Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:17, 13 maj 2014

Do góry
MamaMagda ja też je uwielbiam choć u mnie średnio rosną.

Ivvvona wreszcie te duże drzewa troszkę podrosły i dawają ciutkę cienia bo wcześniej, latem, nie było gdzie się skryć w upały. Jeszcze wsadzę grujecznika, który na mnie czeka u ogrodnika i buka o czerwnych liściach
Tak Synek najwspanialszy, dziękuję

Róże

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:16, 13 maj 2014

Do góry
Danusiu i ty nie oparłaś się cebulowym
A ja mam pytanie, co to za trawa, mam 3 sztuki zapisane, jako NN, bo były łacińskie nazwy i nie rozszyfrowałam

tyle napisano, fajnie sie czyta, ja tylko dodam, że na Twojej wiedzy skorzystałam, mam nadzieję, że moje zmiany oceniasz na plus, że wiedza i nauka nie poszła w las
Przyjazny ogród 11:16, 13 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Ewo, częściej niż pszczoły odwiedzają kwiaty trzmiele i kruszczyce złotawki, te hałasują na odległość Piękne słowa, gdyby jeszcze z ekranu unosił się zapach kwiatów ...

Mariusz te piwonie to bajka ,nawet mój M ,który na roślinkach się za bardzo nie zna był pod urokiem Twoich piwonii
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:16, 13 maj 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Czemu mi nie kwitnie glicynia? Mam ją już czwarty rok i nic
A u Ciebie takie piękności

O glicyniach już dziewczyny odpowiedziały, wiec nie odpowiadam.. glicynie nie lubią zimna, a kwitną te odpowiednio rozmnażane..
To pnącze nie na nasz klimat... u nie padło kilka, a te cudem żyją i cudem zakwitły. Pokazałam jak ścięliśmy te co teraz kwitną.. do ziemi ... i miały iść śladem poprzedniczek.... w tym roku zimy nie było... więc kwitną... a gałęzie nie padły bo dopilnowaliśmy oprysku na szpeciele i przędziorki, które załatwiały to czego mróz nie załatwił.
Nie mam doświadczenia w glicyniach... Poziomka ma u siebie stare okazy.. i też u niej zadałam pytanie.. muszę lecieć wieczorkiem i poczytać co napisała.

Wiem jedno, krzewuszki trzeb ciąć aby kwitły.. inaczej strajkują Foto z samowyzwalacza.... by pokazać, że jest jej troszkę..

Ogród w cieniu brzozy 11:10, 13 maj 2014

Do góry
Glicynia wciąż rozwija kolejne kwiaty, ale obok zakwitła konkurencja zapachowa. To chyba jedyny pomarańczowy kwiat w ogrodzie, a tak, jeszcze tylko pigwowca mam w tym kolorze.

Piwonia drzewiasta, pierwszy raz zakwitła, ma dwa kwiaty, obok słabo kwitnąca w tym roku krzewuszka middendorfa.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 13 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
U Ciebie taczka deszczu u mnie garsc gradu

Nie będziemy się wymieniać.. wolę taczkę deszczu..

Orlikowo na chybił trafił....... mama azlie i rodki.. ale muszę uciekać z kompa...
Sorki , że reszcie nie odpowiadam, ale czas nie guma...

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 11:08, 13 maj 2014

Do góry
Witajcie. Stałam sie posiadaczką takiej azalii. Zupełnie nie wiem co to za jedna i co powinnam z nią zrobić, ma jeszcze kilka pąków ale w większości już przekwitła, nie chciałabym jej zmarnować dlatego proszę Was o pomoc.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 13 maj 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
O matko, jaka werbena!

U mnie 5 roślinek w gruncie pięknie przezimowało, mówisz uszczykiwać, żeby się zagęściły..., ale jak to robić, podpowiedz. Pozostałe, wysiane do donic w lutym- nic nie wzeszło, nic! Chętnie przygarnęłabym, gdyby Ci coś zostało, a miałam tyle planów w związku z nią.

Tak jak pisze Ana... urwij czubek.. ale części nie urywaj, by cześć szybciej zakwitła To samo robię z floksami.. jak nie zapomnę

Perukowce mają już zalążki kwiatów... i prawie jak buczek....
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 13 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, wszystkie Twoje piękności oglądam Troszkę tylko podczytuję, dużo się tu dzieje a czasu brak
Uśmieszki zostawiam

To bolączka chyba każdego.. ja nawet fotek wszystkich nie wstawiam, bo nie nadążam.. i nawet nie szlajam sie po innych wątkach... oj będę mieć zaległości..

I jeszcze raz len.. uwielbiam go

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:02, 13 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ania nic nie przywoź, nie będziesz miała miejsca.

Elegancko Ci do doniczki posadzę, teraz muszę wykopać, bo do Bogdzi z Zabrza pojedziemy. Tydzień u mnie na balkonie będzie królowała.

A potem będzie królowała pod wierzbą.. Już nowe tam posadziłam, za hostami.... bo tu robię hostowisko, ale blisko jodeł host nie posadzę, bo to ma korzenie giganty... wiec mozę być miodunka, wiosną jak hosty małe będzie ładnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 13 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Anuś dziękuję za wiadomość w sprawie piwonii.Mam cichą nadzieję, że będziesz miała dublecik hi,hi.

A to jakaś piwonia, którą keidyś kupiłam.. nie wiem co za jedna.. i nie wiem jak kwitnie.... ale w tym roku zakwitnie.. i już nogami przebieram co ja sobie zakupiłam Fajne takie niespodzianki
Jakąś żółtą czy z żółtym kupiłam 5 lat temu .. i ... może to ona???

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 13 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

ale- jak widzę - do ćwiczeń wykorzystujesz

zagapiłąm się na piwonię i już myślę, gdzie tu u siebie powsadzać

Jedni ćwiczą z Chodakowską, a ja ćwiczę z łopatą.. i to bez drzewa Chyba, że lampki ściągam.... wtedy muszę sie czepiać po tym rozochańcu.
A piwonie krótko kwitną, ale za to jak.... po prostu bosko, a potem to ładne krzaczki.. łądnie sie przebarwia jesienią.. mam piwonii sporo.. i gdybym miała miejsce byłoby więcej..
A to moja druga drzewiasta.. ale dopiero zaczyna .. i dobrze, bo deszcze by ją zniszczyły... a tak może oko pocieszy

Ogród to życie 10:48, 13 maj 2014

Do góry
Ninoja napisał(a)
Ja miałam rh chyba z 10 lecz wszystkie zjadły mi beszczelne sarny.
Niektóre jeszcze odrastają, ratują się jak mogą, lecz spora część z nich niestety dała za wygraną. Postanowiłam więc przejść na azalie zaczynając od jedenej sztuki.

Patrycjo, u mnie saren niet, ale mam jeden czołg Dziwię się że jeszcze nie połamane te wszystkie kwiatki. Ogarnęła się ta moja psina w tym roku, odpukać. Chyba jednak nauka nie idzie w las.
W zeszłe lato wyjechaliśmy na dwa dni. Sąsiad ją karmił i poił.Wracamy a tu na podjeździe poukładane moje roślinki, powyciągała z ziemi z korzeniami, podzieliła na mniejsze części. Nawet róża new down jej się nie postawiła. Szkoda mi jej. Mam zamiar kupić drugą na jesieni.
Piszesz, ze przechodzisz na azalie, czy o znaczy że sarny mniej je lubią?
Ja właśnie stałam się posiadaczką takiej azalii.Ma jeszcze kilka pąków.Co z nią robić?

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:44, 13 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
A to ja sękacza przywiozę, Agata wybiera się pociągiem to niech się nie targa z bagażem

No to do bagażu moja Mama tym bardziej nie wejdzie

Moje czosnki nie Twoje, ale rosną bez wykopywania 5 lat....
Ogród w cieniu brzozy 10:42, 13 maj 2014

Do góry

Coś przekwita,

Wiem że to Coś co przekwita to dla mnie, zawijasek piękny, i murek.
Ogród w cieniu brzozy 10:42, 13 maj 2014

Do góry
Mirello, już byłam u Ciebie, fotki mojej sosenki, obok zdjęcie jednej z poduch, jeszcze słabo zagęszczona, tą wystającą gałązkę po lewej wytnę niżej w jesieni.

Przy uszczykiwaniu znalazłam borecznika na swojej sosence, słabo widać ale to takie gąsieniczki, wycięłam całą gałązkę z nimi, delikatnie, żeby nie pospadały.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:42, 13 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Sama zrobisz?

Juzka.... sękacza raczej w domu nie da sie zrobić

A u mnie dziś zakolorowiły sie keremsinki różowe.. sadzone w 2012.. takie maciupcie

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 13 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale ładna ta naparstnica
Ania siewki łatwo się wyciapuje by wsadzić do doniczek czy trzeba na coś uważać? mam tego sporo, może komuś się przyda to wezmę do Bogdzi

Bardzo łatwo, byle korzonka nie uszkodzić.. i nie przejmuj sie jak 2 dni będą przywiędnięte, sie podniosą.. Niekokoszce wysyłałam jeżówki z gołym korzeniem pocztą.. i żyją Nie wierzyłam, że tak sie da.... ale było na odpowiedzialność Niekokoszki I teraz wiem, że nie trzeba aż tak sie cackać z nimi. Młode dają radę. A naparstnice to już wogle bezproblemowe. Ja biegam i je przesadzam... widziałaś nawet jakie wielkie naparstnice przeniosłam ze szklarni.. tydzień były obwisłe.. a teraz kwitnie

Z magnolii najdłużej i najładniej kwitnie Nigra... nawet eMuś to stwierdził

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:37, 13 maj 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu , ja pytałam o jarzmiankę i dziękuję ,że pamiętałaś … …czytałam, że po kwitnieniu trzeba całkowicie je ściąć … ale tak przy ziemi i liście też ?

Magda.. do tej pory rosły..w berberysach.. wiec nic z nią nie robiłam.... bo jej nie widziałam..... ten kwiatek co pokazałam różowy to musiałam rozgarnąć inne zielsko by go sfotografować
Ot taki ze mnie ogrodnik
Jak z chłopaka... robimy głównie obchody...

Tu ładnie zostawioną ścieżką, ale często chodzimy nieładnie .... lilie i liliowce w kilku miejscach to masakra
Ogródek Ewy 10:35, 13 maj 2014

Do góry

Przywrotnik po nocnej ulewie, oj będzie żółto.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies