witaj Asiu
Zapraszam ,zaglądaj będzie mi bardzo miło
zaglądam do Ciebie ...niby ogrod w remoncie( w jakim remoncie) raczej w upiekszaniu...ładnie masz ,duże nasadzenia....czekam na efekt końcowy z ciecia jałowców
Witaj ! W końcu udało mi się zajrzeć do Twojego ogrodu . Piękne masz kwiaty . Urzekły mnie floksy i lilie . U mnie floksy w tym roku dopadł grzyb i po kwitnieniu . Musiałam wszystko wyciąć . U Ciebie piękny ten czerwony i lila . Lilie też mam ale jeszcze młodzutkie . Zajrzę jeszcze wieczorem nacieszyć oczy kolorami twojego ogrodu .
To takie zapupy najprzyjemniejsze...ja sobie sprawię przyjemność, jeśli mi sie uda dostać lilie martagony...chcę je bardzo w ogrodzie, irysy gładkie do rozrśnięcia i tyle na razie, reszta należy do warzywnika i jego wykończenia i do kuchni, którą chciałabym zrealizować w tym roku
Tak właśnie Koloru!!! Białego i trochę fioletu Oczywiście mam zamiar posadzić za chwilę dużo cebul w całym ogrodzie (czosnki,tulipany,lilie).
Tą rabatę MUSZĘ przerobić mimo tych 80cm
Często o Was myślę...wiem, że zasłużyłaś sobie na przerwę Nawet się zastanawiałam czy nie zadzwonić i Was do nas ściągnąć w niedzielę albo wczoraj...może teraz w niedzielę? Bo w sobotę muszę się za lilie zabrać i koło róż wypadało by wyplewić...fe!
Ale tej jednej trawki na wymianę to Ci nie daruję Aż niemożliwe, że te zdychlaki, które ode mnie wysadzałaś u Ciebie rosną...ale ja się uparłam i na wykuszowej te trawki tam będą rosły!!!
Dziękuję za miłe, dubujące słowa
Lilie co roku pięknie kwitną.
A jak jest ch wi ęcej to widoków wiecej ładnych.
Ale na wiosnę i tak ich jeszcze trochę dokupię .Bo mam do nich ogromna słabość.I mój eM tez je lubi
Hortensja Anabell jeszcze młoda.W tamtym roku miała 2 kwiaty.
W tym z 5.I z 7 gałązek juz.To na drugi rook może będzie bardzie okazała jeszcze ??
Hortensja Bobo po lewej stronie.A w dali Limka
A po prawej między rabatami, które zostana połączone.W doniczkach stoją jeszcze i czekaja na posadzenie nowe 2 liliowce Unchartered Waters i Years Away -
( nowe chciejstwa zostały zaspokojone..)
Ale to dzięki wam i przez was .
Bo link na liliowce mi wysłałyście i zobaczyłam... zechchiałam, zamówiłam i mam
I lawendy do nich dojdą .Bo dostałam w prezencie imieninowym
Joasiu - wzruszyłaś mnie, podkolorowałaś mój ogród, wiesz że to ciężki rok był dla mnie.
Oj za mało gadania ale taki niedosyt mają wszystkie (ogrodowiczanki) po spotkaniu
Ja oczarowana Agnieszki synkiem, nie spotkałam jeszcze dziecka z takim zainteresowaniem do roślin. Podchodził oglądał, zdjęć zrobił ok. 60 i jeszcze nagrywać chciał
zapach co leciał ze środkowej rabaty to lilie różowe Topeka, i na szerokiej poprzecznej rozwinął jeden pąk "Big Brother" a myślałam że tylko floks. Niskie lilie i nie rzucały się w oczy.
Jak to dobrze rozpoznałaś turzycę i uchroniłaś mnie przed chwaściorem, a tak cieszyłam się będę miała dużo sadzonek.
To moje podziękowania dla Ciebie patrzyłam na torebkę i oczy mi się uśmiechały dla mnie to bardzo cenne Czasu nie mam na takie wyprawy.
Aguś, witaj!!
Piękne fotki z wakacji.I piękne trzy panie
Lilie cudne.U mnie tylko już 2 chyba zoatało z kwiatuszkami
Ale i hortkę piękną widzę przy lili