Ewuniu... u nas leje już od wczoraj, ale kawka aktualna ... deszcz w niczym nie przeszkodzi
Aluniu - odmachuję... również baardzo wesoło
Magdziu - ja się do tych moich czosneczków śmiałam jak mysz do sera ... ale na efekt musimy sporo poczekać... trzeba o nie dbać: nawozić i nawadniać by ładnie rosły.
Palibiny mnie zachwyciły tego roku. Marzenka pisała, że za mocno go tnie... ale to chyba niemożliwe.... on kwitnie na gałązkach ubiegłorocznych więc teoretycznie im bardziej ciachniesz tym więcej nowych gałązek i tym więcej kwiatów... Zima była lekka.... nie przemarzły pąki i efekt widać
Magdziu - dzięki za szybką odpowiedź... tego się nie spodziewałam..., że takie płożące będą i posadziłam je przy gabionie mając nadzieję na dzwoneczkowy spektakl... ale niespodzianka
Alinko - złota kobieto - dziękuję, że się pofatygowałaś... bardzo dziękuję ... Zawsze nawożę preparatem Yara Mila - i wszystko buja . W ub. roku kupiłam nawóz typowo do róż... ale sypnęłam raz. Tego roku nie mając już pod ręką nawozu różanego posypałam yaro - na różach na razie masa pąków... Sypałam chyba z początkiem kwietnia...nie pamietam dokładnie... Musze iść za twoją radą i zeszyt ogrodowy założyć....pamięć zawodzi
Wczoraj udało mi się jeszcze podsypać nawozem żywopłot grabowy, magnolie i wrzosy... Em nawiózł trawnik... zdążyliśmy przed deszczem
To wczorajsza fotka... kosy oczyszczają trawnik i rabaty z robali... nawet ślimaki zbierają ... ale dżydże też
Ławka na wysokim poziomie rewelacyjna! Ale u mnie nie przejdzie, bo żeby z niej mój szpachetek oglądać, trzeba by pod nogi patrzeć A ogródków sąsiadów podglądać nie chcę
stała w miejscu 8 dni - a teraz co dziennie widać sporą różnicę
a ja nie próżnuję - posiałem drugi fragment i po ostatnich zakupach poszerzam rabaty z drugiej strony )) trawnika wystarczy - a miejsca dla wrzosowiska zrobiło się więcej (te czerwone to poszerzenia
basen będzie stał na kamyczkach z małą opaską - od strony rabaty oczywiście opaska z bukszpanu
a dalej to zobaczymy - na bank dużo wrzosów, wrzośców, lawend... no i oczywiście traw