Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje miejsce na ziemi

Moje miejsce na ziemi

PERKA 22:42, 22 cze 2014

Oczywiście, że nie mam nic przeciwko. Sama inspirowałam się innymi ogrodami i wyszło to co chciałam - taki zlepek pomysłów ogarnięty moją wizją. Tobie też radzę właśnie dużo pooglądać i odkryć w sobie ten klimat który najbardziej Ci odpowiada. Ja przeprowadziłam się z blokowiska i na początku nie za bardzo wiedziałam w jaką nutę pójdę. Teraz już wiem, ale uprzedzam, bez wpadek się nie obejdzie - to trzeba wliczyć w plan i mieć zawsze plan awaryjny
Powodzenia, będę zaglądać.
PERKA 23:25, 23 cze 2014

paprocie od wschodniej strony domu
grazyna_olsz... 19:35, 24 cze 2014

Paprocie z hostami super
ryska 21:06, 24 cze 2014

Podoba mi się Twoje miejsce na ziemi a szczególnie donice z wypasionymi pelargoniami i rzeka lawendy. Pozdrawiam
bartek_luberda 22:43, 25 cze 2014

W końcu mam naprawiony laptop Beczka uratowana przed wyrzuceniem Pozdrawiam
marta_d 12:06, 26 cze 2014

PERKA napisał(a)
paprocie od wschodniej strony domu

dorodne masz te paprocie - ja się poddałam jeśli chodzi o ich uprawę, nigdy nie miałam takich jak Twoje, tylko takie chude łodygi, opadające liście.. zamieniłam na hosty
PERKA 23:18, 26 cze 2014

Podpasowały im faktycznie warunki i chyba miejsce - od wschodniej strony, więc ostre południowe i popołudniowe słońce ich nie wypala. Dodatkowo geowłóknina i gruba warstwa kory - czyli stale wilgoć . To podoba się też hostom.
marta_d 10:55, 27 cze 2014

PERKA napisał(a)
Podpasowały im faktycznie warunki i chyba miejsce - od wschodniej strony, więc ostre południowe i popołudniowe słońce ich nie wypala. Dodatkowo geowłóknina i gruba warstwa kory - czyli stale wilgoć . To podoba się też hostom.

a widzisz ja miałam od północnej strony i może miały jednak za mało światła, od wschodu poświeci, ale nie za mocno a północ zacieniona u mnie dość mocno hosty mi troche te upały czerwcowe przyjarały liście, ale dochodzą do siebie
PERKA 19:00, 29 cze 2014

Dzisiaj deszczowi, lecz przemknęłam pomiędzy kroplami i cyknęłam kilka fotek

kwitną już zawilce

malwy też

Jag_58 22:00, 30 cze 2014

PERKA napisał(a)
Dzisiaj deszczowi, lecz przemknęłam pomiędzy kroplami i cyknęłam kilka fotek

kwitną już zawilce

malwy też

Gosiu ładne te Twoje zawilce moje gdzieś wypsiały niestety a malw też sie nigdy nie dochowałam ,ale przynajmniej u Ciebie sobie pooglądam lawenda przepiękna