Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

justi 08:07, 03 lip 2014

Front rewelacja!
olaw 09:26, 03 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Aniu jak nazywa się ta wysoka czerwono-pomarańczowa roślinka pomiędzy firletkami a za chyba przetacznikiem, widziałam u mojej cioci i pewnie by mi "stykła"

Mala_Mi 10:07, 03 lip 2014

Ola- to firletka chalcedońska

Justyna - dzięki

Basiu - czasu chyba teraz każdemu brak.. deszczpada, ciepło, roboty w ogrodzie dużo..

Mariolu - nie mam miejsca już na nic

Madżen - naparstnice raczej zakwitną za rok.. i będą ogromne, zarezerwuj miejsce I śliczne MOje kupowane w zeszłym roku miały ponad 2 metry wysokosci i chyba 5 kwiatostanów.. od sąsiadów mam kupę roboty.. i czasu brak, a teraz ciągle pada... a tam muszę sie wczołgać.... bo dostępu brak... i wyrandapować jeżyny, bo znów atakują..

Sebek - a może chcą mieć taki element ogrodowy...zasuszone drzewo.... są gusta i guściki.. i nadal pada... dlaczego u nas nic nie może być z umiarem jak przystało na klimat umiarkowany

Pszczelarnia 10:33, 03 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ania, czy te brązowo-żółto-rdzawe (rudbekie?) nie pokładają się Tobie w każdą stronę? Miałam kiedyś i wyrzuciłam. Może z odmianą nie utrafiłam?
A kolor mi pasuje.
agata19762 10:51, 03 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wpadłam na chwilkę... 2 dni temu podlałam hortensje Bluebird nawozem dla hortensji niebieskich... Gdzieś pisałam, że to nic nie daje, bo ona ciągle jest różwoa... i teraz albo było za małe stężenie, albo co.. ale tym razem, hortka po 2 dniach zaczęła zmieniać kolor Odszczekuję wszytko co napisałam w tej materii..

Taka była ..

A taka sie robi.. może deszcz dobrze wymieszał nawóz w ziemi, bo lało obficie po podlaniu nawozem..

Ania myślę, że też ją mam ...moja dopiero startuje

agata19762 10:52, 03 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Podobno dobrze jest wbic między korzenie kilka zardzewiałych gwoździ, słyszalam że zmienią kolor.

sprawdzę, czy zadziała
gwoździe mam ...
Urszulla 11:08, 03 lip 2014

Froncik Już bez czosnków..

Jak walczyłam z zielskiem na granicy sąsiedzkiej, to stwierdzam, że mam super spokojna sąsiadkę, bo mnie by szlag trafił jakby takei ziele rosło za siatką przy warzywniku... W deszczu z grubsza wyrwałam, bo mi wstyd było... Z przodu pięknie, a od tyłu syf....

Front jak w filmach wypielęgnowany z czosnkami też był piękny

A mnie zaciekawiło to co pisałaś o pomponelli, że Cię zachwyca
Agania 11:15, 03 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Daję dużo piasku...
Na szałwie zastępstwa nei mam, bo rabata za wąska... a nie mam keidy poszerzyć..
Kwitnące teraz czerwone liliowce..

Aleś mi dała po oczach, dzięki.....rewela, dopiero mam pojedyncze kfiatki, ale już są

buziole
Agania 11:19, 03 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Agata - ja też lałam nawóz do hortek i było jedno wielkie G. A jak nawóz to zaczęły sie zmieniać... działa..

Dzieki mam ten nawóz....ale ja gapa zapomniałam o nim
Mala_Mi 12:15, 03 lip 2014

Ewa - nie pokładają sie bo je trzymają lilie Jak pasuje Ci żółta rudbekia to polecam rudbekia goldsturm, jest niższa, zwarta i sztywna... mogę Cię obdarować ... wydałam jej w tym roku od groma... ale podzielę sie
Foto zeszłoroczne.. później kwitnie od tej co mam w liliach, ale bardzo dłubo.

Agata - bo Twoja może młodsza, moja już tu siedzi kilka lat

Ula - Pomponella jest śliczna, sąsiadce też muszę kupić bo sie jej bardzo podoba.. i jedyna która nie ma ani jednego listka brzydkiego.. niestety wiatr połamał sporo kwiatostanów, bo gałązki wiotkie, a kwiatów dużo.. Pierwszy rok rosła mi słabo.. ale w zeszłym i w tym jest ładna..

Agata - moje też dopiero pojedyńcze Ale cieszą..