One się lubią kolorystycznie mienić ... Również kolor zmienia się od intensywności naświetlenia ... Zamieść swoje zdjęcie u siebie i daj mi znaka ... Obejrzę ... Natomiast teraz pokażę Ci jak wyglądają u mnie w różnych miejscach ...
załączę poniżej kolejne
witam! zajrzę sobie na pewno do szkółki i sprawdzę jak kształtują się ceny, sporo nowych roślin potrzeba, więc wydatek też spory, jeszcze cebulowe na jesień, przesadzanie i dzielenie liliowców, żurawek.. dużo roboty Póki co zadowalam się tym co obecnie rośnie
najświeższe zdjęcia
Posadzone czy głosowanie trwa?
ja bym chcialą zobaczyć z dalszej perspektywy obsadzenie gdzie wszystko jest na korze - bo wydaje mi się że pięknie to rozjaśni korę i będzie ładniejszy ekran niż na kamykach.
ale jeśli wolisz na kamykach to ten układ co zostawiłam jego zdjęcie [ trawki i hosty]
PS1. dzięki za nazwę trawy - mam tą samą, tylko że kupiłam bez nazwy, a dzięki Tobie wiem co mam
PS2. Super zakątek, wspominałaś o nim ale ukrywałaś
temat kory darowałem sobie - za bardzo się wczuwam, żeby było idealnie...a tak nie bedzie
kore dam taką jakiej jest najwięcej w okolicy - brzydka ale może z czasem uda się powybierać smieci,,, a może i nie
za mną kolejny ciężki weekend - sadzenie masakra - kiedy ogród zacznie cieszyć? jest taki moment? ))
troszkę gęsto dałem bukszpany i zabrakło ale chce mieć taki niski płotek ...od zaraz - jeszcze pozostało tylko wystrzyć ale to może w tygodniu
czekam na trawki i zostanie posadzenie ich i hortensjii i rabata zamknieta!!
trawnik na razie nie zachwyca - nie wiem czy to tak zawsze czy mi wywiało połowę ziaren bo straszne "plamy" - i mam małutki problem z chwastami (oset) - co radzicie robić? wyrywać ręcznie? czy czekać na pierwsze i kolejne koszenia?
Te pokrzywione listki to pewnie przez zbyt mała ilośc wody w czasie zawiazywania pąków lub rosniecia liści , z tego samego powdu pewnie nie zawiazał pąków i nie kwitł., a nalot na listkach świadczy o tym że jest on z grupy rh Jakuszimańskich. Podlewaj w tym roku i daj nawóz dla rh to powinien zawiazac paki i miec ładniejsze liscie tylko bez przesady z podlewaniem bo stojacej w korzeniach wody nie znoszą.
Twój też mi się podoba, dojrzewał w przyspieszonym tempie dzięki Twojej pracy.
Narzekałaś, że trawki wolno rosną, ja mam na to lekarstwo. Sadzę w ich towarzystwie liliowca żółtego Stella de Oro, i kosaćce niebieskie, wyglądają jak duże trawy, potem kwitną, a potem przypominam sobie że za nimi są duże trawy, i wtedy już są całkiem duże.
Ja na moje trawki nie narzekam, te największe za liliowcami i kosaćcami, a kosaćce już przyciągają uwagę.
Jeszcze raz wklejam tulipany Angelique z ważnego powodu. Dzisiaj odkryłam ich subtelny, piękny zapach. Cały czas mnie wabią, długo kwitną, zmieniają barwy i jeszcze ten zapach. Muszę ich dokupić, i fankom tulipanów je polecam.
Różowe margerytki też w pąkach.