjęć i rzeczywiście mszyce znalazłam ale znalazłam jeszcze inne potworki oto ich zdjęcia
aaa i więcej listków pokryło się białym nalotem
ten zielony robaczek nie mam pojęcia co to jest (ost. zdjęcie na wewn. str. liścia - mszyca ?)
był jeszcze jeden nie wiem jak to nazwać coś jak muszko-komar bardziej pod komara podchodziło może z tej larwy (fruwał sobie z listka na listek)
zdjęcie dam za chwilkę
Miejsko & sielsko 07:49, 13 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Przyszłam podglądnąć Twoją donicę z hortensją i dzikuską lawendą, czy to ta kompozycja? (albo ja ślepa albo lawendy nie ma )
Ewuś, mogłabyś zrobić takie zdjęcia z bliska dla mnie ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:44, 13 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Myślę podobnie tu, na Ogrodowisku spotykam wiele ciepłych i wrażliwych osób. Podobno ogrodników wiele łączy z filozofami
Kotek śliczny Do nas przychodzą koty sąsiadów i chociaż unikają ludzi, niektóre z nich czują się u nas bardzo swobodnie.

Okoliczne koty, się raczej do nas nie zapuszczają, bo moje własne pilnują swojego rewiru, przysposobiony jest, bo chce....pomimo tego ,że jest tłuczony na non stopie przez Grafita, kota łobuza

Co się stało kwiatom ... 07:16, 13 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
A ja mam niedługo urodziny, chyba nie wymyślę lepszego prezentu dla siebie nie wytrzymam do jesieni

To wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń różanych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies