Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:21, 01 cze 2014

Do góry
Rosa du Roy

miniaturka

Jacequline du Pre

ogrodniczka niszczylistka dziurawi mi róże codziennie zbieram ręcznie i uśmiercam od sąsiadki z tego chwastowiska przylatuje
Rododendronowy ogród II. 21:20, 01 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu -Studio zobacz czy ten rh faktycznie Ci odpowiada bo on najpierw jest rózowy a dopiero potem kremowy ale kremowy dłużej sie utrzymuje. Wklejam zdjęcia z początku i konca kwitnienia ., nazwa również jest. Dzieki za zdjęcia i miłe słowa. Bardzo się cieszę że byłaś u mnie i mogłam Was poznac. A wianek do dzis mam i jeszcze hiacynty pachną.

Śliczny ten Lachsgold... już dopisany do mojej listy

Ogródek Agam 21:19, 01 cze 2014

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:18, 01 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nom mlaskam z uznaniem
Widzę ze lawendy zaraz wystartują.
Iza przypomnij czy viva u. ciebie kwitła po raz drugi? Bo myslę że je po kwitnieniu ostro upierdutam (uwielbiam to słowo Malej Mi) aby jesienia już ich nie ruszać

Madżen viva kwitnie raz ... startuje obiecując kwiat wcześniej od tej mojej drugiej ale to tylko na podpuchę ... ta druga kwitnie a viva powoli sobie zaczyna ... kwitnie długo (o ile ktoś nie chce jej ściąć na początku kwitnienia dla zasuszenia pięknych kwiatostanów) ...

miałam nie publikować ze względu na mało fotogeniczny teren ... jeszcze do niego nie dotarliśmy ale tu ma być dłuuugi trawniczek i dwie rabaty po bokach ... mój szpaler spod tarasu ... ma tam wrócić ... a tu tak wystartował ... ... mi sięga za kolana (no to akurat wielką sztuką nie jest ale jednak )) )

Makowo na Kociewiu 21:17, 01 cze 2014

Do góry
i jeszcze widoki z paleciaka i i lecę do gości ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:16, 01 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...

wte i wewte ...

Mam zla infomacje, za rok carexy będą zasłaniać zurawki. Lepiej byłoby odwrotnie posadzić, na brzegu zurawki a z tyłu carexy albo poczekaj i za rok zmienisz bo teraz jest ślicznie

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:15, 01 cze 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 21:13, 01 cze 2014

Do góry
z poduchami z przed chwili przepraszam, ale jest impreza na paleciaku więc jutro Martusiu wszystko opisze poduchy miały mieć wakacyjny feeling i tak mi sie wydaje, ze jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:11, 01 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Między innymi takie orliki kupiłam

I te majtkowe

Mam takie w zawrotnej ilości 3 szt liczęże się rozsieją... A tu nic... Drugi sezon 3 szt i jeszcze muszę wlaczyć o nie ze ślimakami
Ogród Leny. 21:11, 01 cze 2014

Do góry
Marzenko ano oram,oram i końca nie widać
Dziękuję - ogród ogólnie prostuję
Efekty jeszcze małowidoczne bo rośliny mniejsze ,ale np.wczoraj posadziłam ok.15 cisów ok.150cm ..zdobyte za bezcen!
Ale najgorsze jest to ,że przesadziłam Miłorzęba i teraz mam obawy aby się przyjął...bo niestety troche palowego korzonka musiałam mu ciachąć.
Liczę na szczęście
Pozdrawiam

Rodgersje zostawiam

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:10, 01 cze 2014

Do góry
początek i koniec "brzozowej" pusty ... czeka na kulki bukszpanowe i cud ... muszę cudowi pomóc ... sam siem nie zrobi ... takie czasy ...
środkowy pas wciąż nijaki na oko ... za to ja widzę zawiązujące się pąki w jezówkach ... firletka też obiecuje ... róże mają mikro pąki ale mnóstwo ... naparstnice nie wiem tylko czy z tego roku ... a istnieje domniemanie o purpurowej królowej ..., że będzie
za ice dance wprowadzi się szpaler lawendy ... musi być ... w szpalerze ...

pomiędzy róże ma pójść jeszcze stipa lub jakiś zamiennik i purpurowa tojeść bardzo pojedyńczo ... małe kulki ale to dość niepewne ...

pod tujami jest carex amazon mist dla poczochrania ... soczysta zieleń hosty dla kontrastu (to gigant Irenki ... u mnie zwariował ?) ... za nimi horti miski i właśnie zupełnie nie wiem czym uzupełnić przed hostami ... gdybam ...
Bajkowy ogród Weroniki 21:09, 01 cze 2014

Do góry
I zaraz dodam, że w moim ogrodzie też pachną już piwonie i róże, i też mogę go nazwać "ogródkiem 5 zmysłów". Cieszy oczy, nos, uszy, rączki a nawet kubeczki smakowe (wzrok, węch, słuch, smak i dotyk). W takim momentach uświadamiamy sobie, że mamy tak wiele, i jak cenne są te nasze zmysły.

Atłasowe, pachnące peonie.

Ogród z łezką 21:07, 01 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Alchymist w pełnej krasie i róże, które już zaczęły

Zanim doczytam dalej muszę swój zachwyt wyrazić.
O matulu, szczęka mi spadla na podłogę. Nigdy takiego cuda rożanego nie widziałam.
Ogródkowy chaos u monitki 21:07, 01 cze 2014

Do góry
Tak się zastanawiam czy to na co tak czekam to rzeczywiście krwawnik...na 99% jednak nie ale w takim razie co to? może ktoś wie?

misz masz

duecik

ulubiony busz

i wyczekiwana, zachwycająca Heritage

Ogródek Agam 21:06, 01 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aguś... a nie masz ochoty nieco wybrzuszyć tej linii przy samym tarasie...?

Marta już tak kiedyś próbowałam, tam jest takie minimalne wybrzuszenie (prawie niewidoczne) .
Ale sama nie wiem, z drugiej strony tarasu jest ćwiartka koła, stwierdziłam że takie wybrzuszenie nie będzie pasować i zaprzestałam "wybrzuszania". Sorki za pranie na tarasie .

Mirkowy ogród (początki) 21:02, 01 cze 2014

Do góry
Może ktoś wie co to za roślinka
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:01, 01 cze 2014

Do góry
Aguś,masz małe dzieci,to zrozumiałe,że większość czasu one pochłaniają,a na forum niestety już go brakuje.Tym bardziej cieszę się,że do mnie zajrzałaś.

Kasiu,maki mam w tym roku ogromne,niektóre sięgają mi do pasa, a wielka baba ze mnie.Łubiny też w tym roku dorodne,marzeniem moim jest żółty i czerwony,co roku kupuję takie w ogrodniczym i co roku giną mi w ziemi.

Reniu,witam cię, zaczynają się wszystkie kolory świata.

Jolu wita.Z początku miałam wrażenie,że ktoś siedzi jak przechodziłam kolo spodni,teraz już przyzwyczaiłam się do nich.

[img

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/61/613993/original.jpg[/img]

Znowu na wsi 20:59, 01 cze 2014

Do góry
I na koniec druga strona

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:56, 01 cze 2014

Do góry
ciągle jeszcze królują stokrotki ... ja ciacham przekwitające a juz armia nowych stoi gotowa do zmiany

hortki miski jako plecy do mojej ławeczki ... (i upierdutane 40 cm trawniczka) ... i każdego dnia wyższa tojeść za stokrotkami

Znowu na wsi 20:55, 01 cze 2014

Do góry
Irysy syberyjskie, kolejny rok w przechowalni

Nowa hosta, jeszcze jednej muszę znaleźć miejsce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies