Dobra Ewuniu, spróbuję zrobić jak mówisz .Chociaż od dołu specjalnie bym liści nie wycinała ponieważ dokładnie za płotkiem jest piaskownica sąsiadów, gdzie często przesiadują z dziećmi, więc sama rozumiesz...
Kasiu, Twój ogród to jeden z moich ulubionych na ogordowisku. Taki klimatyczny i pomysłowy. Wielokrotnie piałam z zachwytu nad Twoimi pomysłami, bo potrafisz z niczego wyczarować taaakie cuda.
Pozdrawiam Cię serdecznie i zaznaczam, że jestem jak bumerang, zawsze wracam w ukubione miejsca.
Kasieńko! witaj! ja w sprawie bodziszka. Gdzie go znalazłaś? czy rósł dziko? bo u mnie na sąsiedniej niezagospodarowanej działce sąsiada jest tych roslinek cały łan i nie wiem czy to te same bodziszki czy może Twój jest z tych szlachetniejszych ogrodowych . Ja tez miałam ich na poczatku dużo ale wszystkie usunęłam bo myślałam że to chwast, a są naprawdę piękne gdy zakwitną.Tylko się nie śmiej ze mnie, pozdrawiam
po pracy zrobię zdjęcia tych dzikorosnacych bodziszków
Dzięki Kochana, chyba się zaczerwieniłam od takich ciepłych i miłych słów . Czuję się zaszczycona, wszak tu ogrom pięknych ogrodów, z którymi nawet nie śmiem konkurować . Wracaj jak najczęściej i koniecznie uaktywnij Swój podpis bo trudno będzie do Ciebie trafić. Buziaki .
Jolu bodziszek znalazłam w.... Krakowie przy drodze w takich zaroślach. Jak mąż go wykopywał to mówił, że tam jakiś gruz był wysypany i na tym dziadostwie rosły biedaki, ale chyba dobrze im było. Nie znam się na bodziszkach, więc nie umiem się wypowiedzieć w kwestii jego szlachetności. Ale wiem kto się zna - Ania z "kwiatowego ogródka monteverde". Ja też Ją pytałam, bo nie wiedziałam czy ten bodziszek to bodziszek .
No to sie chwalę że stół pod latarenkę kupiony
Ale fot jeszcze nie ma bo złożymy go w weekend (chyba)bo na razie ciągle pada, a tu dach na pergoli brak ... (gość od daszku na wrzesień zamówiony)
Kasiulka ta latarenką pobudziłaś mi tak wyobraźnię że mam 100 pomysłów na szałasik, a dzieciaki w sb wyjeżdżają więc....
Widze że Agania dała Ci namiary, to złota kobitka