Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

AlicyaLK 13:05, 26 cze 2014

Boskie krawężniki... jak one mi się podobają Co będzie pomiędzy? trawka, czy jakaś macierzaka? Karmnik? Ohhh żeby już nie lało i żebyście spokojnie mogli sobie kończyć pracę... Trzymam kciuki
leon60 13:09, 26 cze 2014

Mój eM już wie jak ma wyglądać ścieżka w trawniku obiecał wykonać
malkul 20:01, 26 cze 2014

Mirela-znam twoją trawę, zna je moje oko, moje stopy i dłonie ale najważeniejsze to że zna je oko i stopa mojego mężą,i i uwierz mi że jakbysmy taka mieli to by anm się mordy cieszył
ps. zapomniałam ci powiedzieć że mój mąż zachorował na Waszego psa hahahahaha
czujesz blusa!!

Ogórd- nawet nie patrzę wolę się nie załamywać, odrwacam wzrok, nie jestem jeszcze gotowa na to, nie myślę co zrobię... jeszcze nie

Beatko-tak to te ulewy paskudne tak go zalatwiły

Jagoda-nam wyszło 97 sztuk chyab , bo ścieżka idzie przez cały ogród aż do warzywnika i odbiaj na aras i altano-ognisko.

Olus
- u kurcze to jak mąż będzie robił to mu wspołczuję, pod takim okiem takiej pedantki, łatwo mu nie będzie
malkul 20:02, 26 cze 2014

Alicjo-pomiędzy będzie najprościej i najmniej czyli trawnik tylko.

Polinko, Kamilu
- CMOK,dzięki że zadlądacie i kibicujecie
magnolia 21:03, 26 cze 2014

malkul napisał(a)
Odpowiadam zbiorowo:
- to krawężniki betonowe 100cmx20cmx6cm odwrócone na „płask”
- odległość pomiędzy nimi to 20cm

A dziś w nocy jakaś masakra, wstaję rano a tu za oknem ogród pogrążony w chaosie
Podtopiony, drzewa pokrzywione razem z palikami pionizującymi, trzcinnik lezy na płasnko an ziemi, kłosownica, rozwalona , pokładła sie na boki.

chcialam wyjść popatrzeć ale jest tak grząsko że wpadłam po łydki w błocisko

I jak tu żyć?!

Kochana jak dasz rade, wyjdź do trzcinnikówi je podnieś, otrzep z wody, to będzie im lżej i może się podniosa. U mnie to zwykle działa po ulewach.
Z kłosownica zrobiłabym to samo- tzn otzrepać, może się weźmie do kupy, byleby jej ulżyć ciężaru.
Przykro mi..... mam nadzieję że to tylko chwila i wszystko wróci do normy.

Widok na krawężniki cudny
Mala_Mi 21:38, 26 cze 2014

Zbieżęciłam się... i wszytko wiem co w trawie piszczy... białe jeżówki zagościły
Ja trawnik regularnie na początku pieliłam.. trochę pracochłonne, ale nie straszne, zakładałam go na nieużytku rolnym co stał samopas 10 lat.. byłam szybsza niż chwasty, ważne by nie było perzu, jak sie trafił to pędzelek i randap.. a chwasty rwać małe ..bo potem to już sie niszczy trawę..

Ścieżka jak wszytko super ..
popcorn 21:45, 26 cze 2014

Wspolczuje ulewy Sciezka z kraweznikow bossska!!
Enya73 22:45, 26 cze 2014

malkul napisał(a)
Sumak wygląda kiepsko ale jestem dobre mysli

Ja cały czas w niego wierzę. No musi się pozbierać

Ścieżka wyszła bosko

BUZIAKI
AlicyaLK 05:03, 27 cze 2014

malkul napisał(a)
Alicjo-pomiędzy będzie najprościej i najmniej czyli trawnik tylko.
[b]

czyli jak w kwadratowym ślicznie! Tez chcę taka ścieżkę ale wszystko krok po kroczku buziam
beta 07:54, 27 cze 2014

Cześć Gosiu