Ciofam, ciofam i widzę to cudo! Jeszcze niedawno narzekałaś na miszmasz na tej rabacie. Kokietka jak nic Biały łan powstał z...? Jakaś podpowiedź?..
Seslerię mam. Nie wiedziałam, że ona taka piękna bedzie.. i duża Posadziłam ją brzegiem rabaty, ale coś czuję, że zrobię z niej trójszereg
Chciałm tu jakos mądrze posadzić te funkie z postu powyżej bo kiedyś (przed ogrodowiskiem) tu rosły i bardzo dobrze sie tu czuły. Słońce jest tu tylko wczesnym rankiem, potem na całą rabatę pada cień ze sciany garażu.
Pomyślałąm o połączeniu Hortensji Annabell z funkiami, a pomiędzy nie jeszcze haconechloa
dziś ... po powrocie z pracy zaskoczył mnie Leonardo ...
nie oddam tego na zdjęciu ... to tylko namiastka ... choć wyginałam się i usiłowałam przerobić aparat na masę plastyczną nie mogłam uchwycić ilości kwiatów ... dodam, ze to dwulatek ...
Czy mogę prosić o pomoc jak obsadzić rabatę przy wjeździe?
Chciałabym coś reprezentacyjnego i najlepiej zimozielonego, ale brakuje mi pomysłu.
Rośnie tam dużo przypadkowych roślin i całość wygląda okropnie.
Zastanawiam się, czy aby kształt tej rabaty nie powinnam zmienić, bo jakoś cos mi tutaj nie pasuje.
Jest to strona południowo-zachodnia, upał do samego zmierzchu. Może jakieś wyższe drzewko tam dać?