Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 21:26, 26 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Nadrobiłam zaległości .

Jaka radosna nowina tu czekała na mnie . U mnie w lesie też mam wiewiórkę, ale z racji tego, że rzadko ktoś bywa w domu, nie ma szans na oswojenie. Czasem jednak można ją poobserwować. Bardzo to przyjemne, sama wiesz .

Cimcifuga śliczna roślina, niejednokrotnie myślałam, żeby gdzieś jej miejsce wyszukać u mnie, nic straconego. Kilka posadzonych razem na pewno będzie super wyglądać.

Dlaczego śnieguliczki wylatują?

Ja Matyldy raczej też nie starałam się oswajać, już kiedyś pisałam, że ona jest po prostu bezczelna - wszystkie inne wiewióry, które tu zaglądały były bardziej płochliwe, a ona nic sobie z nas nie robi.

Koleżanek dla świecznicy nie udało się dziś zdobyć, trzeba będzie jeszcze poszukać.

Śnieguliczki są luźne w pokroju i się rozłażą pod ziemią co mnie strasznie denerwuje
Mathildis 21:36, 26 cze 2014

Jagoda tej mam bardzo dużo i mogę już Ci ją wysłać, bo trzeba ją podzielić

i jeszcze tę będę dzielić ale mam jej mało więc sadzonki też byłyby mniejsze:

Mathildis 21:47, 26 cze 2014

polinka napisał(a)
Jak tam zakupy? Pokaż co wybrałaś?

Dobrze, że ze mną nie pojechałaś bo musiałabym Cię w Poznaniu zostawić
Miałam zajęty cały bagażnik, tylne siedzenia i przednie pasażera
Jestem zadowolona z zakupów z jednej ze szkółek kupiłam rośliny trochę mniejsze, ale w bardzo dobrych cenach, a w drugiej trochę droższe, ale ładnie rozrośnięte.

Mam malusieńkie stipy po 1,80, chciałam większe, ale już się sprzedały
Do każdego Frosted Curls dostałam gratis po chwaściku, ale nie kazałam tego wyrywać bo wolę sama przy sadzeniu wyciągnąć drania z korzeniami
Alisonek 21:58, 26 cze 2014

Nooo Kochana to poszłaś po bandzie!!!! niezłe zdobycZe
a frosty spore, będziesz je jeszcze dzielić? ja swoje pocięłam bo tak by mi nigdy nie starczyło, i już nie widać która jest połówką a która całą
Mathildis 23:14, 26 cze 2014

Alisonek napisał(a)
Nooo Kochana to poszłaś po bandzie!!!! niezłe zdobycZe
a frosty spore, będziesz je jeszcze dzielić? ja swoje pocięłam bo tak by mi nigdy nie starczyło, i już nie widać która jest połówką a która całą

podzielę, ale tylko +/- na pół

Najlepsze że wybrałam sobie w szkółce żurawki RIO i zapomniałam ich zabrać... chyba będę musiała pojechać jeszcze raz
Jag_58 23:56, 26 cze 2014

Mathildis napisał(a)
Jagoda tej mam bardzo dużo i mogę już Ci ją wysłać, bo trzeba ją podzielić

i jeszcze tę będę dzielić ale mam jej mało więc sadzonki też byłyby mniejsze:

Matylda jak bedziesz dzieliła to ja bym reflektowała na ta pierwszą , dogadamy się bliżej jesieni
Ładne zakupy byłaś w Dobrympolu ?? jestes zadowolona ?? czytałam ze sie dzisiaj wybierasz i gdybym nie miała akurat wnuczusia u siebie to też bym sie tam wybrała ,zeby sie z Tobą spotkac i poznaćale niestety siła wyższa ,,,ale moze jeszcze będzie okazja
admete 06:56, 27 cze 2014

Nadrobiłam

Mathildis napisał(a)
u Kaisog poczytałam o Kubusiu, który ma własną grządkę... I przypomniało mi się jak zareagował na taką propozycję mój syn.
Podszedł do tej propozycji bardzo realistycznie, znając siebie powiedział: "wiesz mamo byłoby to bardzo fajne uczucie mieć własny kawałek ogrodu, ale myślę, że szybko zamieniłby się on w to co tu było zanim kupiliśmy tę działkę". Młody pomaga mi w ogrodzie z doskoku, ale zapowiedział, że we wakacje będzie mi pomagał 3 godziny tygodniowo w pieleniu, zbieraniu szyszek, podlewaniu... ale raczej nie dlatego że lubi ogród.... powiedział, że chce bym ja miała troszkę lżej i mogła czasem jemu poświęcić trochę czasu doceniam te jego troszkę egoistyczne podejście tym bardziej, że pracując razem w ogrodzie też spędzamy razem czas .... a może z czasem polubi pracę w ogrodzie

Uśmiałam się jak nie wiem

Aniu tez mam ta roślinkę na liście

Gdzie kupowałaś swoją?
Gdzieś stacjonarnie?

Mathildis napisał(a)

Łukasz jeśli jeszcze zajrzysz daj proszę listę takich sprawdzonych, ale w intensywniejszych kolorach żurawek

Też się dołączam do pytania

---------------------

Zakupy superowe .

Pochwalę jeszcze Twoją trawkę i pomału płaczę nad moją która marnieje w oczach - trza się za nią brać

Aniu pięknie u Ciebie
Alisonek 11:43, 27 cze 2014

Mathildis napisał(a)

podzielę, ale tylko +/- na pół

Najlepsze że wybrałam sobie w szkółce żurawki RIO i zapomniałam ich zabrać... chyba będę musiała pojechać jeszcze raz

pewnie Ci w głowie było to brazyljskie Rio przez ten mundial
Margarete 15:40, 27 cze 2014

Aniu- dawno mnie u ciebie nie było, cofnełam i nadrobiłam troche chociaz obrazków z twojego leśnego zakątka, ja mam las tuz za płotem i tago mi wielu zazdrości a co dopiero jak bym miała na swoim terenie taki las jak twój.....i świetnie do niego pasuja twoje nasadzenia, z reszta piszesz o tym. Hosty masz tez piekne, hortensji ogrodowych zazdroszczę, mam 3 sztuki i żadna w tym roku nie zabiera sie za kwitniecie, mam tez kilka innych na szczęście - bukietowych i drzewiastych i te maja paki.

Matylda sliczna w kazdym ujęciu i fajnie że będzie przychówek
Pozdrawiam ciebie i Matylde !
Mala_Mi 22:09, 27 cze 2014

Z komarami poczytałam.... jesteście niemożliwe... Zielona rzuciła hasło roku Aż eMusiowi przeczytałam.. dobry żart i riposta w cenie
Tak jak i metamorfozy..ale i tak zachwyciły mnie 3 hosty, żółte w środku i ciemnozielony margines. Doczytałąm .. to Fire &Ice .. jest piękna i ta do podziału też Nie mam takiej..
Synuś.. nie ma egoistycznego podejścia, jest po prostu szczery.. i zaskarbił sobie moją sympatię
Twoje wiewiórki to mistrzostwo świata absolutne.. i Twoja obserwacja nimi te na to miano zasługuje Będą młode Matyldy Jeż sie nei mogę doczekać
Doczytałam.. już jesteś ciocią wiewiórkową
I nie wiem czym sie bardziej zachwycać paznokciami czy kaloszkiem
Świecznica ma niespotykany kolor..
Krosa Regal polecam Mam ale do podziału sie jeszcze nie nadaje

Bagażnik z zakupami wypasiony. daj znak jak już posadzisz