Dzisiaj głównie plewiłam i dosadziłam 4 lawendy, oraz majstrowałam przy linii rabaty.
I tak. Jeśli zrobię prostą linię na wysokości końca tarasu to zostanie bardzo mało miejsca między rabatą i basenem, a sama rabata będzie miała 3 metry głębokości.
Co myślicie o tej linii. Łuk przy tarasie (powiązanie do ćwierćkoła) i łuk na końcu. Na zdjęciu wygląda to trochę kanciasto
Agato mam jeszcze trzecią ( inna odmiana niż pozostałe dwie)rosnącą przy warzywniku , ale nie zrobiłam jej zdjęcia gdy kwitła. Wisterie są cudne gdy kwitną. Tylko jedna powtarza kwitnienie.
Z ruin to malowniczo wyglądają mury, dach wygląda okropnie.
Aniu masz piękne kwiaty i masz rację obie lubimy kolory bo z kolorami żyje się weselej. Twoje kwiaty już są duże a jeszcze sie rozrosną z czego odwiedzający ogród będą się bardzo cieszyć O takim oczku wodnym jak Twoje to ja mogę sobie tylko pomarzyć.
mój M zaczął (niespiesznie, bo po co się spiezyć) robienie donicy, która obsadzę zainspiriwana Izą/Konstancją paprociami i bodziszkiem zakupiłam już, bo przecież mam adhd jaby nie było...nie wiem czy dostanę kolor oleju na taras i na zrobienie donicy , bo LM wycofało.... no taki suprice na wisonę
oczywiście ponad tą kompozycją będzie lustro ! dawno zresztą wymyślone.... ale czasu brak....
Wszystko wykonane rękami Właścicieli. Wykorzystany każdy kawałek wolnego miejsca. Ogrom warzyw, łącznie z kardami i karczochami (!!!) a do tego kwiaty, zioła... Ogród przyjazny owadom, żabom, jaszczurkom, jeżom, a nawet... Kretom Cudnie...
Małgosiu,
wybrałam się na warsztaty z eko-warzywnika do Kasi i Andrew Bellingham. Cieszę się bo poznałam warzywnik, który do tej pory znałam tylko z bloga Kasi. A przede wszystkim spotkałam fantastycznych ludzi, pasjonatów angielskich ogrodów i ogrodników z krwi i kości W małej grupie zapaleńców poznawaliśmy tajemnicę uprawy zdrowych, dorodnych warzyw i owoców. I jeszcze stosowania naturalnych nawozów i poprawiania kondycji gleby w ogrodzie
A to warzywnik na Kaszubach: