Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Gąszczu u Tess 23:28, 09 cze 2014

Do góry
Evchen napisał(a)
Sąsiadka niech nie krzyczy, że karmisz ptaki. Powiedz jej, że kaczki też ptaki, a hurtem je wszyscy dokarmiają gołębie też..

Tesiu, co jest tutaj na obrzeżu rabaty? Lubię takie kuleczki mikrutkie, z daleka wyglądają jak mgiełka.

Zurawka earth engel jest do zapisania
O piwoniach też muszę wspomnąć, bo wzdycham do porcelanowych i białych... Czy to piękne NN czy znasz może odmiany?...

Citronelki dochodzą do siebie po długiej podróży znalazłam dla nich godne cieniste miejsce Gorzej z kopytem... chyb przesadziłam z rozdzielaniem na części pierwsze.... na razie chucham i dmucham.

To jest przywrotnik alpejski.
Bardzo go lubię, a mam od wieków, już nawet był w zapomnieniu całkowitym, ale jednak żywotny jest i dał radę W ub. roku usadzonkowałam sobie z jednej kepki.

W porównaniu z krewniakiem, przywrotnikiem alpejskim ma dużo mniejsze liście, niziutki jest i ma lekko niebieskawy kolor liści. To zdjęcie zbliżenia trochę kolor przekłamuje.

Tu ma odcień bardziej rzeczywisty.

Kopytnik się przyjmie, nie martw się. A jeśli nie - to rośnie nowy
Piwonie już zaznaczyłam, żeby pamiętać, które białe a które porcelanowe

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:26, 09 cze 2014

Do góry
cd.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 09 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Anek pięknie u Ciebie wiem ze się nie wyrabiasz więc spaceruje u Ciebie z tym co masz na rh pierwszy raz sie spotykam ,ale u Ciebie wszystko jest mozliwe ,buziaki

Jagoda.. mam takie 2 RH co maja przyrosty na czubkach kwiatostanów.. Bogdzia mówi, że tak czasami jest..

A to trytomy którym uciachałam liście bo mnie denerwowały.. i kwitną jak szalone.. wszystkie.. to jedna kępa..

I NOstalgia....
Ogród, który ciągle zmieniam 23:22, 09 cze 2014

Do góry
biała lilia ,uwielbiam ją

żabka "zawieszona "w wodzie

a tu siedzi sobie na liściu
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:21, 09 cze 2014

Do góry
Syn średniak zakupił sobie aparat i foci wszystko co się da Narzeka, że za mało kwiatków w ogrodzie. Ja tam chętnie coś posadzę, tyle że zaś mi je coś zeżre Póki co jego poczynania fotograficzne:

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 09 cze 2014

Do góry
Kto che werbenę... wyślę za cenę przesyłki + 1zł za pakowanie i benzynę na pocztę... mam tego od groma... szkoda wypielić a muszę......
Azalie...

Podnoszę gałązki a tam... przedszkole...

To bohaterskie roślinki.. rosna wszędzie.. moje już kwitną A; foto nie zrobiłam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:17, 09 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Fireworks miałam chyba ją rok temu i była zachwycająca

Ubiegłego roku miałam 2 czerwone Piękne sooommmm ale kurczakos drogie też som.
Ja miałam czerwone, ale teraz widziałam tylko brązowe i różowe [pisałam o tym u any chyba Ale fireworks nie mają kłosów, a rubrum ma je cudne Pozatym donic więcej nie zmieszczę u sibie, choć donice mam
takież piękne były:

szkoda, że nie zrobiłam lepszych zdjęć, ale wtedy nie wiedziałam że są jednoroczne....
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 09 cze 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
mało czasowa jestem, ale napiszę, bo wczoraj obejrzałam fotki, dziś dokończyłam-Aniu piękne wszystko, jest tyle piękności, ze nawet nie wiem, którą roślinkę wyróżnić w całości pięknie się podkreślają i uzupełniają ogród marzeń
pozdrawiam :*

Kitek.. u Ciebie rewolucje pełna parą... a ja patrzę na swojego winobluszcza i śmieję sie, że rosna kolejne sadzonki

U mnie wszędzie rosną sadzonki...
To wysiane orliki.. mus wypielić...

Kto che werbenę... wyślę za cenę przesyłki + 1zł za pakowanie i benzynę na pocztę... mam tego od groma...

Ogród, który ciągle zmieniam 23:16, 09 cze 2014

Do góry
szałwia robi szał

zbliżenie ajk robiłam foto było pełno pszczół ,ale jakoś ich nie widać

stawik z liliami
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:12, 09 cze 2014

Do góry
Syla napisał(a)

ja choć nie piszę to zawsze regularnie odwiedzam ... lubię po cichu oglądać pozdrawiam

Syla,, jesteś bardzo miła... a ja juz wszędzie, łącznie z sobą to kompletny niedoczas. Ja do Ciebie też lubię zaglądać Nadrobię wszyto, ale czekam na sposobność Ciekawa jestem Twoich rewolucji, któych zawsze jest dużo.. i z rozmachem wszytko I w dodatku ładnie

Odpowiedz dla niezainteresowanych dlaczego w takim małym ogrodzie mam tak dużo roślin...
Bo sadzę piętrowo.. dosłownie..
Fragment bylinówki

Różaneczniki, azalie, byliny, cebulowe, lilie i paprocie.. i..i....i...i..

A tu jak przycinam kocimiętki... po prawej przycięta jakiś czas temu, a po lewej przycięta w sobotę... Tnę krótko.... można sie bawić w kłoski, ale kto ma na to czas.. też odrosnie.. co widać na foto..

Działka wkoło Lubczyka :) 23:11, 09 cze 2014

Do góry
idę spać, bo jutro muszę godz prędzej wstać do pracy :/

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mój Thomas to potffór... przesadzę jesienia lub wiosną.. muszę, bo mi zajęło pół tarasu i widok na kałużę..

A to moje Rh co postanowiły wypuścić przyrosty na końcu kwiatostanu... mam to na dwóch krzewach Obrywam nasienniki, a resztę zostawiam..

Anek pięknie u Ciebie wiem ze się nie wyrabiasz więc spaceruje u Ciebie z tym co masz na rh pierwszy raz sie spotykam ,ale u Ciebie wszystko jest mozliwe ,buziaki
Co się stało kwiatom ... 23:09, 09 cze 2014

Do góry
Nudziara jestem wiem

Dobrej nocy.
Ogród prawie romantyczny 23:08, 09 cze 2014

Do góry
Nowe kwiatki w skrzynkach
.

Ogród zmyślony 23:08, 09 cze 2014

Do góry
myszorek napisał(a)

Widoczek zapisany Oszałamia ta lekkość ostnic!
Ogród prawie romantyczny 23:05, 09 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

To na pewno Betty Corning? Myślałam, że jest jasniejsza i bardziej dzwonkowata...

Też sobie sprawiłam ją w tym roku, ale jeszcze nie kwitnie, ciekawe czy w ogóle zakwitnie, bo powojniki to jednak nie jest łatwa sprawa, 3 mi już padły (przy czym jednego w zasadzie nie widziałam, bo zasadzony późną jesienia, a wiosną nie odbił)

reszta wsadzona tą wiosną jakoś picznieje, ale mogłam przenawozić, a to młode rośliny przecież, łatwo zmarnować

Aga, zlej im korzenie mieszanką od Ani-monteverde - to zapobiegniesz uwiądowi (10 ząbków czosnku, 8 tabletek nadmanganianu potasu, 8 litrów wody, czosnek rozgniatasz, wrzucasz tabletki, mieszasz zostawiasz na 2-3 godziny i potem podlewasz powojniki, to się robi 1x wiosną)

ja chyba dokupię nadmanganianu i jeszcze x podleję, bo wydaje mi się, ze coś nie tak, może za kiepsko osłonięte korzenie mają

Agatko,
sprawdziłam i przepraszam, że wprowadziłam Cię w błąd. To Arabella,
"Betty Corning" mam w innym miejscu, wygląda jak dzwoneczki. Zdjęcie nie najlepszej jakości i słup też nie najładniejszy, ale cóż...

Moje też kupione w tym roku, pięknie zaczynają kwitnąć, na razie niczym ich nie nawoziłam, od podstawy dałam im tylko lawendy i żurawki, by zacieniały korzenie.

Za przepis na nawóz od ani-monteverde bardzo dziękuję, na pewno skorzystam, ale nie wiem , czy w tym sezonie, skoro na razie ładnie idą. Chyba wtedy lepiej je zostawić samym sobie.

Podrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:04, 09 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Basen by i u mnie się przydał....ale chyba tylko on by się zmieścił...mnie przy podlewaniu komarzyce zżarły....spokojnej nocki

Nie mów o komarach, bo jak nie mam komarów to w tym roku chcą nas zjeść żywcem.. na tarasie i przy domu to spoko, ale wejście w cieniste zakątki to już masakra..

A tu widać moją Grahamkę jak się rozpycha na tarsie.

Moja bajka 23:02, 09 cze 2014

Do góry
Kasiu buziole i kwiatki na 300
Jurajski Ogród 23:01, 09 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

na dobranoc

Piękne fotki Agnieszko.
Co to za roslinka rośnie obok firletki? Ta z purpurowymi kwiatkami.
Co się stało kwiatom ... 23:00, 09 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam
U mnie była burza o 14 to przez chwilę po było lepiej

Asia miałam upał jak w Portofino
Tawuły pokazały swoje oblicze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies