Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:56, 23 lut 2020

Do góry
Admin nie zgodził się na rozdrabnianie działu. Zostaje po staremu. Bo potem będzie zapytanie o średnie ogrody, duże ogrody. W sumie ma rację. Czyli zostajemy jak było.
Rozpoznawanie chwastów 21:53, 23 lut 2020

Do góry
To chwast (albo niezapominajka..masz gdzieś niedaleko??), lawenda by miała srebrzysty kolor.
Topiary z bukszpanu i cisa 21:30, 23 lut 2020

Do góry
Hicksii nie jest zbytnio przeznaczony na kule i stożki Ma inny kształt i najbardziej nadaje się na sześciany i prostopadłościany, czyli żywopłoty.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:30, 23 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Super te pomarańczowe prymulki. Ja kupowałam po 1,99. Ale w LM.

A dziękuję dobre ceny muszę je szybko przesadzić ponieważ marnie się mają w tych maciupkich doniczkach .
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:27, 23 lut 2020

Do góry
Super te pomarańczowe prymulki. Ja kupowałam po 1,99. Ale w LM.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:26, 23 lut 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)

Ja dzis bylam w bajkowym lesie kilka hektarow sniezycy wiosennej ...ach

Wow!!! Daj na pw adres, bo jadę do Niemiec niedługo na przebiśniegi.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:26, 23 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Do wyeksponowania mam taką damę, właśnie wymyśliłam gdzie będzie stała. Jest cudowna.

Piękna, też zachwycam się takimi posągami.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:21, 23 lut 2020

Do góry
Do wyeksponowania mam taką damę, właśnie wymyśliłam gdzie będzie stała. Jest cudowna.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:16, 23 lut 2020

Do góry
Obecnie moja ulubiona rabata: Sporo żółtego, ciekawe jak się rozrośnie w tym roku. Zamierzam jeszcze dosadzić dużo przywrotnika.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:13, 23 lut 2020

Do góry
Znalazłąm zdjęcia, jaka marchew u nas urosła

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:12, 23 lut 2020

Do góry
Dorii, raczej tak.

Przed:

Po:

Krokusowy zakątek 19:23, 23 lut 2020

Do góry
Gardenarium - u nas w donicach arbuzy sprawdzają się bezbłędnie - za to w gruncie nie wychodzą- domyślam się, że to kwestia gorszej ziemi i braku wody. Jednego arbuza na pewno posadzę w szklarni ale przede wszystkim chcę tam mieć pomidorki - już pokupowałam stare odmiany i też kilka dość znanych - w sumie 10 odmian (część do gruntu) - na przetestowanie- zobaczymy, które nam zostaną Już nie mogę się doczekać
Herbicydy 16:47, 23 lut 2020

Do góry
Troy napisał(a)
Witam wszystkich

Ponieważ mój trawnik ma już lat kilka a popełniłem masę błędów przy jego zakładaniu, muszę zrobić to od nowa Zamierzam usunąć całą zachwaszczoną trawę, położyć siatkę bo Krety żyć nie dają i posiać od nowa. Chciałbym was wobec tego zapytać, jaki preparat zastosować by zniszczyć wszystkie chwasty i trawę razem z systemem korzeniowym co by łatwo mi było przekopać ziemie i ułożyć siatkę? Nie chce roundupu ze względu na prawdopodobnie rakotwórczy i niebezpieczny glifosat ale chciałbym coś równie mocnego o szerokim spektrum działania

Pozdrawiam

Damian

Coś równie mocnego zawiera to samo (glifosfat) tylko nazywa się inaczej.
Odchwaszczaj mechanicznie i ręcznie.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:40, 23 lut 2020

Do góry
Taki obornik jest ok, niektórzy używają go również do nawożenia trawnika. Możesz siać nasiona nawet następnego dnia po rozsypaniu. Możesz sypać potem.
Bydlęcy najlepszy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:38, 23 lut 2020

Do góry
W poniedziałek, mam być ubrana w letnie ubrania hmmm...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:52, 23 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sylwia, martwi mnie to, że odcinek będzie jakby "do tyłu" bo to co było na poczatku (złomowisko) i w zeszłym roku, nijak się ma do tego, co jest i będzie w tym roku... Czyli było gorzej, jest lepiej, a pokażą to, co gorzej
Ale nic to.

Danuś mi jak kręcili ostatni raz to nie wiedzieli jak połączyć pierwszy z ostatnim odcinkiem bo właściwie każde miejsce miało zmieniona architekturę
Poza tym Twój ogród będzie miał pewnie jeszcze wiele nagrań bo jest niesamowity i dużo będzie w nim zmian. Stworzysz pewnie swego rodzaju powieść odcinkową czego Ci życzę
Zdaj relacje jak było w Leroy - bo to miało byc dziś w niedziele? Czyli bez klientów rozumiem?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:44, 23 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sylwia, martwi mnie to, że odcinek będzie jakby "do tyłu" bo to co było na poczatku (złomowisko) i w zeszłym roku, nijak się ma do tego, co jest i będzie w tym roku... Czyli było gorzej, jest lepiej, a pokażą to, co gorzej
Ale nic to.

Danusiu to normalne
Ja jak oglądałam nasz odcinek to też drzew jeszcze widać nie było, a dziś niektóre dużo większe ode mnie, rośliny rosną ogród się rozwija, ciągle działamy....tak samo u Was, przez ten ubiegły sezon ogród bardzo się rozrósł, rabaty zgęstniały, powstało wiele nowych ciekawych miejsc i kompozycji Za parę lat powtórzysz nagrania i będzie porównanie ogrodu z teraz i jak to kiedyś było
Zobaczysz jak będziesz oglądać wiele miejsc Cię zaskoczy, zapominamy jak to było nie tak dawno...przynajmniej ja tak mam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:32, 23 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ten piękny przy murze to akurat wielki potwór. Obecnie jego obwód pnia sięga metra (obwód, nie średnica) i jest mocno cięty. Jeśli buk, to na pewno kolumnowa odmiana.
Na choroby nie zapada, atakuje go mszyca zdobniczka bukowa.

Dzięki. A czy jakąś odmianę konkretną masz na myśli?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies