A więc tak dziewczynki: w jakimkolwiek markecie można kupić takie emalie akrylowe (koniecznie akrylowe) - brązową i białą. Oprócz tego potrzebne są klej i lakier do decoupage, które widać obok
Deskę najpierw trzeba pomalować brązową farbą i zaczekać aż wyschnie. Wtedy zwykłą świeczką trzeba pocierać wszystkie miejsca gdzie chcecie uzyskać przebijanie brązowej farby spod białej. Następnie bezpośrednio na ten wosk malujecie białą farbą. Jak wyschnie to deskę mocno pocieracie papierem ściernym żeby wyczyścić wosk. Teraz już tylko trzeba posmarować klejem i nakleić serwetkę. Serwetka składa się z 3 warstw, więc te 2 białe trzeba oddzielić żeby została tylko ta kolorowa. Przyklejać trzeba delikatnie i każde miejsce, punkt po punkcie dociskać palcami, żeby serwetka dokładnie przylegała do deski. Jak wyschnie polakierować. Musicie starać się przeciągać pędzelkiem z lakierem po serwetce raczej raz w jednym miejscu żeby serwetka się nie sfatygowała. Jak wyschnie można lakierowanie powtórzyć, ale nie jest to konieczne.
U Ciebie w obu ogrodach pięknie i perfekcja w każdym calu. Pozdrawiam!
Głóg jest piękny, codziennie mu to mówię.
Kalinę też lubię.
Rh się starają. Przed nimi za blisko posadziłam tamaryszek, i piwonie tez tu niepotrzebne, muszę przenieść.
Irysy w pąkach.
Juzia specjalnie dla Ciebie zdjęcie poglądowe z okna bo siąpi, ale na fotach wcale to fajnie nie wygląda. Zależało mi na podświetleni drzew, później podświetlone są jeszcze trawy i hortki
Reniu, wczoraj wertowałam zdjęcia i już jestem przygotowana. Choina była posadzona 2007r. miała ~70cm. Teraz minęło 7lat a ona ma ok.4,0m
A tak dla lepszego zobrazowania, żebyś może sama powiedziała czy szybko rośnie czy powoli kilka fotek
2005 - jeszcze jej nie było
2007 - jest na przedłużeniu kolana syna
2009
2011
2012
I tą z tego roku już widziałaś. Z tego co zauważyłam to chyba każda roślina przez pierwsze trzy lata niewiele przyrasta (musi się ukorzenić) a później idzie w górę i na boki