Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agata_chrosc... 20:55, 19 wrz 2012

raczej albo trzcinnik albo proso a rozplenica faktycznie taka kulkowa to juz starczy. Jeśli trzcinnik jest variegata to będzie tego wzrostu jak piszesz - pewnie avalanche albo overdam. Obydwa są z tych niższych. No i pewnie, że juz nie musisz szukac miskantów, skoro masz aż za dużo tego trawiastego dobra Tak jeszcze przy okazji - trzcinnik może się łamać, jeśli dasz go w miejscu, gdzie sa silne wiatry. natomiast proso nie. Nie wiem jak u Ciebie te rabaty pod tym wzglem, ale to juz sama podejmiesz decyzję
popcorn 20:57, 19 wrz 2012

Wieje jak nie wiem co Dzięki! Ale obu mam tylko po 3 szt, więc w zasadzie to oba wejdą spokojnie...
Poprzymierzam jutro. Kolorystycznie bardziej trzcinnika tam widzę, proso się zleje z korą...
mogłoby być już jasno, pogrzebałabym w ziemi - nie pada
Dobrej nocy
Dzięki Agatko!
agata_chrosc... 21:00, 19 wrz 2012

Syla 21:48, 19 wrz 2012

buziole z lawendą na za kolejną setunię przesyłam
Bogdzia 22:04, 19 wrz 2012

Karola serdeczne gratulacje a zamiast kwiatka ptaszek. Fajne plany macie stale ze Stokrotką- zazdroszczę spotkań.

popcorn 08:23, 20 wrz 2012

Sylwio, Bożenko - pięknie dziękuję za życzenia, odwiedziny i fotki!!
Dzisiaj po porannym przelocie przez bazarek, zero łupów tym razem Było sporo stojaków na doniczki, donic itp, ale niczego nie kupiłam. Winogronka które zaraz umyję i pewnie wciągnę kilo od razu

Miłego dnia!!
renatamama3 08:57, 20 wrz 2012

U mnie dziś kropi deszczyk.Ale córa miała zabawę ,moje dzieciaki też chciały kury ba ,córa zaproponowała tacie stawianie autka przed garażem a w garażu konia .Mieliśmy ubaw .
W jakim terminie będziesz z mamą robić obiazd po szkółkac?
popcorn 09:13, 20 wrz 2012

Hej Renatko!
Kurki były cudne, mnie też się spodobały, ale miałabym problem - bo jak tu takiego podrośniętego kurczaczka, którego karmiliśmy od małego, ma imię - przerobić na rosół?? Kasia dlatego też ma DUŻO tych kurek i tylko jajka z nich
W garażu konia? Niezłe
Będę u Rodziców w połowie października, wstępnie umawialiśmy się na drugi weekend. Pod Myślenice do Jawornika nie dojedziemy raczej, ale może tę państwa Hajdrowskich w Mińkowie odwiedzimy chociaż? I 2-3 w Oświęcimiu?
renatamama3 09:24, 20 wrz 2012

Tak sobie właśnie pomyślałam o spotkaniu u Hajdrowskich i kawce u mnie , pierwszy weekend października zawsze jestem u babci ,w 2 M zaplanował jak będzie pogoda Babią górę .Jeszcze troszkę czasu może coś się wyklaruje .
popcorn 09:37, 20 wrz 2012

Hej! Bardzo chętnie! To wstępny termin, może 3ci weekend pojedziemy - ale nie wcześniej, 1wszy weekend jestem na firmowej imprezie...
Zależy jak się mojej rodzince poukłada. Jeszcze jest sporo czasu, będziemy w kontakcie! Dzięki serdeczne za zaproszenie
Babia góra? Super

pozdrawiam!