Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Mathildis 21:09, 25 cze 2014

Też myślę, że przetacznik

Jak tam autko na chodzie już? Jutro jadę...
Gardener27 23:11, 25 cze 2014

Macham Ala do Ciebie i życzę kolorowych snów
Alisonek 12:35, 26 cze 2014

Ela-Ogród Eli: za bardzo się nie znam ale wydaje mi się, że to przetacznik
warzywniak super, z moich jarzynek to tylko pomidorasy i brukselka rośnie

Elu to chyba jednak się znasz przejrzałam kilka grafik i to chyba ta roślinka i na jednej doniczce znalazłam nazwę Veronica... Swoje pomidorki to już dobrze, a zimą brukselki, mniami

Agam: Dawno mnie tu nie było a tu takie zmiany. Piękne rabaty się szykują, jeszcze jak Marta Zielona paluszki w tym maczała to szał będzie .

Warzywka rzeczywiście wybujały, u mnie tylko pomidory rosną i parę ogórasków, reszta nawet nie wzeszła .

A to różowe to może szałwia różowa , nie znam się.

Nie przejmuj się, mi też kilka nasion nie wzeszło dbaj teraz o pomidory i ogórki i juz nie długo zrobisz pyszne sałatki
w rabacie szałwiowo-carexowej tylko się inspirowałam Martą, a w tej kolejnej z rh i trzmielinami, poprosiłam o wizualizację całości z innymi roślinami już nie mogę się doczekać efektu

Tusiala: Kapuściki czerwone ładniusie

Ładne, tylko późno będą dobre do jedzenia Nauczka na przyszłość żeby szybciej działać a sadzonek mogę Ci kilka dać jeśli będziesz chciała

Anitka Ostrów Wlkp:
Pięknie masz Kochana,powiedz mi od jakiej strony masz tego powojnika i jak długo go masz i jak Ci przezimował? Mam ochotkę zrobić mała pergolkę i właśnie obsadzić ją powojnikiem...

Witaj Anitko w moich skromnych progach.
pergola dostaje światło od godz 11 do 17 tylko z różnym natężeniem i w różnych ilościach. Te powojniki z przodu są ubiegłoroczne, odpukać przezimowały bez problemu tylko nie znam ich nazwy, reszta clematisów na tej pergoli została posadzona w tym roku. Udało mi się tak posadzić rosliny że kwitną każdy w innym momencie efekt na dłużej.
Pozdrawiam i zachęcam do założenia swojego wątku

Przemek: No i jestem Ala co jak co ale do Ciebie zawsze trafię Ja też ostatnio nie mam na nic czasu i stąd ta nieobecność

Prezencik dla Ciebie na 200

Nowe rabaty nabierają masy M musi byś szczęśliwy że wreszcie się zdecydowałaś na stałe miejsce dla roślin

Warzywnik niczym róg obfitości Co z Twoim pasternakiem i pietruchą naciową Ja niestety w tym roku nie będę miał za to cała reszta na bogato

Pozdrawiam

Dobrze że już jesteś Przemku, i fajnie że pokazałeś nowe zdjęcia. biały płotek i nowe skrzyneczki bomba!!!
eMek ma duży wpływ na to gdzie rośliny znajdują miejsce zamieszkania a najwazniejszy dla niego i tak był grujecznik teraz z łazienki na niego patrzy
Jak zaczną się pomidory i ogórki to wtedy będzie najelpszy czas warzywnika
Również pozdrawiam i życzę słonecznego i ciepłego dnia

Mathildis: Też myślę, że przetacznik

Jak tam autko na chodzie już? Jutro jadę...

Aniu też tak myślę że to przetacznik trzymam kciuki za wyjazd, bo pogoda dopisuje to myślę że będziesz b.zadowolona oczywiście pochwal się zdobyczami
anita_kazmie... 14:35, 26 cze 2014

Dziękuję Ci za odpowiedź Mam dokładnie takie miejsce w którym podobnie jak u Ciebie od 11 do 17 jest słoneczko więc zdecyduję się na powojnika/i nie wiem tylko jak to gęsto się sadzi?pergole 50cm kupię to takich powojników będę musiała mieć z 3?
A wątek swój mam tylko musze dojść do tego jak go uaktywnić
Alisonek 21:42, 26 cze 2014

anita_kazmierczak_nawrot napisał(a)
Dziękuję Ci za odpowiedź Mam dokładnie takie miejsce w którym podobnie jak u Ciebie od 11 do 17 jest słoneczko więc zdecyduję się na powojnika/i nie wiem tylko jak to gęsto się sadzi?pergole 50cm kupię to takich powojników będę musiała mieć z 3?
A wątek swój mam tylko musze dojść do tego jak go uaktywnić

Już u Ciebie odpisałam i przy okazji zdjęcia obejrzałam szybko działasz
anita_kazmie... 21:44, 26 cze 2014

eee idzie jak krew z nosa..ale to dlatemu że nie mam z kim córeczki zostawić w sobotę kolejne prace
malgorzata_s... 21:50, 26 cze 2014

O rany ale jestem tu do tyłu Przegapiłam 200 i imprezkę Alu wszystkiego co najlepsze życzę
I powojniki zostawiam , takie będą twoje za dwa lata albo już za rok

Alisonek 21:50, 26 cze 2014

anita_kazmierczak_nawrot napisał(a)
eee idzie jak krew z nosa..ale to dlatemu że nie mam z kim córeczki zostawić w sobotę kolejne prace

a ile córcia ma???bo wygląda na taka przed roczkiem jeśli jeszcze nie chodzi, to kojec, albo kocyk i na trawkę i pełno zabawek. jakis czas da radę i córcia sie będzie bawić
anita_kazmie... 21:52, 26 cze 2014

córcia 1 lipca skończy 11 miesięcy.owszem jest z nami na dworku,ale we wóziczku ale i tam długo nie posiedzi.lubi chodzić,dotykać kwiatki po mamusi to ma haha
Alisonek 21:53, 26 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O rany ale jestem tu do tyłu Przegapiłam 200 i imprezkę Alu wszystkiego co najlepsze życzę
I powojniki zostawiam , takie będą twoje za dwa lata albo już za rok

Gosieńko już nie mogę się doczekać takiej ściany kwiatów
ooo tam do tyłu, u Ciebie się więcej dzieje
dziękuję za życzenia i też powojnikiem macham w Twoja stronę

p.s hosty chyba się zaaklimatyzowały na nowym miejscu teraz by im się deszczyku przydało, bo ile można zraszaczy włączać.