Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 23:05, 02 lip 2014

Katkak napisał(a)
Agatko baaaardzo dziękuję Ci za szpadelkowe namiary . Teraz tylko zamówić i... zobaczyć jak mąż sobie z kancikami poradzi . A ja póki co będę Go wspierać mentalnie . Pozdrawiam .

To nie jest ciężka praca, kanciki są przyjemnością..nasze pierwsze próby

Kasiu, głaskam brzuszek przy okazji

Agania 23:06, 02 lip 2014

yolka napisał(a)

Agatko, jak sie nazywają te amarantowe kwiatki na niebieskich łodyżkach? Lubie takie kolory i na niebieską rabatę by pasowały.

to właśnie firletki kwieciste, wyśle Ci w paczuszce ja tylko kcesz
yolka 23:08, 02 lip 2014

Agania napisał(a)

to właśnie firletki kwieciste, wyśle Ci w paczuszce ja tylko kcesz

Jasne, ze kcem
ModraSowa 23:10, 02 lip 2014

A ja nie zrozumialam z tą ostróżką, zaćmienie mam. To ścinac czy nie ścinać. Oto jest pytanie?
Agania 23:18, 02 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
A ja nie zrozumialam z tą ostróżką, zaćmienie mam. To ścinac czy nie ścinać. Oto jest pytanie?

Jak ma się sama wysiać, to po pierwszym kwitnieniu nie ścinać,
Na drugie kwitnienie ścinać,
Po drugim kwitnieniu nasiona samemu zbierać... i wysiać w kuwecie,

Czy już wyjaśniłam
ModraSowa 23:21, 02 lip 2014

pojęłam
Agania 23:28, 02 lip 2014

kasiek napisał(a)

Bajeczne odbicie
Piekne fotki Aganiu, widać jaka wrażliwa dusza z Ciebie
Lilie i liliowce masz przepiękne, nawet muszki nie ujmą im uroku.
Bylinówka wspaniała - bogata, kolorowa i harmonijna!
Łopata do kancików rewela, powolutku wkleje fotki co z nią porobiłam I dzięki że dałaś namiary Kasi bo ja skasowałam sobie stronkę.
I jeszcze ten widok z tarasu... I po co wyjeżdżać, jak ma się takie widoki

Muchówki już zidentyfikowane....to Contarinia cinqenotata i to jest ten cud ogrodowiska....jak szybko działa ratunkowa poczta pantoflowa

Mojej bylinówce to jeszcze dużo do doskonałości brakuje, ale pracuję nad tym, z naszą ogrodowiskową rodzinąi z eM

Kochana to niech Tobie się wyjazd uda, maluchy potrzebują prawdziwych wakacji, a my latem to ogród rozwijamy, a zimą to dopiero szalejemy

Dzisiaj po deszczu,

Agania 23:44, 02 lip 2014

Milka napisał(a)
Nowa aranżacja też śliczna i ten kolor lilii wodnych!!!
cały ogród w odsłonie letniej, pogoda juz idzie, będzie tylko piękniej
Agatko, u ciebie malinowa pysznogłówka a u mnie fioletowa, wysoka prawie na 2 m, ale jeszcze nie kwitnie, może jakąś wymianę zrobimy, tak chciałam tamten kolor, a ma ten

Irenko, pisałaś, że będziesz w Krakowie, to może uda ci się do mnie zaglądnąć...przy wizycie u Agnieszki:...zapraszam serdecznie

Moje liliowce, chyba będę fotografować nocą, bo wracam z pracy późno i moja kumpela z pracy teraz w lipcu chciała sie urlopować, a to był mój miesiąc urlopowy, bo liliowce...więc będę je podziwiać na foto

Toszka 00:12, 03 lip 2014

Agania napisał(a)

Zostawiłam na bylinówce do wysiania naparstnice i ich nie mam, nie wysiały się same za mało ich miałam...ale firletki kwieciste wysiały się na potęgę

Dziękuję za instrukcję z ostróżkami.
Widzisz, a mnie się naparstnice sieją jak goopie, nawet biała, która musiała zawędrować z hortensją pnącą...
Największym zaskoczeniem w tym roku było pojawienie się... dziewanny drobnokwiatowej, którą pikowałam w nowe miejsce będąc przekonana, że to siewka naparstnicy. Skąd się wzięła? nie mam totalnie pojęcia, bo u sąsiadów nie ma... w okolicy też...Miała być rabata różowa, a jest żółta
Może wypieliłaś malusie naparstnice? Wyglądają na początku jak zgraja chwaścików.
Agania 08:35, 03 lip 2014

zawitka napisał(a)
Aga ----dziękuję za pamięć . przydadzą się takie chwile choć nie narzekam.Cebulki bedziesz miała jak się upomniesz booo---wiesz co ha ha ---dobra ale krótka Lilie cudne

Halinko jak nie zapomnę to się przypomnę

Liliowce już na całego kwitną