Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Dla odmiany czas na zmiany... 09:22, 13 wrz 2012

Do góry

dzieki kochane za uwagi

Justa-trawę podzielę i napewno dam obok limki, a nad frontową rabatą sie zastanawiam, coś mi tam nie gra

Gosiak to więcek niż projektant, masz rację Gosiu że to chyba ta mała rozplenica, czyli jednak mała trawa

Teresko-nom żurawki się bujnęły, i dzielone już były, te z podziału nie są aż tak dorodne, ale zdecydowana większość się przyjęła, więc jeżli przezimują to będę miała małą plantację

Ozzi- ten klon to jakoś od początku do mnie nie przemawiał, jakiegoś zaćmienia umysłu dostałam, wiem że muszę go przesadzić, tylko gdzie? i co zamiast niego?

Dorotko czy planujesz podobną rabatę?

Milenko-róże żyją, z 6 patyczków 5 puściło liście, na dowód tego wieczorem zdjęcia

Dziewczyny a poradźcie mi co zamiast tego brązowego iglaka za limką dać? czy dokupić szmaragdów? czy coś innego?

ogólnie rabate musze uporządkować, bo dla niektórych roślinek tam za gorąco, póki co to taki mały przechowalnik miał być
Dla odmiany czas na zmiany... 20:35, 12 wrz 2012

Do góry
...swoja drogą to ja nie wiem czy ta rozplenica to nie jest Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny'....
Dla odmiany czas na zmiany... 14:58, 12 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Beata, Ty nienerwujsa mienja!

Projektantka napisała:

Beata od lewej:

Róża pnąca, zawilce, lawenda/bodziszki, szałwia omszona, zółte róże, ostróżki, druga róża pnąca, jeżówki, rozchodnik okazały,rozplenica, miskant, tojeść kropkowana, szałwia omszona. Jak nie chcesz zółtego to daj biel
Powtykaj też duże ilości tulipanów, narcyzów i czego tam jeszcze wiosennego, będzie ładnie

To ile tam tych róż jest? No ile?

A z roślinami, że nie masz - idź do wątku "przyjmę", dopisz się do Gosi, bo byliny zapotrzebowała, i dobrzy ludzie się i z Tobą podzielą

Tereska miej litość, bo koleżanka z naprzeciwka pomyśli że ja jakaś niezdiagnozoana jestem, co chwila parskam na ten monitor ze śmiechu przez ciebie

róże pnące -szt. 2 , ok rozumiem

zapotrzebowanie złożę, może ktoś się zlituje

buziole

do domu zmykam

Dla odmiany czas na zmiany... 14:47, 12 wrz 2012

Do góry
Beata, Ty nienerwujsa mienja!

Projektantka napisała:

Beata od lewej:

Róża pnąca, zawilce, lawenda/bodziszki, szałwia omszona, zółte róże, ostróżki, druga róża pnąca, jeżówki, rozchodnik okazały,rozplenica, miskant, tojeść kropkowana, szałwia omszona. Jak nie chcesz zółtego to daj biel
Powtykaj też duże ilości tulipanów, narcyzów i czego tam jeszcze wiosennego, będzie ładnie

To ile tam tych róż jest? No ile?

A z roślinami, że nie masz - idź do wątku "przyjmę", dopisz się do Gosi, bo byliny zapotrzebowała, i dobrzy ludzie się i z Tobą podzielą
Blaski i cienie nowego życia 10:56, 12 wrz 2012

Do góry
Ula, to rozplenica rubrum, niestety nie zimuje, chyba że przechowasz ją w piwnicy
ale jest cudna i też je sobie kupiłam!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:20, 11 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Aleś mnie skomplementowała kobieto Dawno mi nikt tak nastroju nie poprawił
Jeszcze żadna kobieta nie stwierdziła, że mam jak to napisałaś "taką figurę" A ja tu żyję w przekonaniu, że wielka przysadzista baba jestem, z wielkim zadkiem ( zdjęcie jak wręczam Danusi kwiaty, gdzie stoję od tyłu tylko mnie w tym utwierdziło )
Generalnie mam tendencję do tycia, ale odkąd mi tam powycinali różne rzeczy z brzucha, to jestem na diecie Nie mogę jeść wszystkiego No, a ogarnięcie domu i ogrodu też robi swoje, no i oczywiście rower i czasem tenis (również stołowy) robi swoje, więc na pewno nie przypominam siebie sprzed 2-3 lat

A to fakt.. ogarnięcie domu i ogrodu - to świetny fitness.. jak dojdzie mi do domu ogród - będę szczuplutka ... z talią osy.. albo jak rozplenica na wietrze
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:18, 11 wrz 2012

Do góry
berberys niejedno ma imię.. .. niekiedy budzące skojarzenia...
Buk jest taki śliczny?... ma taką jasną korę?.. mój purple był, ale się rozmyślił i usechł... no i się obraziłam na buka.. chociaż Madżenka za kołem sugerowała ekranik z buka czerwonego i w środek COŚ, .. ale chyba skończy się na serbach i w środku COŚ.. czerwonego.. najchętniej kfitnącego

Od pinky winky obraz poza obiektywem...?
Nic to.. wyobraźnię mam

ale tego nie widzę.. a chciałabym...
Enya73 napisał(a)

hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).
'
zwłaszcza Amonagawę, jodłę hiszpańską i buka...
Matko.. jak Ty to spamiętałaś?....
Ze wszystkiego, gdyby teraz zapytać pamiętam weigelę, buka i wiśnię... [url=http://emotikona.pl/emotikony/]
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:07, 11 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Poproszę o przepis na pierwszą rabatę
PIęęęęęęękna...

Evchen dla Ciebie specjalnie:

Żywopłot z tuji Aureospicata
W centralnym punkcie jodła koreańska, ze skarpetą z żółtych kulistych berberysów.
Po bokach z prawej berberys Erecta (zielony), potem Buk 'Purple Fontain', potem kalina o pstrych liściach (odmiany nie pamiętam), następnie hortensja 'Pinky winky', dalej modrzew pendula szczepiony na pniu , kolejno perukowiec (bordowy).
Po lewej stronie od jodły: hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki 'Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).
Sosnowo 08:19, 11 wrz 2012

Do góry
Aniu an tre - tak, pracy było sporo i dalej nie skończone - dziś pół dnia wolnego, więc może choć część kory rozsypię, by na ławeczce po pracy przysiąść Pozdrawiam

Marzenko To jedna z najpopularniejszych - rozplenica japońska - zimuje bez problemów już kolejny rok. Teraz na robionym wrzosowisku posadziłam jedną sztukę tej nowej niższej rozplenicy, jednak z tego co słyszałam ta jest bardziej wymagająca i wymaga okrycia na zimę. Zobaczymy w przyszłym roku jak sobie poradzi. Natomiast co do wrzosów tez nie byłam przekonana - owszem podobały mi sie bardzo, ale tak jak napisałaś ..u kogoś Jednak odważyłam się i obiecuję solidne okrycie na zimę - może im się spodoba u mnie
Ogród Magdalenka 14:32, 10 wrz 2012

Do góry
Madziu rozplenica i kulki śliczne połączenie akurat temat rozplenicy u mnie na tapecie, wiesz jaką masz odmianę?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:28, 10 wrz 2012

Do góry
Piękne sadzonki jeżówek, bardzo gęste różowe po ok. 5zł!

Do tego jeszcze 2x rozchodnik Matrona (bardzo mi się podoba) i 3x rozplenica Hameln. Jakie tam były piękne rozplenice w ogrodzie pokazowym!!!

Ogród Magdalenka 23:01, 09 wrz 2012

Do góry
Magdziu.. cieszę się ze spotkania króciutkiego, ale zawsze cos
U Kapiasów była hammeln.. Kupiłam parę sztuk, spodobała mi się Twoja kompozycja rozplenic z bukszpanami.. No i teraz mam dylemat - trawa palmowa czy rozplenica...?
Ogród Magdalenka 22:24, 09 wrz 2012

Do góry
Bogda ... witaj ... załatwione ....w tygodniu będziesz miała

Aga ... zawilce są super, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie gdzie je można kupić teraz ... proszę dajcie znać ...
rozplenica jest wielka ...ale nie wiem jaka to odmiana ... u Kapiasów była mniejsza ...chyba Hameln
Ogród Magdalenka 22:19, 09 wrz 2012

Do góry
Beatko poczytałam o zawilcach ... fajnie wyglądają ... powinny być teraz w sprzedaży , prawda ? ... tylko tam jest słońce ...dadzą radę ?
Marzenko jesteś Kochana .... jeszcze posadzę tam wiśnię umbra ....
Anitko zawilce do mnie przemawiają .... poszukam w szkółkach , może je dostanę ...dziękuje za pochwały ... cieszę się , że werbenka już znalazła nowe miejsce ... wśród traw będzie super ... ... czekam na fotki jutro ....
Gosiu dziękuję fajnie , że zaglądasz
Aga rozplenica w murku fajny pomysł ... w nogach bukszpanu może ta runianka ? ...jak będzie za zielono to coś wymyślimy ....ja mam wrzośce , ładnie się odcinają kolorystycznie .... też się cieszę , że się spotkałyśmy
Nieszka .... też się jej dziwie ... taka była piękna wiosną ... zobaczę co w szkółkach dostanę czy zawilca czy jeżówki ....
Irenko buźka
Ogród Magdalenka 21:38, 09 wrz 2012

Do góry
Madziu! Cieszę się, że miałyśmy okazję znowu się spotkać.
Dziękuję za pomoc przy altance. Będę kolejno dosadzać hortensje i zastanowię się nad ekranem z bukszpana pod okienkiem. Tylko czym zasłonić jego nogi? Oto jest pytanie?
Jak myslisz, czy rozplenica mogłaby rosnąć w tym murku pod altaną?

Ogród Magdalenka 21:13, 09 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)
An cieszę się, że udało nam się pogadać ( choć mam niedosyt ) i wypić razem kawkę ... jak będziecie w moich stronach zapraszam do siebie, adres znacie ...

Olu dziękuję za spacer po ogrodzie ... super się rozmawiało , niesamowite jest to , że czułam się tak, jakbym Cię znała już wcześniej i po prostu spotkałyśmy się u Kapiasów

Marzenko ....oczywiście, że szykuję się na potwora .... a teraz dla Ciebie obiecane fotki

rozplenica i kuleczki

To ja powtórzę za przedmówczyniami- mega wypasiona rozplenica - świetnie przedogródek wygląda !!!
Ogród Magdalenka 21:10, 09 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ależ pięknie rozplenica wygląda , taka wypasiona kuleczki tez

Wpadam i się zwykle nie wpisuję.. ale teraz chciałąm napisac, "jaka wypasiona rozplenica"...a tu zong.. taki wpsi co do słowa już jest....... i pozamiatane .... Pozdrawiam.

hihihi ... dziękuję Dziewczyny ....moja pierwsza zakupiona roślinka do ogródka , jest wielka to fakt ...pozdrawiam Was serdecznie ....
Moje roślinki 20:58, 09 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj przyniosłam z ogrodu dynie ozdobne,będą ozdobą jesiennych kompozycji i urozmaiceniem na rabatach

Rozplenica posadzona wiosną ładnie kwitnie

Ogród Magdalenka 20:58, 09 wrz 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Wpadam i się zwykle nie wpisuję.. ale teraz chciałąm napisac, "jaka wypasiona rozplenica"...a tu zong.. taki wpsi co do słowa już jest....... i pozamiatane .... Pozdrawiam.
Ogród Magdalenka 20:54, 09 wrz 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies