Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Luki 17:37, 26 cze 2014

Liliowczyk cudnej urody szkoda, że pogoda nie rozpieszcza na razie kwiatów... zimne noce nie pozwalają się rozbić i na dodatek kwiaty zniekształcone i niewybarwione, nawet niektóre lilie mają blade i brzydkie kolory, ale cóż zrobić.
Agania 21:11, 26 cze 2014

Kondzio napisał(a)
A i wiąz mi padł ale co tam posadzi sie na to miejsce inne drzewo

Kondziu i dobrze, on miał tą najgroźniejszą chorobę wiązów, rozwój grzybób typu Ophiostoma novo-ulmi i innego rodzaju patogeny przyczyniły się do rozwoju choroby i zamierania pędów, dlatego twój wiąz miał gałązki całe pousychane, szkoda, ale masz miejsce na nowa roslinke tylko musisz to miejsce poddać zdrowotności
Agania 21:17, 26 cze 2014

Katkak napisał(a)
Agatka jest tak pęknie, że aż dech zapiera . Pozdrawiam .

Kasiu, jak miło , że wpadłaś, u Kasi was zobaczyłam na fotkach, fajną rodzinkę tworzycie, a synuś z tatusiem są jak prawdziwi kumple.....jak ty się czujesz, trzymam kciuki i gratuluję, niedługo Was przybędzie
A to moja wesoła gromadka z ogrodu

buziak
Agania 21:30, 26 cze 2014

BASIA8 napisał(a)
Aganiu dawno mnie nie było w Toich uroczych zakątkach - widoki piękne pokazujesz. Miskanty szaleją, klonik uroczy, róża zmysłowa ..........i tak w nieskończoność bym mogła pisać. Jest ślicznie Buziaki.

Dziękuję Basieńko, wiesz dzięki twoim słowom czuję się bosko

Dzisiaj też popadało, róże już nie są w najlepszej kondycji, jutro muszę zainterweniować, bo ochrona jest konieczna, mam urlop to zdążę zrobić oprysk, a przy tarasowym oczku zakwitły nam czerwone lilie

Całus dla Was
malgorzata_s... 21:37, 26 cze 2014

Aguniu siostro moja kochana nadrobiłam Widziałam pełzającego i latającego no i te cudowne twoje widoczki Remont w toku a ty znów coś nowego sadzisz? No cała ty Widzisz roślinie i oprzeć się nie możesz Kofam cię i buziaczki
Zeta 21:41, 26 cze 2014

Ale tu pięknie i kolorowo ....przesyt roślin.....podziwiam dalej
Agania 21:41, 26 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Jaka jest wysoka Twoja katalpa Aganiu?

Mam w sumie trzy katalty rozrzucone po ogrodzie, każda jest szczepiona na wysokości, nie mniejszej niż 2m, dzięki za info

Wklejam foty z katalpą, sama zobacz, że nie muszę się uginać i chodzić na klęcząco...pod katapą sadzę co roku canny

Agania 21:59, 26 cze 2014

Kamajla napisał(a)
Pięknie, przepięknie!!
Pozdrawiam

Wkrótce u Ciebie też będzie pięknie, jak wkroczysz do realizacji z projektem szefowej, ja walczę sama od 10 lat, ale mam dużo więcej czasu niż ty, twój słodki pożeracz czasu jest dla Ciebie teraz najważniejszy i ty dla niego, a ogród niech się najpierw narysuje, no nie.....będzie zawsze łatwiej

Ja zaczynałam skromnie od skalniaczków i to zostało mi do teraz

ewsyg 22:03, 26 cze 2014

Ładna bestia

Agania 22:09, 26 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Kloniki super ale magnoli tulipanowej juz nie ja bym może je posadził przy bramie wjazdowej po jednej i po drugiej stronie ja nie mowie ze wogule nie ale nie wtym miejscu a zrobisz jak uważasz to tobie ma sie podobać

Kondziu nie ruszam ich, bo nie wyglądają zdrowo, nie wiem czy w ogóle się przyjmą, zostawiam je, stożki bukszpanowe mi nie przeszkadzają, może w lipcu uda nam się spotkać, na żywo, ocenisz