Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 14:39, 29 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No niesamowity ten arbuz A w smaku jaki był?. Dzisiaj pan w roku w ogrodzie zajadał kwiaty liliowca No i liście hosty jadalne, na gołąbki można Tylko szkoda zjeść jak ładne
Buziam

Smak arbuza...mniej słodki, mniej soczysty i bardziej blady, myślę, że miał zbyt mało ciepełka i wody. Ale i tak cieszył oczy i podniebienie może przez to, że własny. Jeśli chodzi o zieleninę owszem, ale jako dodatek do mięcha Liliowcami i hostami wolę cieszyć oczy, nie podniebienie. Mnie podobnie jak Tobie byłoby ich żal.
marysiak 20:36, 29 cze 2014

Nallar napisał(a)
Stare kalosze wróciły do ogrodu.

Ewo, piękny masz ogród i pomysłów co nie miara. Możesz napisać co to za roślinka zwisa z tego kaloszka (ta z igiełkami. Dostałam cosik takiego i chciałabym znać nazwę.
Nallar 00:02, 30 cze 2014

marysiak napisał(a)

Ewo, piękny masz ogród i pomysłów co nie miara. Możesz napisać co to za roślinka zwisa z tego kaloszka (ta z igiełkami. Dostałam cosik takiego i chciałabym znać nazwę.

Marysiu, bardzo dziękuję za miłe słowa. Roślinka o którą pytasz to rozchodnik, rozrasta się bardzo szybko i kwitnie na zółto.
marysiak 10:53, 30 cze 2014

Dziękuję
Napia 23:35, 30 cze 2014

Ewa, Twój arbuz nie do przebicia I piękne sałaty, ach... I owocowe pyszności, które chciałoby się zjeść już
W tym roku po raz pierwszy posiałam cukinię, a raczej kilka cukinii, dzięki za informację, że trzeba im coś podłożyć pod owoc, bo chyba sama bym na to nie wpadła
Pozdrawiam ciepło
Nallar 23:58, 30 cze 2014

Napia napisał(a)
Ewa, Twój arbuz nie do przebicia I piękne sałaty, ach... I owocowe pyszności, które chciałoby się zjeść już
W tym roku po raz pierwszy posiałam cukinię, a raczej kilka cukinii, dzięki za informację, że trzeba im coś podłożyć pod owoc, bo chyba sama bym na to nie wpadła
Pozdrawiam ciepło

Właśnie po to jest ogrodowisko, aby wymieniać i dzielić się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Cieszę się, że ta informacja okazała się pomocna. Dzięki Agnieszko za pozytywną ocenę.
Właśnie spacerowałam w Twoim ogrodzie, trzymam kciuki za różyczkę.
MagdalenaK8 08:03, 01 lip 2014

Nallar napisał(a)
Madziu co Ty, to z całą pewnością jest arbuz

no właśie tak myślałam...
MagdalenaK8 08:05, 01 lip 2014

Kaloszkowe nsadzenia przecude .
Pozdrawiam
Iwk4 08:42, 01 lip 2014

Jaki piękny warzywnik masz Ewo. U mnie niema szans. W tym roku posadziłam kilka ogórków i warzywa do rosołu. Ale podniosłam grządkę i podsypałam kompostem i dobrą ziemią, bo ta u mnie, to tylko piach.
Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu.
Nallar 10:09, 01 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
Jaki piękny warzywnik masz Ewo. U mnie niema szans. W tym roku posadziłam kilka ogórków i warzywa do rosołu. Ale podniosłam grządkę i podsypałam kompostem i dobrą ziemią, bo ta u mnie, to tylko piach.
Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu.

Miło było Cię gościć