Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Jag_58 22:28, 04 lip 2014

Katkak napisał(a)

Dokupiłam dziś tę żurawkę "żarówkę" i wzięłam jeszcze rh. Żurawka prezentuje się tak - ma za zadanie rozświetlić nieco cienisty kącik. A rh jutro zostanie posadzony na rabacie z sosnami, w tym właśnie miejscu gdzie stoi. Trochę go słonko w tej szkółce skatowało, ale mam nadzieję, że się pozbiera.

Kasiu miejsca według mnie wybrałaś bardzo dobrze żurawka fajnie rozświetli ten zakatek,może byś dała jeszcze piętro pośrednie np.trawkę rozplenicę japońską albo jakąś bylinkę rh przy sośnie będzie miał dobrze ,jak rh podrośnie mozesz skrócić lub podciąć gałęzie wysyłka blizej końca lata zapisałam buziolki dla dwojga
Katkak 23:04, 04 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu miejsca według mnie wybrałaś bardzo dobrze żurawka fajnie rozświetli ten zakatek,może byś dała jeszcze piętro pośrednie np.trawkę rozplenicę japońską albo jakąś bylinkę rh przy sośnie będzie miał dobrze ,jak rh podrośnie mozesz skrócić lub podciąć gałęzie wysyłka blizej końca lata zapisałam buziolki dla dwojga

JAgódko też myślałam żeby zssłonić czymś ten bez, ale tam jest mocny cień i nie wiem czy jakaś trawka to wytrzyma. One chyba wolą jednak bardziej słoneczne stanowiska. Może jakąś paproteczkę tam dam, co myślisz? Dzięki za pamięć. Buziolki.
Katkak 23:13, 04 lip 2014

moje żarówkowe wrzosy
Katkak 08:27, 05 lip 2014

Wczoraj po wizycie w szkółce byłam trochę sfrustrowana, bo Pani pozbawiła mnie złudzeń na jakiekolwiek inne żurawki niż te, które już mają. Więc po raz pierwszy zamówiłam roślinki przez internet. Kupiłam 6 Żurawek i kokoryczkę wielokwiatową, bo dostać ją u mnie też graniczy z cudem. Wiosną kupiłam kłącza, ale nie wyrosła. Może coś ją zjadło. W każdym razie już nie mogę doczekać się na przesyłkę . Nie mniej jednak tym sposobem moja wymarzona brzózka będzie musiała poczekać do sierpnia, bo nie można mieć wszystkiego od razu .
Ania_ogrodni... 14:06, 05 lip 2014

Cześć Kasiu,
Przychodzę się przywitać, ja już wcześniej zaglądałam na Twój wątek bo ja z tych co raczej oglądają niż piszą. Twój ogród jest bajkowy, ozdoby, które sama tworzysz są w moim klimacie. Chyba muszę przejść jakiś kurs decoupage może i mnie się uda zrobić takie cuda. Tylko u nas strach, bo złodzieje niestety kradną wszystko, od roślin, przez doniczki po wyposażenie domków i narzędzia. Ale na ręcznie robione może się nie połaszczą.
Pomysły masz niesamowite, mam nadzieję, że się nie obrazisz jeśli troszkę zgapię Masz może jakieś namiary na niezbędne produkty do decoupage? Jeśli tak to prześlij mi na priv.

Katkak 14:12, 05 lip 2014

Witaj Aniu . Cieszę się, że podobają Ci się moje pomysły. Zgapiaj co tylko masz ochotę, a namiary na zestaw do decoupage już Ci wysłałam. Pozdrawiam
malgorzata_s... 14:15, 05 lip 2014

Kasiu na pewno ładne roślinki przyjdą Trzymam kciuki
Katkak 14:18, 05 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu na pewno ładne roślinki przyjdą Trzymam kciuki

Też tak myślę Gosiaczku. Namiary mam sprawdzone więc się nie obawiam, tyle tylko, że doczekać się nie mogę bo ja z tych w gorącej wodzie kąpanych . Marzą mi się jeszcze różne odmiany paproci i taka wysoka funkia, najlepiej w żarówkowym kolorze . Buziolki.
Jag_58 14:29, 05 lip 2014

Katkak napisał(a)

JAgódko też myślałam żeby zssłonić czymś ten bez, ale tam jest mocny cień i nie wiem czy jakaś trawka to wytrzyma. One chyba wolą jednak bardziej słoneczne stanowiska. Może jakąś paproteczkę tam dam, co myślisz? Dzięki za pamięć. Buziolki.

Kasiu paproteczka moze być ,ale wybierz taka mniej ekspansywną pamiętaj ze paprotka potrzebuje sporo wody trawka myślę ,ze tez by sobie poradziła ,ja mam w różnych miejscach ,w cieniu też i jest ok .jak tam zakupy bo u mnie nieudane ,spróbuję w środę
Katkak 14:43, 05 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu paproteczka moze być ,ale wybierz taka mniej ekspansywną pamiętaj ze paprotka potrzebuje sporo wody trawka myślę ,ze tez by sobie poradziła ,ja mam w różnych miejscach ,w cieniu też i jest ok .jak tam zakupy bo u mnie nieudane ,spróbuję w środę

Jagódko ja też nic ciekawego nie trafiłam. Jak z roślinkami nie wyszło, poszłam jeszcze zerknąć do "mojego" sklepu z rupieciami, ale coś przesadzają ostatnio z cenami, więc odpuściłam. A jaką trawkę proponujesz mi w to miejsce? Bo na trawkach jeszcze bardzo słabo się znam .