Melisa mi szaleje...wczoraj robiłam z niej syrop. I do herbatki dodaję
Mieta zresztą nie jest gorsza...muszę jej chyba osobną skrzynkę zrobić bo mi poziomki zagłusza...
a tu porzeczka czarna i czerwona...szczepione na pniu - u Agi była dyskusja więc pokazuję jak rosną.
Mam jeszcze agrest...i właśnie zauważyłam, że chyba jakiś mączniak go zżera...wrrr
Czarna porzeczka jest z kijem a czerwona już bez...
Kamila witaj, cieszę się, że się odezwałaś się po dłuższej przerwie, jak dla mnie za dużo kolorów, będzie za bardzo sztucznie, jeden soliter, ambrowiec spoko, tutaj masz wjazd na posesję musi być ekstra, ale w rabacie 3 kolory to max, chyba, że............łagodne przejścia
Zrobiłam dzisiaj parę fotek ogrodu. Żal byłoby przegapić tak piękną pore roku w ogrodzie.
Ostatnie tulipanki, najbardziej wytrwałe
bystre oko wypatrzy stipę z ubiegłego roku, tak wygląda dzisiaj po wiosennym przycięciu. Chyba nie będę jej wymieniała. A na jednej rabacie jest tyle siewek stipy, że wkrótce będzie dywanik. muszę to wszystko usunąć.
Aniu kto jest zdolny zeby zrobić coś takiego łączę sie w żalu z Tobą ,jest mi bardzo przykro że coś takiego przytrafiło się Tobie i Twoim roślinkom ,ale nie zniechęcaj się
Mam dokładnie ten sam problem co kolega (post pod spodem). Czy to turzyca czy coś inneg? Mam na całym trawniku. Powoli przegrywam walkę o piękny trawnik. Dużo wysiłku w przygotowanie ziemii, koszenie, nawożenie, podlewanie, a efekt: ścierwo ze zdjęć na dole, połacie jaśniejszych plam ze słabą trawą, i dużo innych chwastów.
"Niestety", że zostały za płotem, a nie u Was; czy "niestety", że nie mogliście ich wyciąć, bo za płotem?
Takie drzewa osłaniąjąc działkę, to błogosławieństwo. Raz: wyciszają wiatry i nie ma przeciągów, dwa: to wspaniałe tło dla domu i roślin (o wiele lepsze niz dom sąsiada... czy blok). A że u sąsiada rosną, to trzeci atut: bo u Was tak bardzo nie śmiecą (tylko trochę). Oby ich nie ściął!
Niesamowita ta historia, Moniko. Fajnie widać, jak wiele już się zmieniło. Cieszę się z Wami
Umknął mi Twój wątek,a moje myśli wciąż krążyły wokół tej pieknej Gaurowej rabaty
Ciekawi mnie jak przezimowały u Ciebie?
Czy pomysł z kolejnym ekranem ze stali, już zrealizowany?
Nie rozpieszczasz nas zdjeciami z twego niezwykłego ogrodu
Pozostaje mi czekać i zachęcać do szybkiego powrotu na forum
Pozdrawiam Cię serdecznie
Coś sobie kombinuje. Zielono wyszło trochę.
Od lewej róże i lawenda, między werbena może.
Po środku jakieś drzewo może takie jak w rogu, a pod kulki buksikowe i trawy, między stożkami jest ok 4m.
Za żwyoplocikiem magnolia, przed kulki danika i żurawki
Myślicie że to ma sens.