Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Karabela 17:16, 29 cze 2014

Ściskam Madzen, fajnie się do Ciebie zagląda. Ogród przepiekny i inspirujacy.... buziaki
nicol21 17:34, 29 cze 2014

I kolejna porcja zdjęć pięknego ogrodu!! Uściski Marzenko!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Urszulla 19:00, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
MOja tegoroczna faworytka - jejmość Tojeść
Wygląda jak OBCY, który czujkami bada teren

Madżenko, tojeść w stipie cudnie wygląda a stipa Ci zimuje?
Magda70 19:33, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ściągaj kochana do woli Ja dzisiaj ściagnęłam od Magdy70 i Zielonej i mam carexy z szałwią. Szałwi nie było widac na ciemnozielonym tle, jest przed tarasem w carexach. A od Finki domówiłma niebieską szałwię

Oj trawnik marniutki... niemal nie rośnie.... i koniczyna kwitnie...
Chyab kupię szybki efekt dywanowy

Świetnie to teraz wygląda...
Zresztą u Ciebie wszystko wygląda świetnie...nieważne gdzie i z czym rośnie

Moja trawa przed domem też jakaś mierna...i koniczyna się wdarła...
Ale za to ta nowo posiana przy tarasie jest superancka

malkul 20:02, 29 cze 2014

Ślicznie u ciebie.
najbardziej podobaja mi się ostatnio Twoje donice i ich mieszkańcy.

W sumie to może Ty mogłabyś mi wyjaśnić (jak pastuch krowie) jak to jest z hortensjami w donicach.
Tzn. ja nei wiem jak to z kwitnieniem. Chciaalm sobei kupić wiosną takie ładne ogrodowe właśnei do donic (wisona jest tego pełno kwitnie pięknie) i nei kupiłam bo się bałam że za chwilę przekwitnie i nie będę miała ładnie.
Jak one długo kwitną? czy powtarzają kwitnienie , jak o nie dbać, i wszytsko inne co ci jeszcze na myśl przyjdzie.

Ps. nowa tojeść też śliczna
Magda70 20:21, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Nawet "żółtki" w jego wykonaniu mi się podobają

Niech wpadnie do mnie i kilka fotek cyknie...może u mnie też by tak ładnie wszystko wyglądalo
Gabisia 20:31, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Garysiu - ja w tym roku nie stosowałam azofoski na trawnik. eksperymentowąłm z Florovitem granulowanym i jestem niezadowolona, teraz z Biohumusem i efekt bedzie widać na dzisiejszych zdjeciach... doopa.... Zatem interwencyjnie kupię Agrecol Szybki Efekt Dywanowy. M niecierpi tego nawozu bo musi po nim bardzo czesto kosić trawe, zawiera dużą dawkę azotu. Dlatego myślę że zwykłą Azofoska dla trawnika to dobre rozwiązanie.

Irenko w Kwiatonie są róże z Rosarium. To ja napisze Ci na prive abyś sprawdziła czy sa konkretne odmiany i przyjadę jesli bedą . Ok?

Kondzio macham, coś się u Ciebie dzieje, bow idze ruch w powiadomieniach. Wpadne potem, bo na razie muszę dokończyc lekturę robaczka i powklejać Wam zdjęcia

Marzenko,
u mnie z kolei odwrotnie….
Florovit do trawników był rewelacyjny (kupiłam kolejną porcję) a dywanowy nie zadziałał jak potrzeba.
?
Matka 22:55, 29 cze 2014

Madżenu, ależ nacieszyłam oko u Cię
Madzenka 22:56, 29 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)
Madzenko, dziekuje, jestes jedyna! A jak juz jestem przy zadawaniu pytań, to jakiej głębokości są Twoje rabaty? Pewnie różnej, ale np. ta fotografowaną przez M z żywopłotem grabowym lub pod gabionami?

Moje rabaty mają od 3 m (sam zywoplot grabowy zajmuje z przejściem ok 1 m od płotu) do 4 m. Szerszych nie mam.
Gabionowa ma własnie 4 m
Madzenka 22:58, 29 cze 2014

magnolia napisał(a)
Będę wpadać na obserwacje tojeści u Ciebie, bo to bardzo frapujące zagadnienie.
I na resztę smakowitości....

Z trawnikiem i nawożeniem- polecam żeby teraz już nie sypać nic z azotem a przerzucić się na nawóz jesienny do trawników ( już teraz). Nie będzie trawa pędzona w górę, a za to nabierze ładnej barwy zieleni i będzie krzepka.
U nas to działa, Tomek z Radkowa tez unika nawozów z azotem przez cały sezon.

No to poprzewracałaś mi w głowie. Nie wiem teraz co robić...